var3

Breasla Meșterilor Fotografi – Expoziție de fotografie

var3Cursurile anului II. al Școlii de fotografie Fotopoetică reprezintă un master în ceea ce se poate numi o intersecție a artelor în stări cristaline, contopite într-o definire a unui frumos întreg și deplin aproape de suflet și de simțire. Un master redenumit meșterat, mai aproape astfel prin noțiune de măiestrie, de îndeletnicire și de pricepere decât de concept și teorie. De abilitatea în a cunoaște arta prin ea insăși, de a-i fi în lăuntrul înțelegerii, de a o palpa, a o simți prin ceea ce poate oferi emoția mai degrabă decât cerebralul nostru. Altfel, un meșterat al artelor prin ele însele, contopire a fotografiei cu muzica, pictura, literatura ori cu filmul. Fotografie respirând peste limite apatice, obtuze, rigide, dând frâu inspirațiilor din alte medii artistice.
Douăzecișicinci de fotografi absolvenți ai acestui Meșterat al Școlii de fotografie Fotopoetica redau prin lucrările expuse în această expoziție propriile personalități conturate într-acesta îmbinare a artelor, a cunoașterii și a simțirii lor, personalități vizuale în care sunteți invitați să deslușiți aportul unui conglomerat de frumos, liant al înțelegerii pe sine.

Expoziția va fi vernisată de către Francisc Mraz, fotograf, regizor și profesor al Școlii mai sus menționate, joi, 15 septembrie, orele 19.00, în ceainăria librăriei Cărturești din str. Pictor Arthur Verona, nr 13-15. Lucrările vor îmbogăți pereții galeriei până pe 30 septembrie. Timp indeajuns sa fie privite si răsprivite dar si motiv pentru cei interesați de această școală de fotografie să acceseze siteul www.fotopoetica.ro. Acest eveniment a putut fi realizat cu sprijinul librăriei Cărturești, a fundației ProPatrimonio, a Asociației Maria si a firmei Kodex.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.