jazzjazz

Jazz in the Park 2017 – din ce în ce mai aproape

 

Cel mai prietenos festival de muzică se pregătește să însuflețească Clujul în perioada 26 iunie-2 iulie 2017 cu cea de-a cincea ediție.

Jazz in the Park înseamnă, pe scurt, peste o sută de artiști, scene variate, hamace, muzică, muzică, muzică, în multe feluri, întâmplări artistice conexe, natură, un mix îndrăzneț al ideilor și conceptelor de evenimente puse la cale de cei de la Fapte de-a lungul timpului.

De-a lungul a șapte zile vor fi activate diferite locuri: Parcul Central, malul Someșului, centrul vechi, Opera Maghiară într-o cosmogonie a artelor și sunetelor. Trei dintre cele mai importante nume ale jazz-ului contemporan:  Dhafer Youssef, Susana Baca și Barcelona Gipsy Balkan Orchestra vor urca pe scena de la Opera Maghiară, iar Parcul Central va răsuna în acordurile unor trupe precum Vintage Trouble, Jojo Mayer / Nerve, Skalpel, Viva Vox, TATRAN, Mammal Hands, Hidden Orchestra, Coma, Big Band Gaio, JazzyBIT, Butterflies In My Stomach, Koszika & The HotShots, Sebastian Spanache Trio, Bogdan Vaida, sZempöl, Alex Calancea Band, BRUM, Niogi, CALI Quartet.

Intrarea la concertele din Parcul Central și de pe malul Someșului este liberă, având, totuși, un bilet neobligatoriu recomandat – bilet simbolic care susține acțiuni benefice orașului. Sumele din biletele neobligatorii se adună în Fondul Jazz in the Park. Și astfel, prin gestul lor de a dona o anumită sumă de bani, participanții la festival susțin acțiuni pentru comunitate. În fiecare an, organizatorii aleg o cauză în care cred, nădăjduind că vor produce o schimbare pozitivă la nivelul colectivității. Suma minimă ce se poate direcționa spre Fond este de 10 lei. În schimbul acestora se primește brățara Jazz in the Park, iar donațiile de cel puțin 50 de lei vor aduce celor implicați tricoul de susținător al acestei idei.

Obiectivele din acest an ale Fondului Jazz in the Park sunt: finanțarea a două proiecte de susținere a comunității din Pata Rât, prin alocarea de sume unor inițiative educaționale, sociale și culturale și finanțarea celor mai creative și practice inițiative utile orașului.

Biletele neobligatorii se pot achiziționa de aici, iar alte informații despre festival se pot găsi pe http://www.jazzinthepark.ro/.

jazzjazz

 

 

 



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.