15857483_10155059671988738_227821794_o

AaRON:faimosul duo francez preferat de John Malkovich vine în București

Se făcea că un om care nu putea trăi fără cafea și mare a întâlnit un om care nu putea trăi fără pix și căști. S-a întâmplat că Simon Buret și Olivier Coursier și-au pus inspirația față în față, au încercat să compună o melodie și au și reușit. Un cântec nesfârșit țesut din două creativități complementare derivate din experiențe personale într-atât de puternice încât să rostogolească sunetele în alte piese și să le unească într-un material cu note electropop omogene, reflectate prin justețea fiecărei bucăți muzicale – „Artificial Animals Riding on Neverland”, nume care se poate identifica și în acronimul sub care activează cei doi artiști.

Vineri, 13 decembrie, ora 21:00, AaRON, faimosul duo francez, face inspirația vizuală și cea muzicală să prindă contur prin cel de-al treilea album al lor: „We Cut The Night”, o sinteză a trecutului cu viitorul, un material  care te plimbă printr-o suită de stări sonore, de la rătăcire la regăsire, o confrmare a faptului că viața este o continuă căutare, iar muzica, ca și alte forme ale artei, este aici pentru a intensifica emoțiile, sentimentele existente, dar și pentru a crea altele, instant, de intensitate imediată.

Seara de vineri va fi și o ocazie de cunoaștere a colaborării celor doi cu actorul John Malkovich pentru videoclipul  „Blouson Noir” – o combinație alb negru cvasi hipnotică, de descoperit neapărat, care pornește de la o sensibilitate comună aflată la intersecția dintre poezie și muzică, invocând o nouă identitate sonoră a acestora după o pauză de câțiva ani.

Zămisliți din opera artistului plastic Jean Michel Basquiat, tandemul Simon Buret și Olivier Coursier reușește să creeze un sunet distinctiv și extraordinar, transpunând aura metaforelor vieții din cotidian în muzical. În munca creatoare aceștia au fost influențați, de-a lungul timpului, de o serie de artiști precum Bill Viola, Gregory Crewdson, Jim Jarmusch, Tomas Tranströmer sau Walt Whitman.

Biletele pot fi achiziționate în avans de pe http://artmania.ro/en/ sau la intrare, în seara evenimentului, în limita locurilor disponibile.

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.