scoala altfel

Cum colorăm emoțiile

scoala altfelAtelier de dezvoltare emoțională susținut de Asociația pentru Dialog, Mediere, Educație și Cultură Socială (ADMECS).

Formator: Mediator&coach Adriana Nanea (0732.025.197; adriana.nanea@admecs.ro)

Contact: office@admecs.ro; www.admecs.ro.

Grup țintă: clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a.

Program: marți 7 aprilie, miercuri 8 aprilie, joi 9 aprilie

Orele: 11:30 – 12:30

Obiective cadru:

– creșterea încrederii în sine a copilului

– identificarea și exprimarea sentimentelor

– conectarea empatică cu partenerul de dialog

– dezvoltarea compasiunii și a toleranței față de semeni

– corectarea limbajului agresiv

– asigurarea unui climat prietenos și sigur.

Obiective de referință:

– Identificarea tipurilor de emoții

– Dezvoltarea capacității de a empatiza cu ceilalți

– Recunoasterea diferențelor între ce simt/care este de fapt nevoia mea/ cum formulez o cerință.

Activități:

– Dialog/colorat/decupat/joc de rol, observarea și comunicarea percepțiilor din viața cotidiană

Atelierul vine în întampinarea unor nevoi fundamentale ale copiilor, precum comunicarea, observarea și relaționarea cu alți copii.

Obiectivele vizează stimularea receptivității copiilor prin descoperirea propriilor sentimente și emoții, înțelegerea semnificației acestora și comunicarea lor în mod natural.

Aceste descoperiri îi încurajează pe copii sa devină mai deschiși și să relaționeze mai ușor cu ceilalți, deoarece se vor simți mai siguri pe ei, vor fi capabili să ofere înțelegere și empatie, vor deveni mai cooperanți și mai încrezători.

Dobândirea abilităților de identificare și exprimare a sentimentelor și a emoțiilor care le însoțesc aduce beneficii uimitoare în dezvoltarea emoțională armonioasă a copiilor și în calitatea comunicării dintre ei și ceilalți copii, reducând în mod vizibil impulsurile necontrolate, agresivitatea și atmosfera tensionată care însoțește aceste comportamente.

Unui adult îi va fi mult mai ușor să recunoască nevoile unui copil care știe să își comunice starea interioară, putând să îi ofere înțelegere, sprijin afectiv și încurajare. Mai mult, va ști cum să îl îndrume pentru a afla și singur metodele prin care să își îndeplinească nevoile îndreptățite.

Practicarea în mod constant a unui limbaj în care sentimentele sunt împărtășite, ascultate și acceptate, oferă copiilor siguranța că sunt înțeleși și apreciați, astfel încât vor putea să perceapă lumea ca pe un loc prietenos și sigur, în care pot să se avânte cu încredere și curaj.

Feed-back:

La finalul atelierului se oferă feed-back individual pentru fiecare copil (recomandări de abordare a personalității fiecăruia).

Acest eveniment are loc în:



There are 26 comments

Add yours
  1. irina

    un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.

  2. Sol

    intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!

  3. Elena Lövgren

    Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…

  4. Rzv

    Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.

  5. daniel

    @Rzv
    salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
    publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
    am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.

  6. carturesti

    Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!

  7. Andreea

    Buna,
    Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
    Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!

  8. mindwarp

    @rzv
    mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!

  9. carturesti

    salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
    vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
    mulţumesc.

  10. MandrulDuce

    Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
    Cu respect,
    Ducele

  11. Alexandra

    Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.

    Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.

    PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D

  12. ionescu

    Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
    De multe ori ma duc degeaba.
    E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.

  13. Angela Ludosanu

    BUNA ZIUA,
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
    MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
    CU MULTUMIRI, ANGELA