foto-dans-dans-copy

Concertele lunii martie la Jazz Nouveau în Club Control

Pe 13 martie, trio-ul belgian Dans Dans concertează pentru prima dată în România, la Jazz Nouveau, seria de concerte organizată de Club Control în parteneriat cu Twin Arts.

Dans Dans este o combinație unică de muzicieni, formată din Bert Dockx – chitară, Frederic Jacques – bas și Steven Cassiers – percuții.

Încă de la debutul lor, din 2012, fiecare dintre cei trei aduce acestui proiect propriul background muzical. Bert Dockx este cunoscut și ca fondator al trupei Flying Horseman, Frederic Jacques este basistul care îl însoțește în turnee pe celebrul Mark Lanegan (Queens of The Stone Age), iar toboșarul Steven Cassiers concertează cu trupe belgiene de succes, ca Dez Mona sau DAAU.

Discografia Dans Dans listează până în prezent patru albume, iar grupul își va prezenta în România cel mai recent disc Sand. Deși inițial trio-ul belgian s-a remarcat prin reinterpretări de excepție ale unor compoziții semnate Charles Mingus, Ornette Coleman, Ennio Morricone sau David Bowie, Sand este realizat din compoziții proprii.

Înregistrat într-un mic studio, în doar 4 zile, Sand e un album capricios, oscilând între letargic, pasiv, extatic, sau dinamic. Creațiile grupului, deși respectă cheia jazzistică a improvizației, sunt puternic personalizate prin adăugarea de elemente noi. Muzica lor devine astfel profund cinematică, îmbinând sound-ul eclectic și alternanțele de tempo cu misterul unui film noir – un soundtrack al întunericului din miez de noapte.

Tot în martie, pe 27 are loc concertul pianistului Bill Laurance.

Născut în Marea Britanie, Bill Laurance a studiat din copilarie muzica clasică, la doar 14 ani devenind muzician profesionist.  Talentul său remarcabil l-a purtat în turnee pe toate continentele alături de artisti de calibru precum Morcheeba, David Crosby, Salif Keita, Bobby McFerrin, Susana Baca, Laura Mvula, Musiq Soulchild, The Metropole Orchestra, și bineinteles Snarky Puppy, grup cu care a vizitat România în premieră în 2013.

Câștigător a două premii Grammy cu Snarky Puppy în 2014 și 2015, și al premiului Breakthrough acordat de JazzFM, Laurance a fost nominalizat în 2016 la MOBO Best Jazz Act.

Multi-instrumentist, compozitor și producător, britanicul a lansat patru albume solo care  plutesc cu usurință peste orice încercare de încadrare muzicală, libertatea sa creativă fiind totală. Povestite pe armonii de jazz, pop, funk, electronică, sau muzică tradițională africană, călătoriile sonice ale lui Bill Laurance vin la pachet cu un groove și o virtuozitate irezistibile, o experiență live aproape futuristă.

Un pionier și un adept al aventurii muzicale el insuși,  Bill Laurance a dedicat albumul Aftersun (2016) explorării spațiului cosmic. În luna noiembrie a acestui an, muzicianul a înregistrat un live cd/dvd în legendara Union Chapel din Londra, unde i-a avut alaturi pe Michael League la bas și Robert Sput Searight la tobe, colegii săi nu mai puțin celebri din Snarky Puppy.

Aflat în turneu european, Bill Laurance va fi însoțit la București de Felix Higginbottom – percuții, Chris Hyson – bas, Joshua Blackmore –tobe.

 

Concertele încep la ora 20:00. Accesul publicului se face de la ora 19:30.

Biletele se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.