Book cover

Căutătorii de Povești

„Poveştile trebuie spuse ca să traiască. Dacă se întâmplă undeva ceva grozav şi nu e spus mai departe, atunci e aproape ca şi cum nu s-ar fi întâmplat” mărturisește Vlad Petreanu atunci când l-am întrebat ce a însemnat pentru el căutarea de povești la care a participat anul acesta prin bibliotecile publice ale României.

Alături de el, Irina Păcurariu, Radu Paraschivescu şi Cătălin ŞtefănescuCăutătorii de Povești – au călătorit câteva luni prin țară culegând povești pentru a le strânge în prima carte scrisă a bibliotecilor publice din România.

Toate aventurile lor  se vor regăsi în volumul „Căutătorii de Povești” ce fi va lansat în curând în format e-book (disponibil pe www.cautatoriidepovesti.ro și pe librarie.carturesti.ro), și într-o  ediție tipărită de colecție ce va fi prezentată la târgul de carte Gaudeamus în data de 23 noiembrie.

Cuprinsul şi culoarea istoriilor semenilor lor pot inspira oamenii să schimbe lumea în bine. Exact așa s-a născut și proiectul ”Căutătorii de povești”. Călătoria a început cu o idee, cu un vis și cu o poveste de împărtășit lumii. În ultimii cinci ani, am lucrat împreună cu bibliotecarii, știind că ei au inspirația și cunoștințele necesare pentru a schimba în bine viețile celor din jur și că ne pot spune povești încărcate de însemnătate. Astfel s-a născut întrebarea: n-ar fi frumos ca bibliotecile publice din România să-și arate adevărata faţă publicul larg? N-ar fi fantastic dacă bibliotecile, aceste sanctuare ale cărții, ar avea propria lor carte și istorie scrisă?” din prefața volumului, semnată Paul-Andre Baran, director program Biblionet în România.

Până când vom citi poveștile integral, putem să vedem părerile celor 4 căutători „la cald”, în spoturile de aici.

Campania Căutătorii de Povești urmărește schimbările și efectele în comunitate datorate dezvoltării bibliotecilor publice locale.  Programul Biblionet este o inițiativă națională ce urmărește să asigure tuturor românilor un sistem modern de biblioteci publice care răspunde nevoii acestora de a fi conectați la informație în contextul societății contemporane.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.