comiccon_premiu

#Concurs: Fă-ți încălzirea pentru Comic Con!

comiccon_premiuSărbătorim și anul acesta lumea fantastică pusă în scenă de Comic Con cu un concurs pentru super-eroii cititori. Și asta nu e singura veste bună: de vineri vă așteptăm la Comic Con cu un stand Cărturești Fandom care aduce la un loc bunătăți și noutăți pentru fanii jocurilor, serialelor și benzilor desenate care ne țin cu sufletul la gură.

Avem trei goodie bags de făcut cadou celor care ne spun de ce iubesc benzile desenate într-un comentariu pe blog și dau like paginii Cărturești Fandom pe Facebook. Aveți timp până  vineri, la ora 13:00, să răspundeți. La ora 14:00 anunțăm câștigătorii aleși prin tragere la sorți.

Succes!

LATER EDIT:

Mulțumim pentru răspunsuri! Felicitări, ANA M, DUMITRESCU ANDREI, ANDREEA – ați câștigat cele trei premii. Vă vom contacta pe adresele de e-mail furnizate.

LISTA CASTIGATORI



There are 174 comments

Add yours
  1. Tiberiu

    Imi plac benzile desenate pentru ca iti deseneaza povesti spectaculoase si iti povestesc imagini spectaculoase. Printr-o carte descoperi viziunea unui autor asupra lumii iar printr-o banda desenata ai bucuria de a descifra perspective multiple si linii uneori coerente, alteori divergente.

  2. Victor M

    Iubesc benzile desenate pentru ca le citesc de mic si asa am cunoscut o mare parte din eroii copilariei mele.

  3. koko

    Îmi plac benzile desenate pentru că ne prezintă diferite lumi, ca să zic aşa, lumi ce ne capteaza atenţia prin nişte ” simple ” desene. Benzile desenate îţi pun universul pe care’l preferi într’o coală de hârtie ce ia viaţă cu câteva replici şi puţină culoare. Mereu am vrut să văd cum e să fii un om ca Batman, sau o persoană mai mult sau mai puţin liberă ca şi Catwoman. Îmi plac benzile desenate pentru că pot călători în difertie poveşti, în mintea mea luând parte la ele. Îmi plac benzile desenate pentru că au acel altfel. Îmi plac benzile desenate pentru că le crezi clişeice la început, dar când te aştepţi mai puţin bam!răsturnare de situaţie. Îmi plac benzile desenate pentru firul întâmplărilor, unde iau parte mai multe personaje, şi nu doar cele principale conteaza. Îmi plac benzile desenate pentru că, prin ele, oamenii îşi pot spune părerea despre ceva sau îşi pot desena lumea lor fără să conteze de ce zic alții. Îmi plac benzile desenate pentru că arată că şi desenul poate vorbi.

  4. Sabina

    Benzile desenate sunt dragoste la prima vedere. Toate personajele si actiunea din ele te fac sa traiesti povestea pagina cu pagina si sa astepti cu nerabdare urmatorul numar. Benzile desenate ce m-au facut da ma indragostesc sunt cele de la Marvel, Aventurile lui Tin Tin, si Harap Alb.

  5. Alexandra

    Benzile desenate sunt o evadare din rutina, aduc un plus de imaginatie si faptul cel mai important este ca te trimit inapoi in copilarie; pe langa toate acestea, pasiunea mea pentru desen ma ajuta sa apreciez mai mult aceasta arta.

  6. Victor

    Imi plac benzile desenate pentru povestile inedite pe care le prezinta intru-un mod atat de interesant si detaliat incat ramai cu impresia ca participi la actiune.

  7. WillowWoods

    Iubesc benzile desenate deoarece sunt ca si o calatorie in lumea fictionala , unde personajele prind viata , tragandu-ne in lumea lor❤️

  8. Ana

    Imi plac super mult benzile desenate pentru ca sunt combinatia perfecta dintre un film si o carte, avand un storyline destul de detaliat si datorita reprezentarii vizuale a acelui storyline 🙂

  9. Lixicus

    Pentru că sunt mod foarte bun de relaxare care în acelaș timp îți lasă mintea să zburde cu idei, imaginația și ideile fiecărui artist unic în felul său. Benzile desenate ne deschid noi porți către imposibilul posibil, transpus într-o formă epică pe o simplă foaie de hârtie frumos mirositoare. Poți retrăi amintiri și momente de când erai mic sau pur și simplu să fie prima ta oară când descoperi așa ceva … o bandă desenată este pur și simplu magie, magia artiștilor care au creat ceva și vor să transmită un mesaj.

  10. Adrian Serban

    Poate ca e deja un cliseu, dar consider ca benzile desenate sunt echivalentul mitologiilor, al povestilor cavaleresti, al basmelor de alta data. Argumentele se pot extinde pe zeci de pagini de doctorate (nu ma indoiesc ca s-a intamplat deja asta, de multe ori), dar cel mai simplu argument este faptul ca ambele prezinta semizei aflati in lupta permanenta cu asa-numitele forte ale raului. In plus, ele ofera reperul vizual pe care literatura il lasa doar imaginatiei. Iar daca ar fi sa le comparam cu filmele (si nu doar la cele adaptate dupa comics), acestea nu au cum sa prezinte povesti atat de numeroase si nici universuri atat de extinse precum cele din benzile desenate.

  11. Kathlyn

    Imi plac benzile desenate deoarece, consider ca au ceva special, majoritatea ne dau anumite lectii de viata si putem invata ceva din asta, pentru cateva minute din timpul nostru suntem atrasi de ceea ce contine ea, stam in suspans si suntem cat mai nerăbdători sa aflam ce se intampla in continuare, suntem atrasi din lumea noastra, in acea lume deosebita care ne provoaca anumite sentimente cum ar fi: de tristete, bucurie etc. Ne fac sa ne simtim foarte bine ^^

  12. adrian

    in filme totul iti este pus in fata nu exista loc de presupuneri , in carti imaginatia ta creeaza lumea nimeni nu iti spune ce nuanta are piatra de pe strada…..dar in comics vezi fiecare expresie , apreciezi fiecare cuvant, simti efortul pe fiecare linie desenata , si citind comics nu primesti “2 ore de amuzament” … sau memoria unei povesti … primesti o legatura cu autorul , chiar daca filmele sunt mai intense si cartile mai populare ………. comics au mai mult suflet .

  13. Andreea

    Iubesc benzile desenate pentru ca ma scot dintr-o lume monotona si imi ofera viziunea unei lumi pline de mister,actiune,fantezie si curaj.Pentru ca in benzi desenate inca mai exista valori,eroi ce lupta pentru adevar.Pentru ca imi aduc aminte de copilarie si de clipele vesele.

