lansare liviu vacariu brasov.jpg2

Tarkovski si poezie la Carturesti Brasov

lansare liviu vacariu brasov.jpg2Librăria Cărtureşti din Braşov, gazda, împreună cu Editura Adenium din Iaşi şi Facultatea de Litere din Braşov, vă invită joi, 14 noiembrie, de la ora 17:30,  la o dublă lansare de carte: eseul Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, de Mihai Vacariu şi volumul antologic de poezii Un taur în vitrina de piatră, de Liviu Antonesei, ambele apărute la Editura Adenium, în colecţia Punct RO. Eseu, respectiv Punct RO.Poezie.

Mihai Vacariu este licenţiat în filosofie la Universitatea din Bucureşti. A publicat articole în domeniile filosofie, comunicare si film în reviste de specialitate din tară si străinătate. „Acest eseu este o narațiune despre cum am vizionat, simțit și trăit filmele lui Andrei Tarkovski, în special în perioada comunistă, dar nu numai. Este o poveste despre cum am reușit în acele vremuri să ajung la un acord între ființa mea și realitatea exterioară, la o modalitate de a simți că trăiesc autentic, de a-mi da un sens vieții, adică de a-mi afla fericirea.” – Mihai Vacariu

Liviu Antonesei este poet, prozator şi profesor la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi. „Un taur în vitrina de piatră” reuneşte poezii scrise pe parcursul a zece, cincisprezece ani, în forma în care Liviu Antonesei ar fi vrut să apară în 1989. Atunci cartea a apărut “mai mult decât înjumătăţită. Aşa aş fi vrut să apară atunci. Aşa o voi lăsa, deci, să fie tipărită acum, indiferent de imperfecţiunile ce le voi fi observat între timp”.

Alături de autori vor lua cuvântul distinşi invitaţi: Mircea Dumitru, Caius Dobrescu, Andrei Bodiu, Adrian Lăcătuş şi Mihai Ignat.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.