POSTER Rowmania FEST 2017

RowmaniaFEST – de 7 ani, din dragoste de Tulcea

De 7 ani, RowmaniaFest – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle revine la Tulcea din dorința de a contribui la creșterea profilului național și internațional al orașului și cu intenția de a stimula dezbaterea despre viitorul sustenabil al Deltei.

Ediția 2017 va avea loc între 1 – 3 septembrie și va începe cu tradiționala paradă pe Dunăre a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov.

Festivalul RowmaniaFEST ne oferă prilejul să îi întâmpinăm, ca în fiecare an, pe participanții la Tour International Danubien (TID), care vâslesc cei peste 2500 de km ai Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră. Vom urmări mai multe competiții de vâslit (competiţia Ivan Patzaichin pentru pescarii profesioniști din Deltă, etapa locală și etapa națională a concursului de canotcă 10 +1 Descoperă ROWmania), și mai multe probe de triathlon: Delta Rowmania Triathlon (etapă în Circuitul Național de Triatlon), MiniTRI (copii 9 – 13 ani) și cea de a treia ediție a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, care va reuni peste 70 de atleți din România, Austria, Bulgaria, Croația, Ecuador, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Iordania, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Concertele de Rock’n’Row îi aduc pe Faleza din Tulcea pe Loredana, Vița de Vie, Krypton, Anton, White Mahala, RoHCP.

Sâmbătă și duminică, tot pe faleză, în dreptul Căpităniei, va fi deschis Artizan Eco Delta – un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, și al producătorilor și meșteșugarilor tradiționali. Vizitatorii sunt invitați să participe și la o consultare publică privind viitorul urbanistic al Falezei și al orașului. Tot pentru Artizan Eco Delta, World Wildlife Fund – WWF a pregătit activități pentru cei mici – pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susținere a naturii.

Programului i se alătură filmele Sieranevada și Inimi Cicatrizate, proiectate în Piața Civică. Accesul la acestea este gratuit.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.