  14. Oana Marinescu

    Benzile desenate sunt minunate , te fac sa te atasezi de personajele lor , sa traiesti fiecare sentiment alaturi de ele si multe altele . Personal , mie imi plac enorm si le citesc cu drag ❤❤

  15. ionela

    Iubesc benzile desenate in primul rand pentru ca, spre deosebire de filmele sau de animeuri (in cazul manga.urilor) totul este mult mai detaliat. Spre exemplu povestea poate fi mai lunga, nu doar din cauza detaliilor dar acolo se pot intampla multe chestii care sunt “taiate” in filme, din cauza asta putandu.se ajunge la un final complet diferit. Benzile desenate nu cenzureaza nimic. Adica, daca are loc o lupta nu ne ascude faptul ca a fost smuls capul cuiva ( exemplu stupid) cu o lumina orbitoare care sa cenzureze imaginea.
    Cu toate astea nu vreau sa spun ca peste tot este la fel, am vazut ca exista si filme/animeuri/seriale care respecta cu sfintenie benzile desenate/cartile sau chestiile din care s.au inspirat.
    Desigur, nu pot uita sa mentionez ca imi plac benzile desenate si din cauza graficii care este folosita, unele benzi chiar par o opera de arta *.*

  16. Cristina

    Citind benzi desenate poti patrunde mult mai usor in microuniversul creat prin intermediul imaginilor care au o poveste a lor, facand actiunea mai usor de urmarit. De asemenea, fiecare grafician poate folosi diferite tehnici de realizare a imaginilor, putand sa accentueze sau sa sublinieze atmosfera, imaginile devenind astfel “o masca a naratorului” .

  17. Cinzia

    Îmi plac benzile desenate pentru că mă ajută să scap de monotonie. Benzile desenate constituie o lume în care poți fi cine vrei tu să fii, fiindcă e imposibil să nu găsești măcar un personaj cu care să te identifici sau o poveste în care să te regăsești. Îmi plac pentru că așa am eu superputeri. Citesc benzi desenate de când eram copil și probabil o voi face toată viața.

  18. Ioana

    Benzile desenate sunt, pentru mine, un mod de a evada din agitatia cotidiana. Le iubesc pentru ca imi propun ceva inedit, conturat in imagini care, indiferent de nuanta sau stilul in care autorul a hotarat sa le expuna, reusesc sa ma transpuna in atmosfera si ma acapareaza. Imi plac fiindca sunt o forma de arta complexa, atat literara, cat si vizuala, care te destreseaza si iti lumineaza ziua si cand ploua, si cand este soare afara. Cu alte cuvinte, imi plac benzile desenate pentru ca sunt modul perfect de a te relaxa si de a fii tu insuti macar in timpul lecturii, oriunde si oricand.

  19. Alexandru Corocea

    Benzile desenate te ajuta sa te deconectezi, te introduc foarte usor intr-o alta lume in care totul este posibil. In plus, iti dezvolta o cultura vizuala care te poate ajuta in viata de zi cu zi.

  20. Ems

    Pentru mine, benzile desenate nu sunt numai povesti ilustrate, ci o forma de sincretism modern, ce imbina grafica cu povestile, viziunea autorului fiind astfel fidel transpusa pe hartie, iar atunci cand dai peste un artwork interesant, mai privesti odata pagina inainte de a trece mai departe si de a te afunda si mai mult in povestire.

  21. Adriana

    De ce iubesc benzile desenate? Pentru copilaria din sufletul meu care nu inceteaza zi de zi să își facă simțită prezența…De ce le iubesc? Pentru că îți oferă mereu libertatea de a visa, de a fi creativ acolo unde cei maturi îți spun ca nu este posibil..Le iubesc pentru că au în ele că prin ele ne depășim limitele și învățăm să apreciem bogăția lucrurilor simple.

  22. Mosor Denisa

    Iubesc benzile desenate din simplul fapt ca iubesc sa citesc.Cand citesc ceva, imi place sa imi imaginez asemenea unui film tot ce se intampla.Iubesc benzile desenate si mai mult, pentru ca imi usureaza modul de a citi, datorita imaginilor care imi fac perceperea actiunii mult mai usoara.

  23. Ana M

    Imi plac benzile desenate pentru ca sunt cool, fun, mindblowing, awesome si pentru ca datorita lor poti fi copilul adult perfect. Nu conteaza daca ai 30 de ani sau 10. Citesti benzi desenate si esti la fel.

  24. Andrei

    Benzile desenate te transpun intr-o lume in care uiti de cotidian si de grijile lui. Benzile desenate te tin mereu in starea de copil fara a uita sa vezi lucrurile prin ochii unui adult. Si evident, benzile desenate iti arata ca imaginatia nu are limite.

  25. Rukia

    Imi plac la nebunie benzile desenate!!Sunt captivata de lumea lor atat de diversa si fantastica,parca as citi un roman foarte bine facut,numai ca mai bun decat o lectura de seara si mai captivant decat un film.Imaginile par sa prinda contur,totul este vrajit,nimic nu se compara cu asa ceva.Si intr-o librarie cand intru,caut coltul lor special si ma cufund in lectura.

  26. Floriii7

    Iubesc benzile desenate fiindca ma fac sa traiesc intr-o lume diferita de a mea..ma fac sa pot visa cu ochii deschisi..ma cuprind si surprind in acelasi timp.

  27. Raul

    Iubesc benzile desenate pentru ca povestile si personajele din ele sunt genial prezentate. Patrunzi intr-o alta lume citind bezile desenate, te deconectezi dea problemele zilnice si patrunzi intr-o lume cu super eroi si alte personaje fantastice

  28. Andreea Barbu

    Iubesc benzile desenate deoarece imi aduc aminte de copilarie si de momentele in care imposibilul era la fel de banal precum o joaca de copii.

  29. Elena Stoian

    Eu iubesc benzile desenate pentru ca sunt fun si imi fac zilele mai frumoase si noptile mai interesante.

  30. FICUT PAUL

    In cazul meu, benzile desenate sunt exercitii de imaginatie, dar si o delectare vizuala care imbina mai multe forme de arta interdependente, dar supuse naratiunii. Imi plac benzile desenate pentru faptul ca ma pun in locul unui regizor care primeste keyframe-urile unei povesti si, ca sa fiu complet sincer, imi plac benzile desenate caci la finalul unei zile lungi si obositoare sunt mai placute decat o carte fara a elimina din bucuria unei povesti bune.

  31. Edy Markis

    imi plac benzile desenate pentru ca sunt niste filme pe hartie, povestile spuse prin benzi desenate de multe ori ajung capodopere cinematografice, pentru ca imbinand literatura cu desenul iese ceva foarte spectaculos.

