EIY_afis_web_600x800px-04

East India Youth, în concert la București | 8 octombrie, Control Club

EIY_afis_web_600x800px-04Artistul britanic East India Youth, cunoscut pentru crossover-ul indie electronic, va concerta în premieră la București, joi, 8 octombrie, la Control Club, în cadrul turneului european de promovare a celui mai recent album, Culture of Volume. În deschidere: Hot Casandra. Biletele s-au pus în vânzare, online, prin Eventbook.ro.

Sub pseudonimul East India Youth se ascunde artistul și producătorul William Doyle, al cărui album de debut, Total Strife Forever, a fost nominalizat, anul trecut, la prestigiosul Barclaycard Mercury Music Prize. Numele proiectului vine de la East India Docks, cartier londonez în care Doyle locuia când a fost inspirat să renunțe la trupa de indie rock zgomotos în care activa și să se apuce să compună muzică electronică și bedroom pop.

Cu influențe variind de la Krautrock, ambient, David Bowie (în perioada berlineză) și până la scena dance londoneză, Pet Shop Boys și Brian Eno, sound-ul East India Youth a cucerit criticii și publicul deopotrivă, fiind considerat cel mai reușit proiect crossover al anului 2014.

Lansat anul acesta de XL Recordings, Culture of Volume, al doilea album semnat East India Youth, explorează noi teritorii sonore electro pop și vine să dovedească din nou extraordinara abilitate a lui Doyle de a transforma idei extravagante într-o suită coerentă de muzică pop accesibilă.

„Cultura volumului a distrus muzica pop”, explică The Quietus în recenzia noului album East India Youth, încercând să rezume efectul catastrofal al industriei producătoare de hit-uri și al canalelor media ce le promovează. În peisajul sterp al culturii digitale actuale, albumul Culture of Volume este o încercare de a ne regăsi și de a face față furtunilor existenței contemporane.

Culture of Volume continues the arty electronic experimentation while at the same time broadening out into poppier terrain. Impressive and increasingly accessible, this is the sound of a major talent developing. – Q Magazine

Experimental pop with a very basic appeal – The Guardian

William Doyle raises the volume but preserves the charm on album number two. – MOJO

East India Youth – live performance:

East India Youth videos:

Beaming White:

Carousel:

Biletele la concertul East India Youth din Control Club se pot achiziționa în avans, la prețul de 25 de lei, online, prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/bilete-concert-east-india-youth-club-control) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Concertul East India Youth la București este organizat de Control Club și OneDay Live. Parteneri: Tananana, Mixtopia, Deezer.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1609344642669057



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.