1200×628

Dar din dar te face voluntar. La 18 ani de Cărturești

Grafica aniversară este semnată de Vali Petridean | petridean.com

Pe 22 noiembrie se împlinesc 18 ani de când prima librărie Cărturești a agățat semnul “Deschis!” în geam. De atunci am deschis mai multe librării, dar și inimile și imaginația cititorilor care au intrat în Cărturești și s-au simțit imediat ca acasă. Alături de ei avem sentimentul că am mai deschis ceva: un program neoficial de investiții într-o lume mai prietenoasă, mai inspirată, mai înțeleaptă.

La 18 ani, vârsta libertății și a responsabilității, vrem să încurajăm eforturile celor care, la fel ca noi, cred că lumea se poate schimba pornind de la gesturi mici: o bibliotecă care acoperă un perete întreg a pornit de la câteva cărți puse una lângă alta; un lanț de librării care se întinde în 12 orașe a pornit cu o librărie micuță deschisă de doi tineri care visau la o cameră de zi pentru întregul oraș.

Așa că de ziua noastră, vă îndemnăm să duceți mai departe investiția, implicându-vă în comunitățile din care faceți parte. Cărturești vă răsplătește efortul oferind cărți cadou în schimbul orelor de voluntariat. Mecanismul e simplu: din 22 noiembrie, veți găsi la o serie de ONG-uri partenere un voucher pe care îl primiți în schimbul a 18 ore de voluntariat. Cu el veniți în oricare dintre librăriile Cărturești și primiți o carte în dar, aleasă de voi. Găsiți regulamentul programului pe blog.carturesti.ro/volundar

Câteva dintre organizațiile care au acceptat invitația noastră sunt: MagiCAMP, Little People, SOS Satele Copiilor, Ajungem Mari, Pro Patrimonio, Greenpeace, ARCEN, Festivalul Internațional de Literatură de la Iași, ONG Mare Nostrum, Asociația Ghizilor din Bucovina, Fundația Noi Orizonturi, Asociația Mai Bine. În colaborare cu ele am strâns la un loc mai multe informații despre activitatea lor și sesiunile de voluntariat desfășurate. Alege aici programul de voluntariat care ți se potrivește.

În plus, ca de obicei de ziua noastră, pe 22 noiembrie sărbătorim în librărie cu ceai aromat, biscuiți delicioși și o reducere generală de 20%*.

Un motiv în plus să treci pe la noi: joi, 22 noiembrie, între 15:00 și 21:00 mai multe ONG-uri partenere vin în Ceainăria Cărturești Verona să îți povestească ce fac și cum poți să te implici în proiectele lor.

Te așteptăm în librăria preferată cu cel mai bun combustibil pentru faptele bune: cărțile. Carte diem!

*Ofertă valabilă în limita stocului disponibil. Reducerea nu se cumulează cu alte reduceri, oferte sau promoții. În promoție nu sunt incluse produsele  din categoriile: film, vinuri, carte franceză și carte germană.

 


Regulament campania Cărturești 18 ani

Perioada de desfășurare: 22 noiembrie 2018 – 31 mai 2019 

  1. Organizatorul

Campania aniversară Cărturești 18 ani este organizată de Cărturești, alături de partenerii agreați: MagiCAMP, Little People, Ajungem Mari, SOS Satele Copiilor, ARCEN, Mai Bine, Greenpeace România, FILIT, Asociația Ghizilor din Bucovina, ONG Mare Nostrum, Fundația Noi Orizonturi, Pro Patrimonio.

  1. Participanți

Campania este deschisă participării tuturor persoanelor fizice, din România, care respectă termenii prezentului regulament și condițiile partenerilor agreați.

Participanții minori trebuie să aibă acordul părinților sau al reprezentantului legal.

  1. Durata și locul de desfășurare

Campania se va desfășura în perioada 22 noiembrie 2018 – 31 mai 2019, pe întreg teritoriul României.

  1. Descrierea și mecanismul campaniei aniversare Cărturești 18 ani
    • Descrierea: campania are ca obiectiv promovarea activității organizațiilor neguvernamentale și a valorilor voluntariatului. Salutăm maturitatea celor care aleg voluntariatul și pentru că împlinim 18 ani, fiecare persoană care adună 18 ore de voluntariat, la o organizație parteneră, va putea primi o carte cadou.
    • Mecanismul:
  • Cărturești va crea un spațiu virtual unde vor fi disponibile informații despre partenerii campaniei aniversare și oportunitățile de voluntariat existente: fiecare organizație va avea un profil individual cu informații despre aceasta dar și despre cum s-ar putea implica un potențial voluntar.
  • Persoanele care doresc să participe la campanie, devenind voluntari ai unei organizații partenere vor contacta organizația în cauză și își vor desfășura activitatea conform indicațiilor primite de la aceasta.
  • Fiecare voluntar va primi un cupon nominal, de la organizația în cadrul căreia activează, atestând efectuarea a 18 ore de voluntariat.
  • Cupoanele pe care au fost cumulate 18 ore de voluntariat, trebuie validate prin ștampilă / semnătură de către organizație, pentru a putea fi utilizate de către voluntari.
  • Cărturești va asigura livrarea cupoanelor către organizațiile partenere. Cupoanele vor fi predate în baza unui proces verbal.
  • Un cupon valorează 50 de lei și poate fi folosit pentru achiziționarea unei singure cărți în limba română, în valoare de maximum 50 de lei, din oricare librărie Cărturești (exceptând librăria online ro).
  • Cuponul nu poate fi utilizat pentru achiziționarea altui tip de produs sau a unei cărți cu valoare mai mare de 50 de lei, chiar dacă se achită diferența.
  • Perioada de valabilitate a cupoanelor este 22 noiembrie 2018 – 31 august 2019.
  1. Regulamentul campaniei
  • Participanții sunt de acord să respecte condițiile prezentului regulament.
  • Prezentul regulament este disponibil online, pe blog-ul http://blog.carturesti.ro/
  • Conform deciziilor organizatorului, campania va fi mediatizată în scopul promovării și al informării publicului.
  • Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau completa regulamentul, precum și dreptul de a suspenda sau prelungi desfășurarea campaniei, cu înștiințarea prealabilă a participanților.


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.