afis luna plina 2014

Deliciile Festivalului „LUNĂ PLINĂ”, ediția 2014

afis luna plina 2014THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE: PROIECȚIE ANIVERSARĂ LA FESTIVALUL „LUNĂ PLINĂ” 2014

Ediția a 3-a a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” – primul festival din România dedicat exclusiv cinemaului de gen, care va avea loc în perioada 23-27 iulie 2014, la Biertan, în județul Sibiu – aniversează unul dintre cele mai influente filme de gen din istorie, The Texas Chain Saw Massacre (regia Tobe Hooper), de la a cărui premieră se împlinesc 40 de ani. Acest clasic (copiat, refăcut și reinterpretat în neștire de-a lungul anilor) va fi prezentat la Biertan în versiunea integrală, restaurată digital (care a fost arătată și la Cannes, în mai) într-o proiecție unică, în aer liber, în cadrul secțiunii AMERICAN MASTERS.

O altă proiecție specială în acest an – fascinantul Haxan / Vrăjitoria de-a lungul veacurilor (regia Benjamin Christensen) –, va fi acompaniată live de duo-ul APA NEAGRĂ (parte a colectivului NU & APA NEAGRĂ). Premiera acestui film greu de clasat, care va fi prezentat la Biertan în versiunea originală, a avut loc taman în 1922.

Pe lângă deja-anunțatele The World’s End, Rigor Mortis, Witching and Bitching, Here Comes the Devil și All Cheerleaders Die, în secțiunea TENEBRE, prezentată de TV 1000, vor fi proiectate alte două noi titluri, în premieră și în exclusivitate în România – Haunter (2013), un ghost story cu Abigail Breslin în regia lui Vincenzo Natali, autorul clasicelor-cult Cube și Splice; și Cheap Thrills / Senzații ieftine (2013, regia E.L. Katz), satiră extrem de sângeroasă în care excelează Pat Healy (Compliance) și, mai ales, David Koechner (Anchorman), într-un contre-emploi binevenit.

Pentru cei mai rezistenți dintre spectatori, festivalul „Lună Plină” continuă secțiunea extremă GRINDHOUSE. Primul titlu confirmat este ultra-violentul Wolf Creek 2 (2013), continuarea revelației australiene de la Cannes 2005, în regia aceluiași Greg Mclean și cu același John Jarratt în rolul psihopatului suprem Mick Taylor, cumva  mai aplecat către decapitări și eviscerări decât acum 8 ani.

Ca în fiecare an, festivalul se va încheia cu proiecția nocturnă în aer liber a musical-ului cult The Rocky Horror Picture Show, midnight movie prin excelență. Spectatorii costumați sunt bineveniți; orezul e din partea casei – „See androids fighting Brad and Janet/Anne Francis stars in Forbidden Planet…”.

Titlurile din competiție și celelalte evenimente speciale vor fi anunțate  săptămâna viitoare. Toate detaliile despre transport, acces filme și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente:  http://biletmaster.ro/ron/Event/47001406/Abonament-23-27-iulie. Până pe 8 iulie abonamentele sunt disponibile la prețul special de 80 RON.

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină”  este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.