FFE_corectat

Festivalul Filmului Evreiesc București

verona_FFECafeneaua librăriei Cărturești Verona va găzdui, pe 26 și 27 septembrie, proiecții din cadrul Festivalului Filmului Evreiesc București! Cinefilii vor putea urmări scurt-metraje din cadrul secțiunii Film Universitar, pelicule înscrise în Competiția de film documentar, precum și două lungmetraje: Lupi mari și răi (Big Bad Wolves), considerat de Tarantino „cel mai bun film al anului 2013”, și Congresul (The Congress), în regia apreciatului cineast Ari Folman.

Big Bad Wolves trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GsfzhiW5l8c

The Congress trailer: https://www.youtube.com/watch?v=o0tFDpxvcYY

Program proiecții Cărturești Verona: http://issuu.com/bjfffilmfestival/docs/program_50x70cm/4?e=14011934/30242759

***

Ajuns la a cincea ediție, Festivalul Filmului Evreiesc București revine la Cinema Studio și în spații alternative, în perioada 25 septembrie – 1 octombrie. Ediția de anul acesta cuprinde circa 65 de filme documentare și de ficțiune, lungmetraje și scurtmetraje, multipremiate la festivaluri internaționale, majoritatea în premieră în România. Programul proiecțiilor este disponibil la www.bjff.ro, iar intrarea este liberă.

Festivalul va avea o dimensiune latino, cinematografia sud-americană fiind invitatul special al ediției, cu două producții de excepție:  Mr Kaplan, în regia lui Alvaro Brechner – filmul Galei de deschidere – și Wild Stories, în regia lui Damian Szifron – filmul Galei de închidere. Ediția din 2015 readuce în prim-plan secțiunile competitive: una de documentare și alta de ficțiune. În afara competiției, proiecțiile vor fi grupate în mai multe secțiuni: Israel – Invitat Permanent (Documentare/Ficțiune), Cinematecă – Ephraim Kishon, Portret de Regizor: Ari Folman, Filmul Universitar, și Panorama.

Spectatorii vor avea ocazia să participe la sesiuni de dezbateri susținute de invitații festivalului, cineaști de renume ale căror producții vor prezentate în cadrul evenimentului: Ilan Moskovitch, regizorul filmului Apollonian Story și Casting Director al producției Ana Arabia regizat de Amos Gitai, Shani Klein, protagonista filmului Zero Motivation, Tawfik Abu-Wael, regizorul filmului Tanathur, Tommy Lang, regizorul filmului Peter the 3rd (premieră mondială în cadrul festivalului), Dov Stouer, monteur-ul filmelor Saint Clara, Made in Israel, Comfortably Numb, Sweet și Paradise Cruise. De asemenea, cineastul Dov Stouer va susține o conferință intitulată “O prezentare a cinematografiei israeliene contemporane” și va prezenta retrospectiva dedicată marelui regizor Ari Folman.

Festivalul Filmului Evreiesc București 2015 este organizat de Fundația Culturală Art-Promo, sub patronajul de onoare al: Consiliului General al Municipiului București, Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Ambasadei Statului Israel, Ambasadei Republicii Argentina, Ambasadei Republicii Orientale Uruguay.

Cu sprijinul: Guvernului României – Departamentul pentru Relații Interetnice, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaștilor din România, Federației Comunităților Evreiești din România, Ambasadei Canadei, World Likud Romania, Asociației pentru Lupta Împotriva Antisemitismului, Centrului Comunitar Evreiesc, Fundației Henry Mălineanu și Gral Medical.

Parteneri: NOI Media Print, Universitatea din Tel Aviv, Teatrul de Comedie, Cărturești, Clubul Țăranului, Revolution Cafe, bpv Grigorescu Ștefănică, Crama Oprișor, Decorativ Studio, FilmFestivalLife.com.

Parteneri media: Realitatea Evreiască, Radio Shalom România, BeWhere, CineFAN.ro, Cinemarx, Filme-Cărți.ro, Gratuitor, Modernism, Orașul Meu, Radio Deea, AaRC, Radio România Actualități, Radio România Cultural și Șapte Seri.

Acest eveniment are loc în:



There are 26 comments

Add yours
  1. irina

    un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.

  2. Sol

    intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!

  3. Elena Lövgren

    Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…

  4. Rzv

    Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.

  5. daniel

    @Rzv
    salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
    publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
    am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.

  6. carturesti

    Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!

  7. Andreea

    Buna,
    Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
    Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!

  8. mindwarp

    @rzv
    mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!

  9. carturesti

    salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
    vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
    mulţumesc.

  10. MandrulDuce

    Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
    Cu respect,
    Ducele

  11. Alexandra

    Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.

    Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.

    PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D

  12. ionescu

    Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
    De multe ori ma duc degeaba.
    E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.

  13. Angela Ludosanu

    BUNA ZIUA,
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
    MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
    CU MULTUMIRI, ANGELA