frd generic poster centred text 001

Food Revolution Day – a 5-a ediţie

      Pe 20 mai, în București, Cluj, Iași și în alte orașe din România și din toată lumea se va sărbători Food Revolution Day, un proiect global conceput de Jamie Oliver, care iși propune educarea pentru o alimentaţie sănătoasă și introducerea lecţiilor de educaţie alimentară ca disciplină obligatorie în toate școlile de pe glob.

Ȋn Bucuresti, vom deschide Food Revolution Day prin prezentarea programului de educaţie alimentară practică în școli “ŞCOALA DE NUTRIŢIE ŞI STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS” cu activităţi de educaţie alimentară în școlile partenere prin intermediul celor peste 50 de ambasadori și voluntari Food Revolution în Romania din toată ţara.
Ȋnscrierile pentru ambasador voluntar Jamie’s Food Revolution se fac aici: http://www.jamiesfoodrevolution.org/

Sâmbătă, 21 mai, vă așteptăm la Gradina Verona începand cu orele 11:00-14:00 să gătim impreuna copii, parinţi, profesori, bloggeri, chefi de renume și voluntari și să participăm la lecţia de gătit a lui Jamie Oliver transmisă online. Vom prepara cu “#10 ingrediente campioane la sănătate” cel puţin 10 reţete de gustări sănătoase #farazahar pentru școala sau pentru micul dejun de acasă: pătrunjel, spanac (sau frunze de salată, andive, ștevie, urzici, etc), avocado, măr, castravete, ardei, miere, lactate (brânzică sau iaurt), pește, seminţe.

Ȋmpreună, părinţi și copii, vom invăţa despre importanţa legumelor și fructelor în alimentaţia zilnică, vom avea ateliere practice de gătit și de nutriţie, iar evenimentul se va încheia cu un concurs de creativitate și premierea participanţilor de către juriul format din partenerii evenimentului.

Evenimentul este GRATUIT pentru copii de 6+ani insotiti de parinti pe baza de inscriere la email foodrevolutionromania@gmail.com.

#NoSugar este mesajul lansat de Jamie Oliver incă din 2010 în speechul său TedEx și care își propune sensibilizarea autorităţilor și opiniei publice cu privire la următoarele aspecte:
– consumul excesiv de zahăr rafinat din produsele comercializate pe care le consumăm zilnic
– educaţia asupra conţinutului de zahăr din fiecare produs
– bolile grave cauzate de consumul de zahăr în exces, precum diabetul și obezitatea și alte boli ce afectează calitatea vieţii.
-importanţa micului dejun sănătos și a gustărilor sănătoase și echilibrate #farazahar

La nivel global consumul de zahăr este de cca de 3 ori mai mare decât raţia zilnică admisă, ceea ce face ca în ultimii ani numărul copiilor bolnavi de obezitate să se tripleze. Conform surselor OMS, România se situează in 2016 pe locul 1 in UE în ce privește obezitatea infantilă (faţă de locul 3 în 2013- sursa GfK). Aceasta este o situaţie alarmantă, iar măsurile educaţionale privind educaţia alimentară în școli prin intermediul instituţiilor de învăţământ nu mai sunt doar o necesitate, ci o prioritate pentru a avea o generaţie viitoare sănătoasă.

Susţinem astfel mesajul lui Jamie Oliver: “Dorinţa mea este de a crea o miscare puternică, durabilă, de a educa fiecare copil despre obiceiurile alimentare sănătoase, de a inspira familiile să gătească din nou și de a încuraja oamenii de pretutindeni să lupte împotriva obezitaţii.”.

Ȋn acesta campanie globală sunt implicaţi și au sharuit mesajul lor de susţinere la nivel international Ed Sheran, Jennifer Aniston, Gerard Butler, Heidi Klum, Ronan Keating, etc. Ȋn România, programul este susţinut de Chef Cezar Munteanu, Daniela Nane, Sonia Argint Ionescu, Valentin Vasile, Cristi Roman, Cosmin Dragomir, Alexandra Blas, Andra Constantinescu, Anca Alungulesei, Nicoleta Luciu, Gabriela Simion, urmând ca alte persoane publice și bloggeri să ni se alăture în urmatoarea perioadă.
Dacă doriţi să susţineţi mesajul nostru și să fiţi partener media vă invităm alături de noi pe 20 mai în școli și pe 21 mai la evenimentul public de la gradina Verona. Ȋn comunicare puteţi să menţionaţi pagina Food Revolution Day Romania, ca să putem prelua și noi mesajul dvs. Puteţi folosi în mesajele de susţinere hashtagurile #FoodRevolutionDayRomania #FoodRevLove #NoSugarChallenge #NoSugar #FaraZahar #10IngredienteCampioane

Şi noi in Romania creștem de la an la an, iar anul acesta organizăm deja a 5-a ediţie, în care vom implica cca. 10.000 de elevi, acasă, la școală sau împreună cu noi la atelierele de gătit pe care le vom organiza în urmatoarea perioadă. Food Revolution Day este ziua în case se sărbatorește un proiect global unic de educaţie și implicare socială iniţiat de Jamie Oliver, adresat copiilor, adulţilor, companiilor, școlilor, restaurantelor, școlilor de gătit, chefilor, nutriţioniștilor, doctorilor, platformelor educaţionale sau simplilor foodies de zi cu zi. Oricine este invitat să organizeze un eveniment, fie și o simplă cină cu prietenii.

Food Revolution Day a fost organizat prima oară în 2012, pe 19 mai, de healthy food junkies din peste 80 de ţări voluntare, printre care Romania, Brazilia, Australia, Japonia, Canada, UK, Mexic și Qatar. Sărbătoarea a prilejuit peste 1000 de evenimente locale și dinner parties. Şi Romania a fost pe hartă, cu 7 dintre ele, iar anul acesta vom avea 2 evenimente majore la București și Iași!

frd generic poster centred text 001



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.