cover FB pov bun

Povești din calendar | lansare-preview @Gaudeamus

cover FB pov bunVellant vă invită sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 15:30, în standul editurii din cadrul Gaudeamus la lansarea-preview a cărții “Povești din calendar” cu texte culese și repovestite de Iulia Iordan și ilustrații de Veronica Neacșu.

“Povești din calendar” adună laolaltă douăzeci și două de feluri de a călători în timp pe vremea când Dumnezeu și sfinții se plimbau pe pământ, când zăpada nu avea culoare sau pe vremea când Ileana Cosânseana pocnea din biciul ei fermecat pentru a-și transforma palatele într-un măr de aur.

La Gaudeamus vă așteaptă de sâmbătă o carte cu povești vechi românești repovestite pentru cei mici și ilustrate inedit, alături de un set de cartonașe fermecate din care poveștile și joaca se nasc cât ai clipi.

●●●“Povești din calendar” este un proiect editorial co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.●●●

●●●
DESPRE IULIA IORDAN
Iulia Iordan a copilărit acum ceva vreme într-o curte mare de la țară, alături de familia ei, dar mai cu seamă în preajma bunicilor. Fără prea multe jucării sau cărți, fără televizor sau computer, Iulia a devenit la fel ca mulți alți copii din acei ani, un mic creator. Și-a petrecut copilăria într-o libertate aproape totală, privind în jur cu multă curiozitate. Din când în când își nota lucruri care îi atrăgeau atenția într-un carnețel în timp ce îl asculta pe bunicul ei cum cânta în atelierul lui de tâmplărie sau pe bunica ei cum spunea povești de demult lângă cuptorul de pâine din curte. Când s-a făcut mai mare, Iulia a plecat la oraș, unde cel mai mult i-au plăcut bibliotecile. Acolo a descoperit literatura, tărâmul celălalt, unde călătorește și azi destul de des. A urmat un liceu pedagogic unde a început să lucreze cu copiii pe când avea vreo 17 ani, nebănuind că aceasta va fi meseria ei preferată. O vreme a studiat filosofia, apoi arta, a călătorit prin multe locuri îndepărtate și părea să fi uitat de copilăria ei.

Când a ajuns om mare, Iuliei i-a trecut prin minte să amestece tot ce a învățat într-o singură meserie, așa că a devenit educator cultural. Amintindu-și într-o bună zi de carnețelul cel verde din copilărie, a reînceput să scrie prin 2010, mai întâi pe blogul personal, casadincopac.wordpress.com, apoi în primele sale cărți publicate: “Călătorie printre ierburi și lumină”, în 2012 și “Luli și căsuța din copac”, în 2015. Are două ajutoare de nădejde: Smaranda și Elisabeta, fetițele ei de la care a învățat o mulțime de lucruri.

●●●
DESPRE VERONICA NEACȘU
Născută în București, a absolvit Universitatea Naționala de Arte ca artist grafic. În prezent este implicată exclusiv în arta vizuală, activând ca artist independent.
Consideră ca ilustrația este o provocare creativă de care nu se va despărți în parcursul ei artistic. Din 2006 face parte din Clubul Ilustratorilor.
Deși lucrează ca ilustrator profesionist, nu se limitează la acest domeniu, având și alte căi de implicare artistică.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.