Romania_Salon du livre

Cărturești va centraliza și selecta oferta de carte pentru standul României la Salon du livre de Paris 2013

Institutul Cultural Român coordonează participarea României ca invitat de onoare la Salonul Internațional de Carte de la Paris, desfășurat anul acesta în perioada 22-25 martie.

Cu o medie de 180.000 de vizitatori în fiecare an, 1000 de expozanți din 40 de țări, 30.000 de profesioniști ai pieței editoriale și peste 2000 de autori , Salonul Internațional de Carte de la Paris este cea mai mare manifestare de profil din Franța și una dintre cele mai importante din lume.

La invitația ICR, Cărturești, cu sprijininul AER (Asociația Editorilor din România), va centraliza și selecta oferta de carte și produse culturale autohtone pentru standul României la această nouă ediție Salon du livre de Paris. Alături de titlurile apărute în limba română, vor fi selectate și cărți semnate de autori români apărute în limba franceză. Pentru expunerea ofertei și toate serviciile necesare vom colabora cu cei de la FNAC.

În ceea ce privește autorii români care vor fi prezenți, pe lista oficială a salonului de carte figurează nume precum Gabriela Adameşteanu, Radu Aldulescu, Savatie Baştovoi, Mircea Cărtărescu, Petru Cimpoeşu, Florina Ilis, Dan Lungu, Norman Manea, Marius Daniel Popescu,  Răzvan Rădulescu, Adina Rosetti, Bogdan Suceavă, Lucian Dan Teodorovici, Dumitru Ţepeneag, Eugen Uricaru, Varujan Vosganian, Ana Blandiana, Doina Ioanid, Nicoleta Esinencu, Alina Nelega, Matei Vişniec, Lucian Boia, Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu, Andrei Pleşu, Ileana Surducan, Alex Tamba.

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional va participa la eveniment în calitate de partener şi a invitat nouă autori români: Horia Bădescu, Gabriel Chifu, Riri Manor, Mircea Martin, Valentin Nicolau, Marta Petreu, Ioan Es. Pop, Eugen Simion, Dănuț Ungureanu.

Institutul Cultural Român a invitat următorii autori: Constantin Abăluță, Nicolae Breban, Augustin Buzura, Al. Călinescu, Paul Cernat, Neagu Djuvara, Ioana Drăgan, Teodor Dună, Ileana Mălăncioiu, D.R. Popescu, Stelian Tănase.

Romania_Salon du livre

Participarea României în calitate de invitat de onoare la Salon du livre de Paris este un eveniment excepțional și ne bucurăm că putem fi de folos încă o dată pieței culturale autohtone. Pentru aceasta vom pune la dispoziție toată experiența acumulată, atât în librăriile noastre cât și în multe alte proiecte. Cărturești a fost partenerul ICR atât la saloanele de carte din Paris și Torino în 2011, cât și la New York, unde, în 2009, am deschis prima expoziție de carte, muzică și film românesc. De asemenea, Cărturești este și un important distribuitor de carte franceză în România.

Vă așteptăm la Paris.

 

sursa foto: www.bewhere.ro



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.