Clubul de sah

Clubul de şah

Dragi părinţi şi iubitori ai şahului,

Clubul de sahDacă aveţi un copil pasionat de sportul minţii şi căutaţi o şcoală de şah pentru el, vă invităm să vă înscrieţi la Clubul de şah de la Cărtureşti Verona. Atelierul va avea loc în fiecare duminică, de la ora 16.00, în Mansarda Cărtureşti Verona. Modul de 4 ateliere  costă 200 de lei. Oferim ceai şi biscuiţi din partea casei. Înscrieri se fac la adresa victor.surdu@scoalasah.ro, telefon 0753.164.688. Clubul se adresează copiilor între 6 şi 12 ani, participanţii vor fi împărţiţi pe grupe în funcţie de  vârstă şi nivelul de cunoştinţe.

Atelierul este susţinut de Şcoala de şah “Jocul Celor 3 Cai”, care a luat fiinţă în luna aprilie 2008, în Bucureşti şi are strânse legături de colaborare cu Federaţia Română de Şah.
Şcoala de şah are ca obiectiv promovarea şahului în rândul copiilor, juniorilor şi nu în ultimul rând a seniorilor, asigurarea unor condiţii optime de iniţiere, pregătire şi perfectionare, încurajarea noilor talente spre şahul de performanţă precum şi organizarea de turnee pentru a da posibilitatea de afirmare noilor jucători.
Şcoala de şah “Jocul Celor 3 Cai” derulează în prezent programe de pregătire intensivă prentru copii şi organizează regulat cursuri pentru începători şi avansaţi.

Atelierul îşi propune să:

1.  descopere si dezvolte noi talente
2.  dezvolte gândirea analitică
3.  dezvolte atenţia
4.  dezvolte capacitatea de concentrare şi autodisciplinare
5.  îmbunătaţească potenţialul de soluţionare al problemelor
6.  recompenseze determinarea şi perseverenţa
7.  întărească încrederea în sine a fiecăruia
8.  cultive gândirea logică şi creativă
9.  incurajaze spiritul de competiţie
10.  creeze o atmosferă relaxantă şi plăcută

Şi dacă nu v-am convins încă, vă reamintit şi vorbele lui Nicolae Iorga: “Şahul este cel mai minunat mijloc de disciplinare a gândirii, de ordonare a domeniilor de cunoaştere şi de recreaţie a spiritului. Este un Univers comprimat pe 64 de pătrăţele, câmpuri”.

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.