  32. Andy Sutcliff

    Benzile desenate au reusit intotdeauna sa ma transpuna cu usurinta intr-un nou univers.Fie ca esti intr-o stare buna sau una mai putin buna ele sunt acolo pentru tine oferindu-ti prilejul de a te cufunda intr-o lume diferita,o lume in care puterile supernaturale si prietenia adevarata exista. Cum ai putea sa nu le iubesti? Una din bucuriile mele legate de aceste creatii minunate este faptul ca n-au varsta si tocmai de aceea am copilarit in preajma lor si m-am maturizat odata cu ele. O sa inchei prin a spune ca benzile desenate reprezinta acum si vor reprezenta inttodeauna refugiul meu din lumea cotidiana.

  33. Stefan

    Sa citesc manga a fost ceva ce mi-a placut intotdeauna sa fac. Pentru mine , o manga poate sa fie mai buna decat o carte uneori. In unele animeuri atentia este mult prea mult pusa pe personajul principal dar asta e ceea ce face personajul sa fie fermecator . Iar povestile pe care intotdeauna am dat peste in sectiunea manga din librarie sunt uimitoare *tuse*Attack on Titan *tuse*…

    Din pacate nu multi oamenii citesc manga. Asta ma face foarte trist fiindca daca populatia de cicitori manga ar fii mai mare , ar fii mai multe carti *noi* pe care le-as putea citi , plus ca nu as putea recomanda o manga pe care o iubesc foarte mult . Daca as face asta probabil as fii fost ignorat politicos in cazul in care recomandarea i-am facut unei persoane care citeste manga…

    Asa ca o sa va dau niste idei de ce ar trebui sa cititi manga……… cine stie poate o sa ajunga chiar sa o iubiti.

    Numarul 1 : Iti vei extinde orizonturile !

    Daca esti genul de persoana care iti place sa faci chestii noi , apoi alegerea de a citi manga ar putea fi interesanta pentru tine , si chiar daca nu eu inca indemn sa te fac sa citesti manga…

    2. Daca doriti sa cititi o anumita poveste , probabil exista o manga pentru ea

    Serios acum , lumea manga acopera atat de mult teren incat este greu sa nu gasiti o poveste pe placul vostru . Vreti sa cititi o manga in care copii cyborg *bat fundul* teroristiilor? ei bine sa stiti ca exista o manga pentru asta . Doriti sa cititi o manga despre un oras nebun , cu oameni la fel de nebuni cu bande si cu o doza de supranatural? exista o manga pentru asta . Doriti sa cititi o poveste cu un grup de fete care vin impreuna si se lupta cu cu superputeri? Exista un intreg gen numit Magical Girl ( este un gen destul de bun )

    3. In timp personalitatea caracterului personaj este foarte bine facut.

    In manga , de obicei personajele principale sunt scandaloase.. in sensul de , ori au o putere *demonica* in care lumea ii este frica de el si il numesc demon , ori membrii din familile lor mor de cand sunt mici asta facand ca personalitatea lor sa fie mai serioasa , singuratica si chiar sa excluda oamenii din viata lor sau un exemplu bine pus este personajul principal din Death note numindu-se Light Yagami . Light Yagami este un elev ce intr-o zi a gasit un carnet numit Death note ,acel carnet are puteri de zeu , cel ce scrie numele unei persoane va muri de un infarct in cel putin 40 de secunde. Light Yagami foloseste acest carnetel ca sa omoare toti infractorii din toata lumea si asa vrea sa creze o lume *noua* impunand frica in oameni. Am dat acest exemplu pentru ca un elev obisnuit cu o viata normala , fara sa stie ce inseamna a omora , din cauza unui carnet se trazeste o *nebunie* si va omora pe orice ii sta in calea planului sau , pana si pe parintii lui. In final personalitatea personajelor sunt destul de bine scrise , si in experienta mea … i-au mai in serios personajele din manga-uri decat cele din carti .

    4. Pe langa poveste , primiti niste elemente vizuale extraordinare ( desenul )

    Acest lucru este mai mult o chestie de preferinta . Daca nu va plac ochii exagerati sau orice culoare a curcubeului pe par atunci stilul manga de arta s-ar putea sa nu fie pentru tine . Dar pentru mine ele sunt perfecte. Ceea ce ma surprinde cel mai mult este modul cum un artist manga poate lua estetica generala a stilului de arta manga si adauga propiille stiluri la ea .

    5. Vei invata un nou stil de a citi!

    Unii s-ar putea sa nu le placa modul de a citi o manga , si inteleg asta . Dar n-am gasit-o a fi un stil greu de invatat . sunt doar panourile si bulele (care arata convorbirea intre personaje) care trebuie citite de la dreapta la stanga (!nu cuvintele!) In plus , daca incercati sa invatati acest nou stil ,veti utiliza o anumita putere a creierului . Ceea ce este bine.

    6. Manga e prea tare

    Bine nu toate , dar majoritatea sunt prea misto.

    Sper ca macar v-am trezit interesul sa cititi manga ! 🙂

  34. Sorin Mincă

    Benzile desenate mă ajută să fac pauză de la realitatea plictisitoare și să fiu captivat de povești fascinante, fie ele mai comice sau mai dramatice. Benzile desenate tipărite au un efect mai puternic asupra mea decât cele digitale, deoarece un alt lucru care îmi place la BD este plăcerea de a ține o revistă colorată în mâini, de care am grijă să nu fie îndoită. O revistă de bandă desenată mă face entuziasmat în aproape orice situație.
    Cred că mai ales îmi plac fiindcă pur și simplu poți ilustra acțiuni, personaje și peisaje extraordinare mai bine, mai mult și mai ușor decât îți permite tehnologia cinematografică actuală.

  35. Alina Gabriela

    Pentru că benzile desenate îți oferă șansa de a-ți vedea cele mai mari dorințe fantastice în formă fizică. Pentru că în acestea întâlnim personajele care ne inspiră, indiferent de vârstă. Pentru că vrem să apreciem efortul și talentul celor care doresc să ne facă să zâmbim sau să trăim momentan experiențele de viață ale personajelor preferate la fiecare pagină răsfoită.

  36. Andrei Hermes

    Imi plac benzile desenate fiindca poti vedea povestea exact asa cum si-a imaginat-o cel ce a scris-o. Este modul perfect de a surprinde actiunea ampla ce se petrece in benzile desenate si nu in ultimul rand, te simti bine colectionandu-le. Din aceste motive, pot spune cu mana pe inima ca imi plac benzile desenate. 🙂

  37. George Maracineanu

    De ce iubesc eu benzile desenate ? Pentru ca ma relaxează, ma destreseaza, ma fac sa râd, sa uit de probleme, si pentru ca ma ajuta sa evadez din realitate intr-un univers pe placul meu, unde nimic rău nu mi se poate întâmpla.

  38. Teo Sachi

    Ador benzile desenate (atat comics cat si manga) deoarece ma rup de realitatea uneori trista. Sunt entertaining si e fun sa iti imaginezi ca faci si tu parte din realitatea lor. 🙂 The older we get, the more we need a hero.

