18716420_10155532669128738_792658779_n

Zi miraculoasă de la Susana Baca la Jazz in the Park

 

La final de iunie ai ocazia să descoperi o țară cu multiple înfățișări puse în valoare prin intermediul concertului susținut de Susana Baca la Opera Maghiară din Cluj. Evenimentul cu una dintre cele mai cunoscute artiste peruane din lume este adus mai aproape de voi de cei de la Jazz in the Park, care devin, astfel, alături de artistă, ambasadori ai muzicii afro-peruviene pe ale noastre meleaguri.

Remarcându-se printr-o sonoritate poetică și spirituală, dar și printr-o poziție de nădejde în revitalizarea culturii și muzicii din locurile de origine, am putea spune că Susana Baca reprezintă  pentru Peru ceea ce e Gilberto Gil pentru Brazilia : una dintre curiozitățile domeniului cultural, prin faptul că a reușit, de-a lungul timpului, să împletească  cu tact și inspirație cele două scene – cea politică și cea muzicală, nepărăsind niciodată dorința de a da mai departe armonii unice.

Apreciată cu distincția Latin Grammy pentru albumul anului în 2011 și pentru cel mai bun album folk în 2002, cântăreața se situează, prin piesele sale, la interferența unor influențe spaniole, africane și portugheze din care se inspiră instrumente tradiționale care dau o culoare aparte muzicii ei : cajón, udu și quijada.

Cu un talent izvorât din familie – tatăl care cântă la chitară, mama cu entuziasm înspre dans (tango, vals sau dansuri populare peruane) – și cultivat și de vecini muzicieni, Susana face cunoștință cu instrumente specifice culturii locului, participă la întâlniri în diverse spații, chiar și în biserici, unde dă glas poemelor și cântecelor din repertorii africane, indiene sau mixte, fiind continuu autodidactă și reușind să hrănească lumea ascultătorului prin versuri care contemplă dragostea, durerea, lupta și  viața.

Mergeți, așadar, la Jazz in The Park, pregătiți să fiți învăluiți în sunete de poveste. Până la ziua cu pricina, aveți ocazia de a câștiga o invitație de două persoane la concertul din 28 iunie, de la Opera Maghiară, transmițând azi, într-un comentariu la articol, un gând Susanei cu ocazia zilei ei de naștere.

Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți.

Update: Am amestecat bilețelele și am scos din urnă numele Alice B. Să fie o seară de poveste!
Bilete Eventim: http://bit.ly/Jazz-in-the-Park-Susana-Eventim
Ascultă Susana Baca: http://bit.ly/Susana-Baca-La-Ballena-Azul

18716420_10155532669128738_792658779_n

 



There are 4 comments

Add yours
  1. Adri Mel

    Ii urez sanatate si sa aiba putere in continuare, asa ca pana acum.
    Astept cu drag in nou album si, de ce nu, un nou Latin Grammy!!!

  2. Loredana Munteanu

    Happy birthday, dear Susana Baca!!! May this special day bring you love, peace and all the things that make you smile! I hope you have a wonderful birthday with your loved ones and that the years continue to be kind to you. Thank you for your healing songs and for all the joy you brought us with your unique and brilliant voice! We love your music and can hardly wait for your concert in Cluj-Napoca. Enjoy this special day! In our hearts you’ll always stay forever young

  3. Alice B

    Mrs. Baca, Happy born day! Wishing you joyful days ahead, with inspiring rhythms.

    La mulți ani! Vă doresc zile pline de bucurie cu ritmuri inspiratoare.


Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.