DaDans

1167783_10151688554647819_1212236900_nPe 28-30 iunie se desfasoara la WASP (Working Art Space and Production, str. Ion Minulescu 67-93) proiectul cultural DaDans, finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), organizat de DaDans si sustinut de Sapte Seri, Fundatia Carturesti si Umbra.
In cadrul proiectului, coregrafii Brice Mousset (New york) si Massimo Gerardi (Germania) sustin cursuri intensive de dans contemporan adresate dansatorilor profesionisti din Bucuresti si din tara, cursuri la care, in urma selectiilor pe baza de CV si scrisoare de intentie, vor participa 20 de dansatori.
In ultima zi, stagiul se tine cu usile deschise pentru public intr-o incercare de educare a acestuia asupra procesului de creatie si a parcursului pe care coregrafii si dansatorii il fac pana la rezultatul finit de care publicul se bucura intr-o sala de spectacol. La finalul zilei, se lanseaza o sesiune deschisa de intrebari si raspunsuri intre dansatori, coregrafi si public, in care se vor dezbate subiecte referitoare la importanta si evolutia dansului contemporan in Romania, la modul de implicare a dansatorilor in crearea si sustinerea unei comunitati puternice si active si la gasirea unor solutii practice pentru a mentine o constanta in pregatirea dansatorilor si in facilitarea unui mediu cat mai benefic dezvoltarii activitatilor si spectacolelor de dans contemporan.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.