exp timp

Lansarea filmului educaţional „ Experimentul timp “

Cărtureşti şi Filmminimo vă invită sâmbătă, 19 februarie 2011, ora 11.00, la Libraria Cărtureşti din strada Arthur Verona nr. 13-15 să participaţi la lansarea filmului educaţional Experimentul timp.
Filmminimo este un proiect educaţional, realizat de tineri cineaşti care vin în sprijinul educatorilor şi părinţilor, ajutându-i să ţina pasul cu evoluţia tehnologică şi cu evoluţia spirituală spectaculoasă a copiilor, datorată fluxului enorm de informaţii la care au acces.

Filmminimo adresează preşcolarilor şi şcolarilor o serie de filme de ficţiune, cu poveşti şi personaje care urmaresc teme din programa şcolară şi ofera o perspectiva incitantă asupra învaţatului, înlocuind obligaţia “şcolarească” a studiului cu bucuria noilor descoperiri. Temele sunt introduse prin informaţii care să ajute firul narativ. Pentru a explica importanţa şi utilitatea cunoaşterii acestor informaţii, ele sunt integrate în viaţa şi preocupările personajelor din film. Proiectul aduce la un loc trei tipuri de învăţare, toate esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: educaţia formală, non-formală şi informală. Alegerea temelor se face în raport cu dificultatea pe care o întâmpină copiii în înţelegerea respectivelor subiecte din cadrul învăţământului formal şi în funcţie de diferite categorii de vârstă: 3-5 ani, 6-8 ani, 9-12 ani.

Ministerului Educaţiei şi Cercetarii recomandă primul film, “ Experimentul timp” , cu tema educaţională Timpul, copiilor cu vârste între 5 şi 8 ani. Este un film de 15 minute, în care doi fraţi caută semnificaţia timpului, sperând să poată transforma vara în iarnă. În căutarea lor, cei doi copii, Clio şi Tom, află informaţii de bază despre timp, explicate prin analogii cu fenomene şi acţiuni din viaţa lor obişnuită. Realizatorii proiectului Filmminimo sunt Cristina Iliescu şi Stanca Radu, regizori de film. Filmele realizate de ele au fost prezente în festivaluri de film precum Cottbus, Anonimul, CinemaIubit, Next, DAkino, TIFF. Actorii sunt în cea mai mare parte copii.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.