700-X-3301

LUNI, la Săptămâna Psi pentru părinți: copilul minte și tu nu mai ai timp de nimic

Luni, 22 februarie debutează o nouă ediție a Săptămânii Psi pentru Părinți. Vă așteptăm, luni, în 6 orașe din țară la discuții despre gestionarea timpului în familie, despre cum se transformă relația de cuplu odată ce vine copilul pe lume, despre cum și când să faci educație sexuală și despre motivațiile pentru care cei mici ajung să mintă.

700-X-3301

Întâlnirile vor avea loc de la 18.30 în rețeaua Cărtureștilor din țară. Intrarea este liberă, iar cărțile de parenting și psihologia copilului de la Ed. Trei vor putea fi cumpărate cu 25% reducere pe tot parcursul săptămânii. Iată și temele propuse de psihologii și psihoterapeuții pe care-i puteți întâlni luni:

București (Verona): Părintele conştient: cum ne transformăm noi şi relaţia noastră de cuplu pentru a creşte copii puternici
Invitaţi: Domnica Petrovai, Delia Lungu

Descrierea evenimentului: Workshopul își propune să atingă următoarele teme: Ce înseamnă să fim conectaţi cu copilul nostru. În ce momente copilul activează vulnerabilitățile părintelui. Mitul dragostei necondiționate. Cum îl învățăm pe copil reziliența atunci când ia note mici și cînd dă de greu. Problemele cauzate de consumerism și de lucrurile aflate în exteriorul nostru. De ce sfaturile de parenting par să nu funcționeze atunci când avem mai mare nevoie.
Domnica Petrovai este psiholog clinician şi psihoterapeut cognitiv-comportamental specializat în terapia de familie şi de cuplu, fondator Mind Education Health.
Delia Lungu este psiholog şi trainer specializat în terapie de familie şi de cuplu. Consideră că în familie suntem cu un pas mai aproape către o viaţă plină de sens şi că bucuria poate face parte din viaţa fiecăruia dintre noi, zi de zi.

Cluj (Iulius Mall): Ai grijă cum comunici cu copilul tău!
Invitat: Raluca Anton Zaharie

Descrierea evenimentului:
De multe ori avem impresia că pentru a-l face pe copil să înţeleagă ce vrem sa îi transmitem este suficient să vorbim. Din păcate, nu este aşa! Felul în care ne exprimăm, felul în care organizăm cuvintele când îi transmitem ceva ne poate ajuta sau, din contră, poate deveni un duşman al comunicării. Ştiţi că putem să le transmitem copiilor noştri lucruri negative şi să nu fie chiar atât de rea reacţia lor? Știţi că atunci când le transmitem un mesaj, de fapt noi îi transmitem copilului şi multe alte lucruri care îl modelează pe termen lung? Nu există soluţii miraculoase, dar exista câteva tehnici care te pot ajuta. Te aştept să intrăm, pentru puţin timp, în tainele comunicarii cu copiii.
Raluca Anton: Experienta mea profesională s-a construit în jurul terapiei de familie (copii şi cuplu), dar şi în jurul muncii individuale cu clienţii mei. Cred, cu tărie, că pentru a fi un bun profesionist e nevoie sa dublezi experienţa cu studiu mult şi acesta este motivul pentru care dezvoltarea profesională continuă face parte din viaţa mea de zi cu zi. Apoi, unul dintre obiectivele mele este popularizarea psihologiei bazată pe dovezi ştiinţifice motiv pentru care caut, constant, o interacţiune de calitate cu publicul larg.

Copilul furcaTimișoara (Mercy): „Copile, [nu] fii rău!” sau cum părinţii îşi programează [dis]funcţional copiii
Invitat: Daniel Muranyi

Descrierea evenimentului: Părinţii au cele mai bune intenţii pentru copiii lor, însă regulile şi mecanismele care guvernează mintea umană, conştientă şi subconştientă, aruncă uneori nisip în angrenajul complex al comunicării între aceştia. Discuţia doreşte să dezvăluie părinţilor câteva dintre regulile, mecanismele, dar şi miturile comunicării [dis]funcţionale.
Daniel Muranyi este psiholog şi doctor în psihologie, psihoterapeut şi formator, specializat în psihoterapie familială şi hipnoză, lector universitar la Facultatea de Psihologie a Universității ”Tibiscus”.

Preventia inainte de toateIași (Palas): Cum să protejăm copiii de abuzul sexual
Invitat: Mirela Zetu

Descrierea evenimentului: Abuzul sexual al copilului este un subiect dureros, sensibil, despre care nu vorbim cu uşurinţă sau cu plăcere. Însă numai aducând la lumină ce înseamnă el cu adevarat, numai vindecând urmările pe care le lasă în viaţa persoanei abuzate, putem preveni cu adevărat perpetuarea lui.
Mirela Zetu este psiholog clinician şi psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor, format în psihoterapie integrativa. Este licenţiată în Litere şi Psihologie, mamă a doi copii. Are, în plus, experienţă în psihoterapia de grup, cu persoanele abuzate sexual.

Brașov: Părinţii şi managementul timpului
Invitat: Ramona Henter

Descrierea activităţii: Organizarea activităţilor unei familii poate semăna de multe ori cu organizarea unei întregi companii deoarece a fi părinte presupune şi gestionarea tuturor resurselor familiei, iar timpul pare să pună cele mai mari probleme. Cum putem fi eficienţi când simţim că nu avem suficient timp şi că ne confruntăm în permanenţă cu noi solicitări? Cum să reacţionăm mai relaxat? Ce idei greşite ne facem despre timp?, sunt doar câteva dintre temele propuse.
Ramona Henter este asistent universitar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea ”Transilvania” din Braşov. Specializată în psihologia educației, interesele sale sunt legate psihologia vârstelor, de relaţia părinte-copil, de diverse aspecte ale parentingului. Are o foarte bogată experienţă practică în educaţia preşcolarilor.

Nevoile esentialeConstanța (Maritimo): Cum pot încuraja părinţii sinceritatea copiilor
Invitat: Gheorghiţă Delia

Descrierea evenimentului: Cel mai dificil pentru părinţi este să trăiască minciuna copiilor. Minciuna copilului doare mai mult decât a oricărei alte persoane datorită naturii relaţiei. În acest workshop vom aborda cauzele, motivaţiile care stau la baza minciunii, modalităţile de gestionare a situaţiilor în care întalnim minciuna şi modalităţile de încurajare a sincerităţii copiilor.
Delia-Gabriela Gheorghită este psihoterapeut în hipnoză clinică şi terapie ericksoniană.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.