portretul

Portretul rezistenţei anticomuniste se lansează în cinematografele din România

„Portretul luptătorului la tinereţe”, filmul care încearcă să recupereze o parte importantă a istoriei României, se lansează în cinematografe din 19 noiembrie. Lungmetrajul de debut al lui Constantin Popescu va avea parte de o premieră de gală la Cinema Studio din Capitală, pe 18 noiembrie, de la ora 19.30, în prezenţa regizorului şi a echipei.

Pelicula va fi lansată simultan în Bucureşti, Iaşi şi Cluj, urmând a fi proiectată ulterior şi în Făgăraş, Constanţa, Craiova, Timişoara, Arad, Oradea sau Baia Mare.

„Portretul luptătorului la tinereţe” a fost prezentat în premieră mondială la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Berlin, în secţiunea Forum. Filmul a obţinut
Premiul Publicului şi Premiul pentru imagine (acordat operatorului Liviu Marghidan) la Festivalul B-EST. În prezent, pelicula este proiectată în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Bratislava, după care va rula în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Torino (26 noiembrie – 4 decembrie).

Unul dintre cele mai ambiţioase filme realizate în ultimii ani în România, în termeni de subiect şi de producţie, „Portretul luptătorului la tinereţe” este primul episod dintr-o trilogie care se numeşte „Aproape linişte” şi care va continua cu povestea Elisabetei Rizea şi cu cea a fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.