14408987_10154088926006731_184477481_n

Finisajul expoziției Baroque||Urban acompaniat de lansarea catalogului Fikl

Baroque Urban trece la nivelul următor și lansează un album de artă semnat Fikl, la Timișoara, în data de 22 septembrie 2016.

Urmare a expoziției Baroque||Urban, adăpostită de Muzeul de Artă Timișoara până acum, acest album vine ca o încununare a zilelor petrecute de lucrările în stilul neo-baroc semnate de pictorul  Gheorghe Fikl  sau de colecția impresionantă de gravuri originale ale Fundației Herczeg în sala barocă, dar și a vibrației pe care proiectul tinerei artiste franceze, Josepha Blanchet, reușește să o transmită prin intermediul instalației  video intitulate The Lace (Dantela).

Putem vorbi și despre o prelungire a unei atmosfere din alte timpuri, prin pictura și digigrafia lui Fikl transpuse pe hârtie, proiectând decoruri somptuoase și reprezentări dramatice de animale într-o altă dimensiune.

Catalogul este structurat în mai multe capitole, printre care unul consacrat lui Fikl, altul, lucrărilor din secțiunea baroc imperial, și un segment destinat lucrării digitale “Dantela”- o interpretare contemporană a barocului. Cu ajutorul acesteia, Josepha Blanchet intră într-un dialog artistic cu lucrările pictorului român, se insipiră din operele lui și elaborează o instalație ca o transpunere a simbolisticii sale în tehnica video.

Călin Stegerean, autor  la Observator Cultural și director al Muzeului Național de Artă al României, este invitat la finisajul acestei expoziții care culminează și cu lansarea catalogului. De notat că el va fi distribuit gratuit celor interesați.

E rost, așadar, să parcurgem barocul pagină cu pagină.

 

 There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.