Afis-Expozitie

Veniţi, priviţi şi bucuraţi-vă de copilărie în ilustraţii şi poveşti!

Editura Cartea Copiilor împreuna cu Asociatia De Dragul Artei şi Cărtureşti vă invită la lansarea expoziţiei “Ilustratie de carte pentru copii“, miercuri, 28 noiembrie, începând cu ora 18:00, în mansarda librărie Cărtureşti -Verona.

Copilaria e un joc, apoi o amintire şi o nostalgie. Pe care aici am aşternut-o pe hârtie. Copil frumos, şi tu, om mare, veniţi de vă hrăniţi ochii şi inima cu momente din copilarie, pline de frumos şi candoare.

Prin această expoziţie editura Cartea Copiilor îşi propune să prezinte cititorilor mari şi mici potenţialul ilustratorilor români şi totodată să susţină ideea că ilustraţiile de carte pentru copii sunt foarte importante pentru dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii celor mici, de aceea trebuie realizate de artişti profesionişti.

În cadrul expoziţiei veţi putea călători cu privirile şi amintirile prin ilustraţii din copilărie, culese din paginile celor mai recente titluri lansate de editura Cartea Copiilor: “Poezii din copilarie”, “Stejarul pitic, cel mai bun tătic!” şi “Călătorie printre ierburi şi lumină”, semnate de autoarele Victoria Patraşcu si Iulia Iordan şi desenate de ilustratoarele Livia Coloji, Cristiana Radu, Maria Brudasca, Ágnes Keszeg si Raluca Ilie.

Cei mici vor fi aşteptaţi în mansarda librăriei Cărtureşti cu câte un colţ de poveste, special decorat cu elemente din fiecare carte. Acestia vor calatori astfel prin poeziile copilăriei, printre poveştile plantelor, alături de fetiţa Luli şi caţelul Norocel, dar şi prin poveştile Stejarului pitic şi vor primi câte un semn de carte pentru fiecare carte cumpărată de către părinţi. În călatorie li se vor alătura, cu câte un moment de lectură, autoarele Victoria Patrascu şi Iulia Iordan.

Vremea rece de afara va fi incalzită cu ceai aromat din partea casei.

Expoziţia este deschisă publicului începând cu 23 noiembrie până pe 31 decembrie, în mansarda  Cărtureşti.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.