BATELA1

Aventura Batela

BATELA1Este cel mai bun moment să te gândești la valuri, briză, seri răcoroase, odihnă. Marea este un subiect comun în astfel de zile, când se topește asfaltul, când toate ferestrele orașului te orbesc și când radiatoarele mașinilor dogoresc.

E momentul în care a te visa pe o barcă, ascultând scârțâitul lent al parâmelor nu mai sună chiar a clișeu.

Desigur, un tricou de marinar, o busolă sau o machetă de barcă pe birou nu te scapă de arșiță, dar cu siguranță îți lasă imaginația să plutească. Noi știm că așa este. Ne-am costumat cu tot ce-am putut, ne-am cocoțat pe toate ambarcațiunile mititele, cu pânze sau nu, machete strălucind în fiecare detaliu, cu care ne-am plimbat pe toate globurile pământești, privind lumea prin hublouri decorative.

Nu există lucru prin care cei de la Batela să nu poată aduce marea în inima cuiva. O fac prin tot felul de obiecte simple, utile sau decorative, pe care le impregnează cu spiritul unei călătorii. Agende, cutii, haine, tricouri, brelocuri, poze, magneți, veselă, orice… totul! Din materiale solide, așa cum se cuvine unor obiecte menite să înfrunte furtuni: lemn, piele, inox și altele asemenea, în finisajul cărora se poate ghici mâna unui priceput. Totul te face să te simți ca și cum abia te-ai întors dintr-o călătorie. 

BATELA2

Poate că sună ca o amăgire. Poate că sunt doar lucruri, simple lucruri care, până la urmă, nu pot înlocui experiența reală a unei vacanțe la mare. Nu ne-am contrazice la acest capitol. Dar am reaminti că, până la urmă, realitatea și orice aventură începe cu noi. Și din noi.

Și știm că în noi a fost mare! De acum, în Cărturești se simte briza.

BATELA3



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.