lomo konstruktor

Lomography @Cărturești

lomo instant

lomo konstruktorCe să-i pui sub brad unui pasionat de fotografie? Noile aparate foto Lomo, evident. Proaspăt venite la raft în Cărturești, sunt făcute pe măsura celor care iubesc clipa și vor să o păstreze pe film.

Trebuie să încercați două dintre  modelele noastre preferate: Lomo Instant (cel mai simpatic aparat foto instant) & Lomo Konstruktor (pe care îl asamblezi chiar tu), care vor da o aură lomografică fotografiilor din vacanță, din timpul plimbărilor prin oraș, de la școală sau de la birou.

Istoria Lomo

La începutul anilor ‘90, doi studenți din Viena descopereau un aparat foto micuț, dar enigmatic – rusescul Lomo Kompakt Automat – și lansau cu această ocazie un nou stil de fotografie artistică experimentală, bazată pe instantanee mai puțin ortodoxe, pe film clasic. Cât ai zice instantaneu, mesajul Lomographic s-a răspândit de jur împrejur – oamenii voiau neapărat un aparat Lomo LC-A. Ce era de făcut? Cei doi au zburat îndată la Sankt Petersburg și au negociat un contract pentru distribuția la nivel mondial a acestei bijuterii. Apoi, totul s-a derulat cu rapiditate pentru Lomography. S-au stabilit cele 10 reguli după care ne ghidăm și azi, au avut loc o sumedenie de expoziții, congrese mondiale, party-uri și evenimente. S-au organizat proiecte și colaborări nemaivăzute și s-au pus bazele lomography.com ca punct central de comunicare; s-au dezvoltat noi produse, filme și accesorii – toate acestea în timp ce se deschideau Gallery Stores marca Lomography în metropole din întreaga lume.

Ceea ce a început spontan în underground-ul vienez, ca o abordare artistică a fotografiei, s-a transformat în Lomography – devenind astfel o mișcare socio-culturala internațională, ce face uz de potențialul creativ al artei foto pentru a comunica, a absorbi și a captura lumea. Astăzi e o organizație globală, activă în zona experimentării vizuale, o combinație ghidușă de lo- și hi-tech, aflată la intersecția dintre o instituție culturală și o companie axată pe arta foto și pe design, bazată pe principiul: “Nu-i asculta pe alții, rămâi fidel ție, urmează acea voce interioară lomografică și nu uita că nu tot ce zboară se mănâncă. Descoperă-ți propria viziune asupra lomografiei, uită de educație, socializare, îndoctrinare, cunoaștere și cam tot ce ai învățat sau nu ai învățat despre fotografie. Dă frâu liber dorințelor ascunse, nu te opri din mers, nu te opri din Lomography. Ai încredere în tine, concentrează-te pe lucrurile importante dar și pe detalii, bucură-te de viață în toate variațiunile pe care le poate lua, uită de aparatul din mâna ta și fotografiază până-ți vor luci ochii!”



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.