afis vicky

Cristina Nemerovschi lansează „Vicky, nu Victoria” la Cărturești Verona

afis vickyJoi, 25 februarie, de la ora 19.30, Librăria Cărturești și Editura Herg Benet vă invită la o întâlnire cu “Vicky, nu Victoria”, cea de-a douăsprezecea carte publicată de Cristina Nemerovschi.

Lansarea va avea loc la ceainăria librăriei Cărturești Verona (Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13).

Alături de autoare, la discuțiile cu cititorii vor participa scriitoarele Anda Docea și Ioana Duda.

Continuarea bestsellerului „nymphette_dark99”, „Vicky, nu Victoria” a fost unul dintre cele mai așteptate romane ale anului 2015, devenind cea mai bine vândută carte a Editurii Herg Benet la Gaudeamus 2015 și fiind inclusă de cititori în topul celor mai bune 5 romane ale anului trecut.

„Știm că literatura nu schimbă lumea ca și cum ai bate din palme, dar stilul Cristinei Nemerovschi are capacitatea de a constitui un wake up call pentru un procent, fie el minuscul, de coruptibili.” (http://haipecarti.blogspot.ro/2015/11/vicky-nu-victoria.html?spref=fb)

„Avem nevoie de Vicky ca de aer. De ce? Citiți cartea.” (https://brigetgunn.wordpress.com/2016/02/16/nymphette_dark99 )

„Încă mai există oameni cu o minte deschisă, puternică, capabili să înțeleagă de la o vârstă fragedă ce e bine și ce e rău, ce e corect și de ce. Oameni de la care începe schimbarea despre care vorbește toată lumea și care prin puterea exemplului reușesc să-i schimbe și pe ceilalți. Sau măcar să le dea un imbold sănătos.” (http://cititoriferoce.weebly.com/blog/cristina-nemerovschi-vicky-nu-victoria)

“Vicky, nu Victoria e despre revoltă, și subliniază clar că doar cei inteligenți se pot revolta, pentru că vor mai mult, vor altceva și sunt dispuși să străbată Lumea pentru a obține ce-și doresc. Vicky reprezintă materializarea nemulțumirilor, fricilor, teribilismului, revoltei, dorințelor, ispitelor adolescentine.” (http://goodread.ro/recenzie-vicky-nu-victoria-de-cristina-nemerovschi/)

“Vicky e un mare FUCK YOU la adresa societății și a principiilor de mult demodate. Vicky, nu Victoria este acel gen de carte pe care trebuie să o (re)citești când simți că te-ai pierdut și că nimic nu mai are sens. Te va ajuta, îți promit!” (http://catrinaionescu.blogspot.ro/2015/11/vicky-nu-victoria-recenzie.html)

Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul Sânge satanic. Acesta a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public: în numai un an, Sânge satanic s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. A primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, Pervertirea, a apărut în 2012, la editura Herg Benet; câteva lecturi publice din acesta au fost întrerupte, temele romanului fiind considerate „imorale, violente și indecente“. Următoarele ediții ale cărții conțin fragmente inedite, reunite sub titlul Jurnalul Amaliei.

Ani cu alcool și sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic.

În 2013, în colecția Cărțile Arven a Editurii Herg Benet, apare nymphette_dark99, carte despre care s-a spus că a detronat Lolita, cel puțin pentru generația tânără.

În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuțiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.

Rezervația unicornilor (2014) este romanul care încheie trilogia Sânge satanic. Tot în 2014, publică romanul-pamflet Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes. Păpușile este a opta carte semnată de autoare. Păpușile i-a adus autoarei nominalizarea la Gala Tinerilor Scriitorilor – Cel mai bun prozator al anului 2014.

Vicky, nu Victoria, apărută în noiembrie 2015, este continuarea romanului nymphette_dark99.

A publicat trilogia Ultima vrăjitoare din Transilvania cu pseudonimul Anna Vary.

Toate romanele Cristinei Nemerovschi au devenit rapid bestseller-uri și au fost reeditate.
Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și internaționale.

Are în pregătire romanele Rockstar și Cronicile fetei lup, aceasta din urmă sub pseudonimul Anna Vary.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.