fii bine cu tine

FII BINE CU TINE ÎN CUPLU

Ai nevoie de o “trusă” cu instrumente, pentru a croi sau a ajusta relaţia de cuplu? Ai vrea să îmbunătăţeşti felul în care te raportezi la cei din familie sau la colegii de serviciu? Ţi-e teamă să dai curs unor relaţii mai intime, ca să nu devii prea vulnerabil? Vrei să înţelegi de ce o relaţie care mergea strună s-a frânt parcă “din senin”? Participă la cele trei zile ale evenimentului Fii bine cu tine în cuplu (23-25 septembrie 2015) pentru a găsi nu neapărat răspunsuri de-a gata, cât căi personale pentru a-ţi pune întrebările adecvate şi a găsi pe cont propriu soluţiile care ţi se potrivesc.

Vino la Cărtureşti-Verona şi intră în dialog cu trei psihoterapeute experimentate din echipa Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (ISTT). Află tot ce voiai să ştii despre îmbunătăţirea relaţiilor şi vindecarea rănilor din trecut, participând la atelierele din Fii bine cu tine în cuplu , ce se vor desfăşura începând cu orele 18.30 la Cărturesti-Verona. Evenimentele sunt organizate de ISTT in colaborare cu Editura Trei.

Intrarea la evenimente este liberă.

PROGRAM EVENIMENTE – Librăria Cărtureşti Verona / Bucureşti

Miercuri, 23 septembrie  – ora 18.30

Roxana Agafiţei – Busola drumeţiei în doi: ce ne ghidează, ce ne înstrăinează.
“Dacă ceva funcţioneză, fă mai mult! Dacă ceva nu funcţionează, fă ceva diferit!” Sunt două principii foarte simple, dar atât de greu de pus în practică, mai ales cand vorbim despre relaţii. Anumite obiceiuri, credinţe, atitudini sau cuvinte pot creşte şi susţine relaţia, după cum altele o pot eroda. Te invităm să vorbim despre ele, să demontăm mituri, să folosim informaţii venite din cercetările de calitate şi să reflectăm, fiecare, la propria relaţie: continuăm cu ce facem deja sau încercăm (îndrăznim) ceva diferit?

Joi, 24 septembrie  – ora 18.30

Adela Mihalcea: Cât de departe este aproape? Cum depăşeşti teama de intimitate.
Intimitatea este una dintre cele mai frumoase experienţe pe care o putem avea cu altcineva. Nimic nu se compară cu posibilitatea de a împărtăşi cele mai profunde gânduri şi sentimente cu celălalt, de a ne arăta pe deplin, pentru a fi văzuţi şi cunoscuţi. Totuşi, de multe ori, teama este mai mare, ne blochează, ne face să ne retragem, să tacem şi să lăsăm privirea în jos. Şi, cu cât ne dorim mai tare să ne apropiem, cu atât ne îndepărtăm mai mult. Putem ieşi din acest impas ca să ajungem să ne bucurăm de o intimitate reală care, uneori, poate rămâne doar la stad

iul de vis?

Vineri, 25 septembrie  – ora 18.30

Diana Vasile: Din senin…
Se întâmplă tot felul de lucruri într-o relaţie, aparent din senin: ne întâlnim, apare chimia, se iţesc conflictele, se rezolva disensiunile… Uneori, tot din senin, dispare chimia, dispar conflictele şi se dizolvă şi relaţia! Sau, spun unii învăţaţi, fii “zen” şi vei găsi soluţii la toate problemele! Aşa că m-am gândit să explorăm împreună seninul şi să ne luminăm… Ce este, cum se manifestă, cum îl păstrăm, cum lucrează pentru noi!

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.