austra

Cărturești te trimite la concert Austra!

austraVrei o invitație dublă la concertul Austra de joi seară din Club Control? Spune-ne pentru ce carte din bibliotecă ți-ar plăcea să asculți un soundtrack creat de Austra și noi tragem la sorți răspunsul câștigător. Scrie-ne aici un comentariu până miercuri, la ora 24:00, iar joi dimineață afli dacă ai câștigat.

Succes!

**Update**

Felicitări, Violeta, ai câștigat invitația dublă. Revenim pe e-mail cu detalii.

random concurs1

random concurs2Formația electro-pop canadiană Austra va concerta, în premieră la București, joi, 18 iunie, la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Înființată în 2009, la Toronto, Austra înseamnă Katie Stelmanis (voce, clape), Maya Postepski (tobe) și Dorian Wolf (chitară bas). Trupa s-a impus pe scena muzicală internațională odată cu lansarea albumului de debut, Feel It Break (Paper Bag Records/Domino, 2011), nominalizat la Polaris Music Prize și Juno Awards și desemnat cel mai bun album al anului de către Toronto Star și New York Magazine.

Combinația inedită de muzică electronică și timbrul deosebit al solistei Katie Stelmanis, o artistă de origină letonă, cu background în muzica clasică și de operă, a fost comparat de critici cu sound-ul lui Kate Bush, Cocteau Twins, Fever Ray sau Depeche Mode.

De atunci, Austra și-au confirmat statutul prin numeroase apariții live și prin lansarea unui nou album de studio, Olympia (2013), precum și a EP-ului Habitat (2014). Compus de Stelmanis în colaborare cu membrii trupei sale live, Olympia este un disc pop cu influențe eclectice, de la muzica sud-americană cu instrumente de suflat, la muzică tradițională din Est, curentul industrial al anilor ’80 și Chicago house.

Pentru că nu își găsea locul pe cele două albume, single-ul Habitat a fost lansat, anul trecut, sub forma unui EP, alături de trei piese noi, instrumentale. „Habitat este o piesă mai veche, am așteptat trei ani să o lansăm. E un experiment muzical electronic euro-style, produs cu drag de mine, Maya și Dorian”, spune Katie Stelmanis. „Deși pe internet circulau mai multe versiuni live ale acestei piese, am vrut neapărat să o lansăm ca material discografic de sine-stătător.”

În prezent, Austra se află într-un turneu european de amploare, ce va include și Bucureștiul, și au anunțat că lucrează la un nou album.

http://www.austramusic.com/



There are 10 comments

Add yours
  1. Silvia

    Austra îmi inspiră SF-uri faine. Mi-ar plăcea s-ascult un soundtrack inspirat din A Fall of Moondust (Arthur C. Clarke), o carte cu iz de Doctor Who, ancorată bine în ceea ce ne face pe noi oameni, dar și în ceea ce am putea deveni. Nu mai spun că atât Austra, cât și Arthur C. Clarke sunt foarte cool 🙂


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.