  39. Lavinia

    Iubesc benzile desenate in primul rand pentru ca sunt arta! Ador faptul ca te trantransporta intr-o lume fantastica, imaginara, plina de orice posibilitate . Imi place ca ma pot identifica cu personajele, ca ma pot transpune in actiune si sa evadez din viata de zi cu zi. Ce nu e evident pentru toata lunea este faptul ca te ajuta sa cresti, sa te maturizezi, sa iti invingi fricile, sa ai modele la care sa aspiri-chiar daca sunt imaginare, sa ai prieteni si cel mai important, nu conteaza e varsta ai, devii instant un copil de 12 ani cand rasfoiesti benzi desenate. Ma fac sa ma simt mai bine in toata rautatea de zi cu zi a vietii!

  40. Raluca Cristina Carpator

    Ador benzile desenate pentru ca sunt opere de arta. Creatorii nu au doar o imaginatie bogata pentru poveste dar si un talent impresionant pentru desen.

  41. Alex O.

    Iubesc benzile desenate pentru poveștile rămase necompletate de către imaginația mea de copil, atunci când imi erau suficienți doi “betmeni originali” să inventez o întreagă saga. Pentru diversitatea enormă de supereroi în care se poate transpune oricine, indiferent de condiție socială sau principii. Pentru sentimentul de invincibilitate si entuziasm pe care ți-l oferă fiecare povestioară după ce ai devorat-o seara la lumina telefonului. Pentru mirosul revistei preferate nou tiparită, smulsă cu nerabdare din țiplă… pentru secundele în care după ce închei un capitol și pun revista pe noptieră, mă ridic în picioare și cu un zâmbet tâmp pe față imi dreg vocea și cu un ton de “batman voice” îi spun prietenei mele “- Iubit-o știi de fapt din ce cauză am întârziat aseara? – Pentru că eu sunt Batman…” na na na na na na nanana

  42. Marius

    Pe langa faptul ca trezeste copilul din fiecare.. Este “arta dinamica” antreneaza imaginatia, spre deosebire de film sau serial, imaginatia creeaza actiunea dintre cadre.

  43. nox

    Imi palc benzile desenate fiindca au putin din de toate: poveste, aspect vizual, dar lasa si loc de imaginatie 🙂

  44. Chris

    Easy peasy pumpkin peasy 😀 Benzile desenate iti ofera ceea ce realitatea esueaza de fiecare data sa iti dea. Inafara de lvl up in imaginatia pe care o are fiecare , este un acoperis ce te apara de ploaia acida a celor din jur, caminul cald ce iti incalzeste sufletul ,un prieten care il poti imparti cu alti , iar numarul de persoane sub acel acoperis creste . Plusssss e un prieten care nu sa urle la tine dupa ce pisica si-a cam testat ghearele pe el ( don’t underestimate a cat’s ability to find your stuff) , insa probabil o trebuiasca sa ii iei o copie *sighs*.

  45. Theo

    Iubesc benzile desenate deoarece acestea m-au ajutat sa imi dezvolt aptitudinile artistice si au constituit un mijloc de a ma apropia de fratele meu…

  46. ioana

    Imi plac si citesc benzi desenate pentru ca sunt mult mai detaliate si intortocheate decat un film, sunt ca o carte buna care nu te saturi sa o citesti,intotdeuna se intampla ceva nou si te tine cu sufletul la gura, partea buna e ca ai si imagini care te ajuta sa vezi mai bine actiunea. ca un film pus pe hartie <3

  47. Ion Andreea

    Imi plac benzile desenate deoarece talentul si imaginatia se impletesc in acestea. De asemenea, benzile desenate scapa de cenzura impusa de societate si creatorii realizeaza continut original si chiar neasteptat, nu respecta intotdeauna criteriile ce sunt regasite in majoritatea filmelor sau serialelor, fapt ce confera unicitate. Ma fascineaza cum emotiile sunt transpuse in imagini, eroii sunt insufletiti iar dialogul starneste reactii puternice.

  48. Elena Gîlcă

    Iubesc benzile desenate pentru ca imbina placerea cititului cu imaginatia autorului. Unele benzi desenate sunt mai bune decat altele, si nu e placere mai mare decat sa descoperi o poveste pe care sa o urmaresti cu interes

  49. Anna Daniela

    Unul dintre motivele care ma face sa citesc benzi desenate & manga este pur si simplu munca si devotamentul persoanelor care au muncit la aducerea in pagini a unei povesti uluitoare. Fiecare pagina are povestea ei, iar indiferent de modul in care o citesti (comics & manga),parca nu mai vrei sa le lasi din mana pana cand le termini. Un al motiv este si faptul ca autorii “creeaza” personajele acestea cu personalitati si aspecte mixte, aducand intotdeauna un nou aspect povestii.

  50. Popovici Adrian-Ioan

    Pentru ca sunt o frântură de realitate,a unui artist,a unui fan sau de ce nu?…poate o realitate paralelă?

  51. Andreea

    Ador benzile desenate si manga-urile pentru ca prin ele vad o alta lume , o lume cel putin ideala pentru mine . Ma ajuta sa ma detasez de toate grijile si problemele si ador sa citesc manga oriunde si oricand . De cele mai multe ori citesc la scoala in timpul pauzelor . Uneori citesc si in autobuz iar de fiecare data sunt intrebata de multa lume de ce citesc sau ce sunt manga . Prin manga ma simt mai bine pentru ca pot citi ceva comun cu ceea ce imi place .
    Din pacate mi-am permis sa cumpar doar 2 manga iar restul le citest de pe net .. pe mobil sau pe tableta.
    In concluzie adoor benzile desenate si manga-urile pentru ca in ele regasesc o lume la care visez si voi visa mereu ♡♡

  52. Zafiriadi Carol

    Pentru a ca fi “geek” e unul din cele mai frumoase lucruri. Benzile desenate ne dau speranta,ore intregi de distractie,inspiratie si isi pastreaza magia chiar si dupa ce incetezi a mai fi copil…!

  53. Ela-Evelina Jianu

    Combinația reușită între bucuriile sincere ale copilăriei și nevoia de a evada din realitate a adulților.

  54. Miu Adriana

    Imi place sa citesc benzi desenate deoarece ma relaxeaza, ma amuza, iar cand am citit Pink Panther mi-am adus aminte de copilarie.

  55. Tiboaca Marius Eugen

    Imi plac benzile desenate pentru ca reusesc sa ma aduca la granita dintre film si carte. Imi ofera suficiente imagini pentru a-mi creiona personajele in minte, iar miscarea o construiesc pe baza textului.

  56. Cristina Akiko

    Niciodata nu am apreciat realismul cand vine vorba de desen. Mi se pare fascinant cum pot fi redate o multitudine de sentimente ale personajelor, doar prin cateva linii. Asadar, benzile desenate mi se par o adevarata arta. Bonus- povestile excelente.

