rabih_abou_khalil_1929_dxo

Un concert-eveniment, un voiaj muzical între Orient și Occident – Rabih Abou-Khalil trio

Rabih Abou-Khalil – legenda muzicii World și a etno-jazz-ului – va concerta la București luni, 12 iunie, la ora 19:00 la Teatrul Național București.

Jazz Fan Rising aduce unul dintre primii artiști care au mixat muzică tradițională arabă cu muzică „occidentală”: jazz, creând muzică „World” înainte ca acest termen să fie consacrat. Muzică sa este nouă, originală, și nu cade în păcatul muzicii „fusion”, unde piese cunoscute sunt reinterpretate în cheie modernă.

Este adesea asemănat cu Anouar Brahem, cei doi având meritul de a aduce instrumentul-rege al muzicii arabe, oud-ul, pe podiumul de concerte din Europa, și de a-l pune la loc de cinste, ca instrument de predilecție al muzicii World. Ce îl deosebește pe Abou-Khalil de Brahem, este tehnica sa, asemănătoare cu cea a chitariștilor de jazz, cu solouri rapide, iar compozițiile sale sunt pline de sentimente luminoase și de umor.

Rabih Abou-Khalil va cânta la București cu noul său oud bas, construit anume pentru el de meșterii săi lutieri. Este un instrument mai mare decât oud-urile văzute până acum pe scenele din România, iar sonoritatea sa este excepțională. 

Biletele pot fi cumpărate de pe www.eventbook.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro și de pe www.mystage.ro  sau direct de la librăriile Humanitas, Cărturești, Mihai Eminescu, Kyralina, de la magazinele Germanos, Vodafone, Orange Shop, de la casele de bilete de la Sala Palatului, Teatrul Mic, Teatrul Elisabeta, Palatul Copiilor, cinema „Elvira Popescu” și BiletFan (stația de metrou Unirii 1), de la agențiile de voiaj TUI și Carrefour Voyage.

rabih_abou_khalil_1929_dxo



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.