dhafer-youssef

Dhafer Youssef: vocea care transcede lumi la Jazz in the Park

Compozitorul tunisian prolific, Dhafer Youssef,  vă invită într-o călătorie fascinantă, care reunește atât influențe orientale, cât și de jazz, marți 27 iunie.  Plecarea spre undele muzicale vibrând a tradiție și contemporan se va face de la Opera Maghiară din Cluj. Destinația: alăturări de frumos și interesant desprinse din coardele oud-ului,  semănate cu poeme arabe și acompaniate de vocea virtuoasă a artistului.

Jazz in the Park va celebra, astfel,  multiculturalitatea, pentru a doua oară, la o zi distanță de concertul Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.  Considerat unul dintre principalii mesageri ai muzicii cu influență arabă din lume, Dhafer Youssef, deschide porți diferite prin creațiile sale. Sursa de inspirație a sa este lumea și întâmplările ei. Străbătând țările în lung și-n lat, omul care „dorește totul, oferă totul și se inspiră din tot” a întâlnit oameni captivanți care i-au lărgit orizonturile și i-au însuflețit compozițiile.

„Călătoria este cea care modelează creația. Dacă mă izolez, sfârșesc prin a mă repeta. Îmi place să fiu surprins. A compune înseamnă a te surprinde, a fi uimit de ceea ce iese din tine. Ador imaginea unei lămpi în care flacăra crește atunci când ideea prinde contur. Avem nevoie de această lampă pentru a vedea luminile din sufletele celorlalți. ” (Dhafer Youssef)

Dhafer Youssef a dus sunetul mistic pe scenele tuturor marilor festivaluri de jazz din lume – Montreux, North Sea Jazz, Oslo și Umbria – și a colaborat cu artiști precum Paolo Fresu, Omar Sosa sau Tigran Hamasyan.
Biletele se pot achiziționa de pe eventim.ro: http://bit.ly/Jazz-in-the-Park-eventim-dhafer.

Video: http://bit.ly/video-Soupir-Eternel

dhafer-youssef

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.