  57. Afanase Alexandru

    Iubesc benzile desenate pentru că îmi oferă o cale de libertate la imaginație și mă ajută să mă relaxez

  58. Costruş Valentina

    Iubesc benzile desenate pentru că te poartă într-o altă lume,te fac să uiţi de viaţa de zi cu zi,te ajută să vezi lumea dintr-o altă perspectivă şi este o modalitate numai bună să îţi petreci timpul liber într-un mod construnctiv. Motivul principal pentru care le iubesc este că,pe bune acum,cine nu o face?

  59. Ana

    Iubesc benzile desenate pentru ca imbina perfect arta cu literatura, si sunt ilustrate de artisti desavarsiti. Iubesc benzile desenate pentru ca sunt dinamice si pline de un dramatism pe care nu il gasesti in carti.

  60. Serban Greti

    Iubesc benzile desenate inca din copilarie cand ma delectam cu aventurile lui Piff, si le iubesc si acum la fel de mult. o poveste in imagini

  61. Tusluc Elena

    Imi plac benzile desenate pentru ca reprezinta o lume imaginara atat alb-negru, cat si in culori diferite ce ma determina sa visez cu ochii deschisi

  62. Cristina Popescu

    Iubesc benzile desenate pentru ca ma relaxeaza, ma deconecteaza de realitate si imi aduce aminte de anii copilariei si de revista Piff si Rahann.

  63. Alex

    Heya, de la ele am pornit, cu ele am crescut. Pentru mine, benzile desenate sunt carti, anime-uri, tv shows, life times, tot ce mi-as putea imagina dar inca nu am facut-o, anii de care imi voi aminti cu drag candva. So i think that’s why i love ’em. ^^

  64. Andrei Simionoiu

    Imi plac benzile desenate pentru Povestile lor si pentru Eroi. Lumea are nevoie de Povesti si de Eroi. Iar eu am nevoie de rucsacul ala cu “goodies”. :))

  65. Lrntz

    Frumusetea benzilor desenate sta in tipul secvential de povestire. Spatiile goale dintre cadre il lasa pe cititor sa isi imagineze povestea in propriul sau fel.

  66. Theodor Ineluş

    Benzile desenate sunt cea mai vizuală artă pe lângă film. Combină perfect literatura cu imaginea oferind o viziune unică asupra multor subiecte solitare. ❤

  67. Vlad Roxana

    Pentru ca spun o poveste in imagini si este putin diferita de cartile normale in care imaginatia ta se duce pe alta sosea. In lumea benzilor desenate pur si simplu vrei sa vezi mai mult, sa duci povestea la bun sfarsit ca apoi sa zici Wow si sa te gandesti ce vrei sa vezi mai departe. Sa te lasi purtat pe strada pe care caracterele o iau si sa te rogi ca vor ajunge la capat cu bine dar si ca aventura va fi cea mai buna pe care ai vazut-o pana atunci.

  68. Alex Camburu

    Eu iubesc benzile desenate pentru ca datorita lor am putut vedea ce inseamna sa fii super-erou, am putut intelege responsabilitatea de pe umerii lor si am invatat sa credem in ideea de dreptate pentru toata lumea, de ajutor, de intelegere si de sacrificiu. Poate par puerile pentru unii, dar benzile desenate sunt la fel de importante pentru educatia omului si pentru dezvoltarea lui benefica in societate ca marile carti care ii sunt recomandate la scoala. Unde altundeva intalnesti o creatura cu puteri nelimitate ce, in loc sa traiasca precum un zeu peste oamenii de pe Pamant, ea incearca sa ii inteleaga, sa ii ierte, sa ii apere, sa le acorde a doua sansa si sa devina unul dintre ei fara sa ceara nimic deosebit in afara de respect? (Da, recunosc, suna putin biblic, dar e foarte bine, cred ca in felul asta mesajul de bunatate si acceptare a ajuns mai bine si mai clar la copii si adulti.)

    Sau unde altundeva citesti despre oameni simpli care sunt atat de manati de dorinta de dreptate incat se lupta cu adversari de o mie de ori mai puternici decat ei doar ca sa ii apere pe cei neajutorati si sa le faca dreptate celor care au suferit.

    PS: Le iubesc si pentru ca sunt totally awesome!

  69. madalina

    comics nu sunt un simplu mod de relaxarea de la prima pagina devin un stil de viata, daca ar fi sa facem un clasament superficial ar veni : “filme pentru toti” , “carti pentru snobi” si “comics pentru noi restul” nu exista o comunitate mai calda si mai intelegatoare. si chiar daca nu sunt la fel de populare in Romania ca peste hotare , la noi sunt mai appreciate.

  70. Iancu Livia

    Cel mai mult imi plac sirul povestirii, suspansul de la finalul fiecarui numar si grafica benzilor desenate.

  71. Alex

    Pentru ca am crescut cu ele . Atun
    ci cand la tv erau limitate si nu exista internet si ma simt nostalguc atunci cand am timp sa le rasfoiesc si sa ma transpun in poveste.

  72. Serban

    Pentru că Alan Moore, Bill Willingham și Neil Gaiman și pentru că în comics găsesc cele mai faine cover photos pentru FB.

  73. Diana M.

    Mie imi plac foarte mult benzile desenate si sincera sa fiu nu am un motiv anume. Imi place sa ma refugiez in universul eroilor, care ma fac mereu sa ma simt mai bine.

  74. Ioana

    Imi plac benzile desenate deoarece acestea imi prezinta lumi noi si diferite fata de a noastra cu probleme diferite. Oamenii care rezolva problemele acestea au puteri spectaculoase si ne arata faptul ca binele castiga mereu oricare ar fi situatia. 🙂

  75. Bratianu Catalin Alexandru

    Buna,

    Imi cer scuze pentru versiunea in engleza, dar ca si scriitor amator am preferat intotdeauna sa scriu in engleza.

    Sper ca nu va fi o problema prea mare,
    Catalin.

    —————————————————————–
    Through words placed within empty pages of each book we are offered as many chances at living a thrilling life of an adventurer, detective and many more. That in fact may prove to be just one person’s view on how books help us escape the deceit of this dull reality.

    On another note, a book of drawings put together to create a story alongside the bits and pieces of text to be found within each page, the comic book. It offers limited use of our own imagination, however through clever tricks it imbues in us to use it within other ways – instead of putting us in a state of imagining each place or character described, it offers us some details of how the environment looks, shows us traits and bits and pieces of the characters looks and personality.

    What truly I love within a book of comics, can be considered the fact that it allows place for more interpretation in the little details and actions which occur from one panel to the other, from the first to the last page. Rather than focusing on the larger picture of the place described or how the character would actually look, it allows us to fully re-see each scene and figure the little parts which later on may prove to have been important clues of what to follow.
    —————————————————————–

  76. laura Maximoff clarcke

    Benzile desenate sunt arta in carti pentru mine. Sunt mai multe desene care reprezinta o poveste sau o intamplare. Aunt benzi care imi plac si Putine care nu imi plac dar nici acelea nu ma opresc din a admira efortul depus in desenele acelea lucrate astfel incat cititorul sa ptiveasca totul dintr-un punct de vedere anumit si fiecare detaliu ca si expresile fetelor personajelor sau mesaje ascunse bine in imagine. Pentru mine benzile desenate sunt mai mult decat o poveste si le admir in toate modurile posibil.

