AFIS_ev_Lectura ca terapie

Citeşte sănătos! Lectura ca terapie

AFIS_ev_Lectura ca terapie—Eveniment în cadrul campaniei „Te așteptăm în librărie!”—

Marţi, 29 septembrie, 18:00-20:00

Ceainăria Cărtureşti Verona,  Strada Pictor Arthur Verona, 13-15, București

 „Cărțile sunt instrumente de evoluție și introspecție personală, nu doar instrumente de evadare din cotidian.”

Cristina Drăgulin

Editura Herald vă propune să redescoperiţi plăcerea lecturii şi frumuseţea cărţilor, marţi, 29 septembrie, în intervalul orar 18:00-20:00 la Ceainăria Cărtureşti Verona. Într-o lume agitată, în care informaţiile circulă foarte rapid şi în care suntem înconjuraţi de tot mai multe ecrane, vom iniția un dialog despre modul în care lectura poate să constituie un mod eficient de îmbunătăţire a vieţii cotidiene şi, totodată, de îmbogăţire a minţii şi a sufletului.

Evenimentul „Lectura ca terapie” face parte din campania Te așteptăm în librărie! (1 august-1 noiembrie), care se află la cea de-a VII-a ediţie şi își propune să creeze un context cultural prietenos pentru a redescoperi cititul și mersul în librărie ca metodă alternativă de îmbunătățire a vieții cotidiene. Anul acesta, campania este animată de sloganul „Citește sănătos! Terapie prin lectură intensivă”, prin care Editura Herald și-a propus să sublinieze beneficiile lecturii pentru publicul larg.

Invitații serii vor fi reprezentanți importanți ai culturii române, oameni care prin munca lor au reuşit să transmită publicului fascinaţia lecturii, promovând astfel puterea cuvântului scris:

  • Cristina Drăgulin: Jurnalist și psiholog clinician, pasionată de lectură și scris, content manager la ro, inițiatoarea blogului de biblioterapie Stroke.ro
  • Tudor Călin Zarojanu: Scriitor, copywriter, jurnalist, programator, realizatorul emisiunii „De ce-aş citi?”
  • Ioana Bâldea Constantinescu: Scriitor, jurnalist, moderator, producător în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune.
  • Alexandra-GeorgianaAndrei: PR Manager/redactor la ro, coautor al cărţii 69 de motive stupide ca să te apuci de citit

Pentru că cititul se numără printre puţinele plăceri care aduc beneficii concrete în viaţa de zi cu zi, invitații vor prezenta toate motivele pentru care lectura constituie o bună practică de dezvoltare. Totodată, cei prezenți vor avea ocazia să împărtăşească experiența lor privind beneficiile lecturii pentru bunăstarea proprie.

 „Am identificat până acum 47 de motive pentru care merită să citeşti. Iată câteva dintre ele: ca să te linişteşti că nu eşti nebun sau ciudat sau blestemat; ca să poţi trăi o sută de vieţi; ca să ai un prieten care nu te va trăda niciodată; ca să fii mai deştept; ca să găseşti soluţii la problemele tale şi ale altora; ca să nu te-apuci să inventezi roata, apa caldă sau mersul pe jos; ca să-ţi suporţi mai bine viaţa; ca să afli lucruri fabuloase; ca să te bucuri; ca să te emoţionezi; ca să te amuzi; ca să te simţi bine; ca să fii mai tare decât alţii; ca să progresezi profesional; ca să-ţi găseşti şi să-ţi întreţii pasiuni; ca să te lămureşti că «nicicând n-o fo» să nu fie cumva”,  declară Tudor Călin Zarojanu

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile
Eveniment Facebook

Acest eveniment are loc în:



There are 26 comments

Add yours
  1. irina

    un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.

  2. Sol

    intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!

  3. Elena Lövgren

    Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…

  4. Rzv

    Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.

  5. daniel

    @Rzv
    salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
    publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
    am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.

  6. carturesti

    Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!

  7. Andreea

    Buna,
    Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
    Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!

  8. mindwarp

    @rzv
    mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!

  9. carturesti

    salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
    vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
    mulţumesc.

  10. MandrulDuce

    Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
    Cu respect,
    Ducele

  11. Alexandra

    Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.

    Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.

    PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D

  12. ionescu

    Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
    De multe ori ma duc degeaba.
    E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.

  13. Angela Ludosanu

    BUNA ZIUA,
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
    MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
    CU MULTUMIRI, ANGELA