Rostogol

Designerul de Joi: Şezi

Octavia Casoni și Lucian Loiș sunt doi mândri absolvenți de arhitectură decişi să şadă blând, să judece drept şi să se joace frumos cu lemn cald şi cu amintiri. Aşa a apărut brandul lor, Șezi, unde deja s-au aşezat două scaune măiastre ca nişte reinterpretări simbolice ale femeii şi ale bărbatului, numai bune pentru măritiş.

După aceste „scaune de lemn pentru o casă de piatră”, cum le numesc autorii, a apărut, fireşte, şi un pui de scaun în familie. Numele său e Rostogol, şi s-a născut într-o vacanță de vară, din joacă şi amintiri cu susu-n jos: de la joaca de-a Sailor Moon, la cățărat în copaci, rostogolit în iarbă şi atârnat cu capul în jos, de bara de bătut covoare.

După cum spune Octavia, „scăunelul Rostogol reprezintă senzația aia faină din copilărie în care vezi lumea altfel, poate cu capul în jos, dar ți se pare că aşa e normal. “

Normal li s-a părut şi să treacă repede la fapte, aşa că Octavia şi Lucian au ajuns în Bucovina, la Con
stantin Donisan, acelaşi meşter care i-a ajutat şi cu scaunele pentru mire şi mireasă, şi s-au pus pe treabă. Rostogol a ieşit mândru şi colorat nevoie mare, cu desene inspirate din scoarțele olteneşti, de pe timbre şi din pagini de cărți vechi despre arta tradițională. După cum îi spune şi numele, el nu stă locului si poate fi aşezat în cel puțin două poziții, „idee venită tot din copilărie, când întorceam scaunele cu picioarele în sus şi făceam trenulețul.”

Rostogol vă aşteaptă la ROD Cărtureşti, cu pisici turcoaz, cai roz, găini verzi şi amintiri din copilărie.

rostogol



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.