  77. Andreea Alexandra Tocilescu

    De ce iubesc benzile desenate? Deoarece îmi permit sa observ un univers unic, fictiv, îmbinând doua dintre pasiunile mele : arta și scrisul. Fiecare pagina este plina de emoție, de poveste, de gânduri atât de reale încât ne pierdem de la o imagine la alta, captivi in acea lume fascinanta

  78. Ana Dragomir

    De ce iubesc benzile desenate? Foarte usor.. sunt o evadare din rutina, aduc un plus de imaginatie; nu sunt simple carti pentru copii, prezinta personaje complexe, credibile, in care poti sa te identifici. Sunt fascinata de ele inca de cand eram mica, iar pasiunea mea doar a crescut pe masura ce m-am maturizat. Pe langa toate acestea, pasiunea mea pentru desen ma ajuta sa apreciez mai mult aceasta arta.

  79. Edward Stambulitchi

    Motive pentru care imi plac benzile desenate:
    – stilul artistic unic (sau corect imitat)
    – povestile
    – evolutia personajelor de-a lungul timpului
    – realitati paralele
    – puteri supranaturale
    – relatiile interpersonale ale caracterului
    – faptul ca, uneori, creatorii transpun in paginile unui comic evenimente reale (pe care mai apoi incearca sa le ofere o conotatie prin propria-i viziune)
    Si lista ar putea continua (cu exemple pentru fiecare punct in parte).

  80. Luminita Stoian

    Imi plac benzile desenate pentru ca ma introduc intr-o lume fantastica, combinand perfect literatura cu viziunea exacta a autorului asupra personajelor sale, dar totodata lasand loc si imaginatiei.

  81. Delia

    Iubesc benzile desenate pentru ca imbina cu sarg arta povestitorului cu desenul.
    Cand am descoperit universul benzilor desenate in gimnaziu, nu aveam foarte multi prieteni sau pasiuni. Dar, intr-o zi, am descoperit site-ul mangafox, cu benzi desenate japoneze. Cu cat am citit mai multe, cu cat le-am iubit mai mult! Acestea m-au inspirat nu numai sa desenez propriile ilustratii, ci si sa dezvolt o dragoste pentru suspans si intrigi deosebite. Death Note e manga mea preferata, tocmai datorita acestei combinatii echilibrate grafica-poveste. In alte cuvinte, benzile desenate sunt cele care mi-au dezvoltat dragostea pentru frumos.

  82. Galea Roxana

    Iubesc benzile desenate deoarece ma destind,ma fac sa rad ,imi dau o stare pozitiva si ma ajuta sa privesc lucrurile intr un mod constructiv!!

  83. Gaby Gabryela

    Iubesc benzile desenate din multe motive.Primul ar fi ca ma amuza si imi transmit o stare generala excelenta.Iar cel de al doilea motic este faptul ca imi aduc aminte de copilarie.

  84. Alexandru Raul

    Cred ca banda desenata este un mediu divers, cu potentialul de a spune povesti vaste, atat educative, inaltatoare sau pur si simplu distractive. Are cateva probleme cu respectul fata de autoritate si oameni care stiu mai bine decat el.

  85. Calin

    Am inceput de curand sa citesc benzi desenate in adevaratul sens al cuvantului. Marvel, DC, Dark Horse, independente etc. De mic am fost atras de ideea de unitate, de omogenitate a unui univers, de conexiune si de cauza-efect. Imi plac benzile desenate pentru ca nu se opresc la ultima pagina. Imi plac pentru ca dincolo de copertile lor, imi petrec uneori ore facand scenarii posibile in minte, explorand atent evolutia si caracterul personajelor si incercand sa ordonez pe cat posibil sirul evenimentelor intr-o continuitate. De asemenea, cautand inevitabil un model in viata, prefer oricand lipsa de realism a eroilor din comics. Povestile lor imi cultiva valorile. Consider ca lumea se concentreaza din ce in ce mai putin pe ele. Benzile desenate sunt poarta mea spre o utopie copilareasca in care fiecare persoana de pe pamant e awesome in felul ei, fiecare gura de aer vine cu doza ei considerabila de suspans si fiecare picatura de tus care umple foaia ma face sa ma intorc pentru mai mult. Detalii, esenta eroismului, arta, aventura, o adevarata antropologie in fiecare serie, mitologie urbana in fiecare personaj, manuscrisul a tot ce e mai tare in pop culture, nu de acum, ci de zeci de ani. Se pare ca imi cam plac benzile desenate.

  86. Razvan

    Este o experienta unica, ce iti ofera posibilitatea de a intra in contact cu o lume paralela si magica. In acelasi timp, iti ajuta imaginatia sa mearga mai departe.

  87. Andreea

    Iubesc BD pentru ca sunt la întâlnirea dintre literatura și animație, doua dintre pasiunile mele. Îmi plac poveștile și eroii lor și firul narativ care se releva pagina cu pagina… e ca și cum ții povestea în mâinile tale și îi dicteazi ritmul.

  88. Adriana Neagu

    Imi place role-play-ul pe care creierul meu il creeaza atunci cand citesc un comic, se transpune cu totul in pielea personajelor si traim laolalta aventurile

  89. Ionita Dragos

    Iubesc benzile desenate pentru ca îmi place sa mă retrag în lumea super eroilor.
    Și pentru ca benzile desenate sunt super.

  90. Andra

    Pentru ca sunt.palpabile si poti simti ca esti in control,pentru ca unele au o grafica atat de frumoasa incat ma simt si onorata sa tin una in mana.In plus iti exerseaza reconstructia mentala

  91. Andra

    Scurt și la obiect: O banda desenată este mult mai palpitantă și mie cum îmi place să citesc este și mai bine, acum câteva luni am avut o prietena care a fost plecata la Cluj si s-a întors de acolo cu o manga pentru mine pe care mi-a facut-o cadou. Nu am mai lăsat acea manga jos decât după ce am citit-o de 3 ori de la cap la coadă. Asta este farmecul unei benzi desenate ori de cate ori ai citi nu te plictisești de ea.

  92. Betina

    In primul rand, iubesc benzile desenate pentru ca sunt benzi desenate:)) nu ai cum sa nu le iubesti!
    In al doilea rand, a citi o banda desenata este inspirational si cel mai bun mod de relaxare.Ele sunt ca si un taram fabulos care trebuie explorat.Niciodata nu se stie din prima cum se va sfarsi; mereu ma poate surprinde.

