make intl colaj 2

Ceramică englezească de designer la tine acasă

Nu suntem prea obişnuiţi cu five o’clock tea, noi românii. Dar tot mai mulţi bem câte un ceai, în momente aleatorii ale zilei, şi asta nu doar în sezonul rece, și mai adăugăm câte un biscuit pe ici-pe colo. Cu toate astea, ne plac cănile! De toate formele şi dimensiunile, am dezvoltat preferinţe pe teme, stiluri sau culori.

De ceva vreme, ne-am obişnuit cu game variate, cu noutăţi de sezon şi de designer. Venite direct din Anglia, de la Make International, iată propunerile pentru 2016, produse de designeri englezi, noi-nouțe pe piață: gamele lui Keith Brymer Jones, Jane Foster și Becky Baur, alături de cele ale brandului Scion (cu design în colaborare tot cu Keith Brymer Jones). E greu să-ți alegi preferate, fiecare gamă are atuurile ei. Oricum, toate produsele, indiferent de designer, trec printr-o serie de proceduri care le asigură calitatea: fiecare dintre modele este în primă instanţă realizat personal în atelierul lui Keith Brymer Jones din Whitstable, Kent şi e trecut apoi printr-un triplu control în timpul producției înainte de a ieși pe piață.

make intl colaj 1

Cănile marca Keith Brymer Jones sunt minimaliste în albul lor aproape imaculat, întrerupt doar de mici mesaje devenite clasice – love sau amour, overworked/undepaid, happy, don’t panic! sau autoreferenţiala coffee. Preferatele mele sunt setul de două căni Mr Mrs, cana good morning, dulcea darling și setul de 4 cești de espresso cu farfurioare şi un aer uşor  vintage. Toate sunt marcate cu ștanța Keith Brymer Jones și păstrează mult din căldura cu care au fost imaginate – e suficient să-l vezi pe autor în atelierul lui din Kent vorbind despre cum  și de ce lucrează ceramică ca să-ți dai seama că e pe bune.

make intl colaj 2

Nici celelalte game nu sunt mai prejos: cea care poartă „semnătura” lui Becky Baur, ceramistă britanică get-beget, vine cu o colecţie extrem de simpatică și trendy, ce imaginează o serie de iepurași funky – cana cu iepurașa cu telefonul, de pidă, sau cea cu căștile. Cănile din colecția Jane Foster poartă amprenta acesteia în calitate de ilustratoare și designer de textile, multe dintre lucrările ei adresându-se copiilor, trăsătură care transpare şi în desenele cu linii îngroşate, simplificate, clare şi foarte sugestive de pe cănile ei: cele cu animale, bunăoară panda sau vulpiţa roşie sau cele cu semnele zodiacale.

Tot de la Make vin şi cănile din gama Scion, cu alte personaje delicioase în prim-plan: Mr Fox şi Spike.

Vă invit să alegeţi aşadar designerul, cana, cănuţa, modelul preferat sau mesajul de întâmpinare în timp ce vă beţi cafeaua (sau ceaiul) dimineaţa.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.