De_Dragul_Artei_V3

Călătorii printre plante și rime la Cărturești

-program de lectură interactivă pentru copii de 4 – 10 ani-

De_Dragul_Artei_V3În lunile geroase care au mai rămas, în zilele de vineri, la ora 18.00, Asociația De dragul artei împreună cu Cărturești invită copii de 4-10 ani, la căldurică și la joacă, adică la un program inedit de lectură interactivă și joc: Călătorii printre plante și rime. În mansarda librăriei Cărturești-Verona  copiii se vor juca și vor descoperi două cărți atractive ale editurii Cartea Copiilor: Călătorie printre ierburi și lumină și Poezii din copilărie.

Primul atelier, cel despre plante, va fi susținut de autoarea cărții, Iulia Iordan, educator muzeal, mămică și bun partener de joacă creativă. Iulia pregătește jocuri despre ierburi, busuioc, cicoare și alte plante obișnuite dar utile. Aduce cu ea miresme și culori,  caută împreună cu copiii nume de flori-fete, flori-culori, flori-veșminte și desenează cu cei mici plante –ghicitori. Apoi le strecoară culoare în tulpină, pe frunze și pe flori. Vă propunem așadar în miez de iarnă, un program despre mirosuri de câmp și culori de vară.

Dacă cei mici nu s-au jucat de-a poezia sau n-au învârtit rimele pe degete, sunt așteptați să țină în mâini o carte plină de vise colorate: Poezii din copilărie, pe numele ei. Cei mai mici dintre cititori vor căuta anotimpurile printre versuri și culori, cei mai mijlocii vor pune în scenă momente din carte, iar cei mai măricei vor deveni ei înșiși niște mici autori. La atelier se va trage cu ochiul spre tehnicile în care au lucrat ilustratorii cărții și se vor folosi și de altele noi. Repede, să prindem acceleratul! Ne va plimba prin ținutul poeziei.

Programele au drept scop încurajarea lecturii fie că este prin ochi de părinte, fie că este prin ochi și minte de copil, cititul de dragul cititului și de dragul lumii din jur, pentru că natura și versurile sunt două mijloace de a te cunoaște mai bine și a înțelege lumea mai profund.

Structura programelor:

  • vineri, 18 ianuarie, ora 18.00 – Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 4-6 ani, cu Iulia Iordan
  • vineri, 25 ianuarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 4-6 ani, cu Ana Maistru
  • vineri, 1 februarie, ora 18.00  – Călătorie printre ierburi si lumină  – pentru copii de 6-8 ani, cu Iulia Iordan
  • vineri, 8 februarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 6-8 ani, cu Ana Maistru
  • vineri, 15 februarie, ora 18.00 – Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 8-10 ani, cu Iulia Iordan
  • vineri, 22 februarie, ora 18.00 – Poezii din copilărie – pentru copii de 8-10 ani, cu Ana Maistru

Înscrieri:

  • Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dragos@dedragulartei.ro  (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Taxă de participare:

  • 30 lei/copil (părintele are acces gratuit)
  • 50 lei/2 frați (părintele are acces gratuit)
  • 70 lei/3 frați (părintele are acces gratuit)


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.