  93. Nena Mashiro

    Iubesc benzile desenate deoarece mi se par cea mai buna imbinare a unei povestii captivante cu imaginea vizuala. Arta este de cele mai multe ori superba si actiunea parca prinde viata, dar eu setez intotdeauna durata fiecarei scene. Pentru mine sunt un mod de a uita de lumea din jur, iar timpul petrecut citind benzi desenate este mereu unul relaxant.

  94. Cristina

    Pentru ca, spre deosebire de carti, nu trebuie sa iti mai imaginezi cum arata personajele pentru ca mai apoi sa fi dezamagit de portretizarea lor, astfel poti sa te concentrezi direct pe firul narativ ❤

  95. Alexandra

    Iubesc benzile desenata, fiindca de mica am fost cucerita de povestile in care m-au purtat. Cu ajutorul lor eroi mei au luat viata si cat rasfoiam foile revistei eram purtata in lumea lor si ma faceau sa ma simt ca si cum as fi spectator in primul rand al bataliilor. Inca ma fac sa ma simt astfel. Iubesc benzile desenate pentru visele cu ochii deschisi pe care mi le creeaza si pentru momentul de fericire si entuziasm creat.

  96. Radu

    Greu de spus de ce iubesc benzile desenate. Long story short, este o poveste spusa prin imagini si cuvinte ceea ce creaza un realism mai mare. Datorita acestui fapt trebuie scrisa o serie sau un graphic novel. Plus ca sunt foarte multe benzi fara super eroi sau cu super eroi mai necunoscuti care sunt exceptionale(100bullets, Sheriff of Babylon, Halo)
    Benzile desenate sunt o forma foarte misto de arta pentru toata varstele.

  97. Chelariu Alberr

    Sunt elev si pauza de pauza , pentru a ma relaxa , imi iau cartea de benzi desenate (de obicei alb-negru pentru ca astfel se contureaza personajele mai bine). Ma duc in alt oras , un oras al eroilor mult mai palpiatant si distractiv , depinzând de banda desenata.

  98. simona toader

    Pentru ca fiecare roman grafic/ comic book imi arata, de fiecare data altfel, ca trebuie sa mai desenez si eu. E fain sa te izolezi tu si comicu’ si sa termini una de-odata. Parca ramai cu o amintire personala.

  99. Teona Galgotiu

    Pentru ca o carte de benzi desenate e un hibrid intre literatura si cinema, dar experienta de a citi-o e atat de specifica incat trebuie sa dai pagina cu pagina pana la epuizare de mai multe ori ca sa o cuprinzi pana la capat.

  100. Dumitrescu Andrei

    Iubesc benzile desenate deoarece fiecare ilustrează o poveste diferita și originala , care te face sa simți acea fericire a copilăriei.

  101. Mihaela Nenciu

    Iubesc benzile desenate pentru ca spun povesti extraordinare si te introduc atat de usor in poveste, si pe cei mari si pe cei mici. E imposibil sa nu iubesti benzile desenate si sa nu-ti doresti sa intri in lumi nemaipomenite.

  102. Iris

    Îmi plac benzile desenate pentru că te poartă într-o altă lume, departe de stresul cotidian, pentru că te fac să visezi.

  103. Bogdan Ontica

    Iubesc Bd urile pentru ca ele imi aduc aminte de copilarie, ele sunt modul meu de evadare din munca si modul prin care redevin un copil mai mare !

  104. Edd

    First of all, a iubi benzi desenate e puțin spus, sunt poate cele mai bune materiale care reușesc sa te deconecteze de la cotidian și care te transpun într. O alta lume pe care o poți savura din plin pagina după pagina . Totodată a citi benzi desenate este poate cel mai bun mod de a Îți petrece timpul liber într. Un mod plăcut și relaxant. Consider ca , benzile desenate sunt ca o prăjitură , trebuie gustate pentru a putea fi savurate.

  105. Razvan

    Benzile desenate sunt combinatia perfecta intre scriitor si artist plastic. Daca iei cel mai bun scriitor din lume si cel mai bun artist din lume vor face cea mai mare piesa de arta din lume, iar asta se va numi o banda desenata.

    Personajele de benzi desenate sunt laturile noastre interioare. Bine si rau. Sunt reflectii perfecte ale personalitatilor noastre, fie ingerii naturii noastre, fie demonii. Ne fac sa aspiram la mai mult, sa dorim sa cunoastem, ne mentin curiozitatea fata de viitor si astfel ne hranesc imaginatia.

  106. todo

    Personal imi place manga deci :
    Imi place din cauza plot-ului nu poti sa vezi un film cu un plot ca la o manga
    Imi place deoarece iti creeaza pe moment o lume in care ai vrea sa traiesti
    Imi place deoarece majoritatea sunt romance sau ecchi… :)) si implicit comice
    Pe scurt imi plac pentru ca sunt un otaku

  107. candrea nadia

    Iubesc pur si simplu benzile desenate pentru ca mi-au placut de cand ma stiu! Am crescut cu desenele animate “candy -candy” , “saylor-moon” si m-au fermecat personajele atat de frumoase, iar povestile in sine mi-au adus intotdeauna bucurie! Parca imi doream cand eram copil sa ma transpun in lumea acelor personaje, a povestilor cu eroi fantastici si “happy end”.
    Si astazi stau alaturi de fiica mea, aproape in fiecare zi, si ne distram impreuna privind benzi desenate. La patru ani ai ei, ma uimeste cum stie aproape toate replicile pe de rost!!!
    fb: nadia alina candrea

  108. Ramona Tudor

    În ceea ce privește benzile desenate, nu sunt mare fană (când spun benzi desenate, mă refer la ‘comics’, americane sau altfel). Totuși, în ceea ce privește manga (și, pe arii restrânse, și manuha, manhwa) pot spune cu siguranță că sunt înnebunită să citesc.

    Motivele sunt multe, dar ca să nu mă lungesc, cel mai ‘remarcabil’ ar fi unul ce ține de creația în sine. Lumea creată prin intermediul manga-ului este o creație care îmbină într-un mod fantastic ideea de literatură și ‘vizual’. Nu e doar un joc între desen și dialog/povestire scurtă, ci o artă a transformării unei povești scrise (sau altfel) într-un amestec între scris și imagine. Este un proces artistic fantastic și, atunci când este făcut bine, devine o operă de artă formidabilă. Iubesc să citesc manga nu doar pentru că mă încântă sau relaxează (cu alte cuvinte, nu doar pentru entertainment), ci pentru că recunosc valoarea artistică și culturală a unor asemenea creații și mă minunez, aproape involuntar, în fața ‘măreției’ lor. Pentru mine, cum am spus, sunt un produs artistic formidabil.

    De altfel, deși am văzut doar animeul adaptat după mangaul lui Hajime Isayama, am studiat puțin stilul său artistic, și are un desen realist și terifiant (din mai multe puncte de vedere). Mi-ar plăcea să citesc toate volumele, are potențial atât din punct de vedere literar, cât și vizual.

