psiho jocuri

Lansare de carte: Psihologia jocurilor video de Serge Tisseron

18 decembrie, orele 17.00, la Cărtureşti MŢR

Cărtureşti, Editura Trei şi Asociaţia Română de Psihanaliză a Legăturilor de Familie şi Grup ” Enrique Pichon Riviere” vă invita sâmbată, 18 decembrie, orele 17.00, la Cărtureşti MŢR, la evenimentul de lansare a carţii Psihologia jocurilor video de Serge Tisseron.

Vor vorbi: Serge Tisseron, Anca Munteanu şi Victor Popescu.

Jocurile video sunt prezente peste tot, spaţiul pe care-l oferă este din ce în ce mai frumos, istoriile pe care le povestesc sunt din ce în ce mai captivante, iar adepţii lor, singuri sau în reţea, trăiesc emoţii excepţionale.

Numeroase întrebări frământă părinţii şi profesorii, dar şi jucătorii trecuţi de adolescenţă: Jocurile video pot fi aliaţi în creşterea copilului, favorizând dezvoltarea diferitelor abilităţi sau sunt nocive şi creează dependenţa? Sunt ca nişte monştri ascunşi în spatele ecranului care vor devora copiii? Există o frontieră de netrecut între şcoală şi jocurile video? Este posibila vindecarea tulburărilor psihice cu ajutorul lor?

Pentru autor, pasiunea pentru aceste spaţii noi nu este o problemă medicala, ci o problemă educativă. Dar cum să înţelegem puterea jocurilor video, făra să le recunoaştem mai întâi seducţia? Cartea de faţă ne introduce în lumea interioara a jucătorului, a relaţiei dintre el şi lumea virtuală, demontând resorturile interioare ale fascinaţiei exercitate de jocurile video. Scrisă într-un limbaj clar, cartea se adresează tuturor celor interesaţi de psihologia jocurilor video.
Serge Tisseron este psihiatru si psihanalist, director al departamentului de cercetare al Universităţii Paris X, membru al Societăţii Franceze de Terapie Familială Psihanalitică şi al Asociaţiei Internaţionale de Psihanaliză de Cuplu şi Familie.



There are 2 comments

Add yours
  1. Guias privadas en Rusia

    Aceasta este prima mea vizita am timp aici. Am găsit atât de multe lucruri interesante in blog-ul dvs., mai ales, de discuţii. De tone de comentarii la articolele tale, cred ca nu sunt singura, având toate bucurie aici! menţine până la locul de muncă bun.

  2. anabolizantelor on-line

    Sale de agrement pentru a înţelege blog-ul dvs.. Articolele de mai sus este destul de extraordinar, şi mi-a placut lectură blog-ul dvs. şi puncte care aţi exprimat. Îmi place foarte mult să apară din nou într-o bază tipic, a posta un mult mai mult în acest subiect. Vă mulţumim pentru partajarea … păstra scris!


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.