  109. Alex Dincă

    Îmi plac benzile desenate deoarece ne aduc aminte de copilărie și reprezintă o evadare de la viața cotidiană.

  110. Mirela

    Pentru ca ma ajuta sa evadez din lumea asta, pentru ca am nevoie de asta uneori, pentru ca pot fi orice personaj doresc in imaginatia mea.

  111. Teodora Bîrliba

    Iubesc benzile desenate pentru ca reusesc sa ne transpuna intr-o alta lume decat a noastra, cu probleme si caractere similare, dar de multe ori duse la extrem, pentru ca ne amuza, fascineaza si intristeaza si pentru ca in cateva ilustratii putem regasi tot ceea ce ne lipseste in realitate 🙂

  112. Flore Mihai

    Le iubesc pentru ca au fost langa mine din copilarie, nu era nimic mai frumos decat sa ajungi acasa dupa o zi de scoala si sa fii captivat de Spiderman sau Batman Ironman si restul si de povestile lor, plus ca te ajuta pentru o scurta perioada sa scapi de monotonia dib viata reala si sa o inlocuiesti cu povesti pline de actiune si suspans, asta daca nu cumva citesti Attack on Titan ,care tehnic e manga, unde nu te duci intr-un taram frumos ci in unul al disperarii si atunci devii recunoscator pentru viata ta monotona

  113. Roxana

    Ador benzile desenate fie ele romanesti, americane sau japoneze. De ce? Pentru ca benzile desenate sunt scaparea mea intr-o alta dimensiune; pentru ca ma lasa sa cred ca inca mai exista bunatate in lume; pentru ca tine in viata copilul din mine; pentru ca imi dau energie, atunci cand lumea reala ma epuizeaza; si pentru ca benzile desenate ma lasa sa descopar o serie de autori fantastici cu o imaginatie extraordinara.

  114. Cosmin

    Iubesc benzile desenate pentru ca ma propulseaza direct in lumea acestora, uitand de viata reala pentru o perioada scurta, in care eu pot savura acel univers plin de caractere complexe, care la randul lor sunt pline de arta, continand o parte din sufletul artistului. Este ca si cum as inchide ochii, iar in jurul meu as vedea sirul evenimentelor din poveste cum trec pe langa mine. Povestea ma compleseste in acele clipe si ma lasa sa ma relaxez, sa ma detasez si sa uit de realitate. De aceea, eu iubesc benzile desenate!

  115. Gabzilla

    Pentru ca ma inlatura de monotonia timpurilor noastre si ma duce intr-o lume unde pana si imposibilul devine posibil.
    Identificarea cu personajele,multiplele scenarii si posibilitati,mixtele sentimente aflate deseori in antiteza-toate ajung sa iti consume incet sufletul si sa lase in urma o parte din tine pe care nu o cunosti.

  116. Sarah F.

    Iubesc benzile desenate deoarece permit continuarea copilariei in timpul vietii de adult.
    Un avantaj al bezilor desenate este ca imaginea desenata se suprapune cu imaginatia cititorului astfel deschizandu-se noi orizonturi asupra lumii si asupra povestilor impartasite cu scriitorul.Un alt motiv pentru care iubesc benzile desenate este diversitatea acestora,tratand multe subiecte si permitand imaginatiei sa zburde in foarte multe extensii ale lumii reale,ele pot atrage o multitudine de cititori de toate varstele prin acest lucru. Faptul ca vezi imaginea si povestea scrisa prezinta de fapt punctul de pornire pentru a iti imagina tu in continuare intreaga scena,poti avea acces la o lume virtuala fara a folosi un anumit dispozitiv cu conexiune la internet.

  117. Ispas Bianca

    Benzile desenate mi-au starnit interesul inca de la inceput, ma ajuta sa imi creez o lume a mea in care pot sa imi imaginez absolut orice. Visul oricarei persoane, nu? 😉 Cand am o zi proasta, citesc benzi desenate si ma fac sa zambesc instant. Plus ca, ador faptul ca sunt desenate si se depune mult efort si rabdare pentru a face asa ceva.

  118. Dorina Costache

    Because life. Because escape one world and you live in another and another and another over and over again. Because you get to hang out with your hero/villan. Because you learn. Because they simply are!

  119. Brisan Bianca

    De ce iubesc benzile desenate? Ei bine, in primul rand pentru ca iti ofera libertatea de a-ti crea singur cu ajutorul imaginatiei secventele prezentate in benzi. In functie de banda desenata, daca aceasta este alb negru, mintea o poate colora in orice culori doreste. Citirea unor benzi desenate este o modalitate de petrecere a timpului liber foarte placuta si care imi antreneaza imaginatia. Mai mult decat atat unele dintre ele ofera mult mai multe detalii fata de o serie de episoade.

  120. Stanley

    Imi plac benzile desenate din cauza artei, deoarece prin arta poti exprima mai multe decat doar prin cuvinte.

  121. Raluca Daniela

    Îmi plac benzile desenate, pentru că sunt o combinație între două platforme diferite (scrisul și vizualul), combinând ceea ce e caracteristic fiecăruia într-un mod inedit: monologul intern și trăirile personajului specifice beletristicii și efectele de perspectivă, contrast, cromatică, dinamică etc. specifice artelor vizuale.

  122. Gabriela Badita

    Iubesc benzile desenate pentru ca imi permit sa fiu in continuare un copil dar m ai presus de toate,le iubesc pentru ca imi deschid usa catre o alta lume,o lume in care pot avea superputeri si sa am tot ce mi doresc

  123. Theodora

    Mulți spun ca benzile desenate sunt minunateprin acțiune și prin grafica: e adevarat. Totuși, eu m-am gândit și am realizat ca mie nu pentru asta îmi plac ci pur și simplu pentru ca nu pot trai fără ele. Credea pasiunea mea pentru benzi desenate e mai mare ca orice și nu o voi lasa sa dispară nici odată cu trecerea timpului.

  124. bubu

    Benzile desenate sunt cea mai buna metoda de a expune o poveste, cu ajutorul ilustratiilor iti poti da seama mult mai usor despre cum arata personajele si peisajele povestirii.

  125. Veronica

    Iubesc benzile desenate pentru simplul fapt ca pot intrece orice asteptare si te pot surprinde pe parcursul intregii povesti. Autorul poate manipula caracterele intr-un mod in care in filme cu actori din viata reala nu ar reusi. De aceea le iubesc!

  126. Negru Gabriel

    Iubesc benzile desenate deoarece transmit o multitudine de sentimente si trairi . Ele imi indulcesc putin viata , indiferent ca este banda romaneasca comic book sau manga .

  127. Narcis Gabriel

    Iubesc benzile desenate de cand eram in clasele primare si inca am in sange acest hobby, deoarece imi fac ziua mai buna cand le citesc si imi amintesc de copilarie.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.