Lansare de carte – eveniment la Cărtureşti Verona „IMAGINARIUM” de Ana Ştefania Andronic (BUZU), editura ALICAT
Luni, 21 noiembrie 2016, ora 19.00 vă invităm la librăria Cărtureşti Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, lângă cinema „Patria”) la evenimentul de lansare a unui original album de grafică – ”IMAGINARIUM” de Ana Ştefania Andronic (BUZU) – carte de ilistrație și colorat pentru toate vârstele, apărută la Editura ALICAT.
Vor fi prezenţi artiști plastici, critici literari şi de artă, istorici, personalități ale vieții cultural-artistice, scriitori, jurnalişti.
Vor lua cuvântul Otilia Ostroţki, Director General Tonica Group, autoarea, Ana Ştefania Andronic (BUZU).
Acest eveniment este realizat cu sprijinul Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.
“Îmi place foarte mult descrierea activităţii numită desen pe care a făcut-o Henri Matisse. El spunea că desenul este trasarea unei linii în jurul unei idei. Copii fiind nu ne gândim cum vrem să arate desenul nostru. Desenăm pur si simplu. Ce simţim. Ne exprimăm prin acest tip de artă diverse tipuri de emoţii. Inconştient, scoatem la iveala stări şi punem in ochiul privitorului atent rezolvări de probleme. Cănd desenăm, povestim. Culorile devin cei mai buni prieteni. Coloratul ne deconectează de la activităţile cotidiene, dar ne şi invaţă să fim atenţi, concentraţi şi să dăm măna libera emoţiilor. Terapia prin desen se adresează tuturor vârstelor, pentru că, între joc şi joacă, ne redescoperim. Cartea de colorat pe care Buzu – Ana Andronic v-o propune este mai mult decât un proiect de desen. Este o îmbrăţişare, o cerere de prietenie, o declaraţie de dragoste. Este un dar. Ea a desenat aripile… în creion. Invăţarea zborului, culoarea – intră în atribuţiile voastre. Fiecare pagină a cărţii devine astfel creaţie artistică desăvârşită, în care doi artişti, BUZU şi TU, ÎMPREUNĂ – creaţi lucrări de artă. Arta desenului, a emoţiei şi a copilăriei fiecărei vârste” – Otilia Ostroţky
Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, Ana Ştefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi.
Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar Naţional (2011), Helios – Timişoara (2012-2013), Chrom – Bochum, Germania (lucrările de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european, 2013), Imbold – Bucureşti (2013), Grand – Hotel Marriott (2014), Biblioteca Naţională a României (2014) s.a.
Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expozitie concurs “Marinaî” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010), AVANPREMIERE – Fashion and Life Style Festival, “Parada marilor branduri de modă” (Club The ARK, 2010) ş.a. A participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, printre care, în 2014, la Salonul Temeiuri – Salonul de Grafică al UAP. Tot în 2014 a participat prin Galeria Senso la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr – Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit şi în 2015, an în care a participat şi la Târgul Art Safari din Bucureşti. A expus din nou aici şi în 2016 şi tot în acest an a fost prezentă la Salonul Temeiuri – Salonul de Grafică al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastico – lirică eminesciană, ediția a VI-a de la Iaşi.
A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso, Bd. Unirii nr. 15)
Expoziţiile personale din ultimii cinci ani precum şi participarile la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic BUZU ”au investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice”.
asta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti 🙂
un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.
intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!
Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…
Este un loc cu adevarat superb. Cum am o clipa libera ma puteti vedea intrand in librarie… 🙂
Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.
@Rzv
salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.
Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!
Buna,
Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!
“noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista”
mda, sa va stea Mihaela Radulescu in gat.
@rzv
mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!
salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
mulţumesc.
Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
Cu respect,
Ducele
Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.
Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.
PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D
Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
De multe ori ma duc degeaba.
E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.
BUNA ZIUA,
VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
CU MULTUMIRI, ANGELA
[…] 14, 2009 by sunflowerluv Cărtureşti is my fave place to relax in Bucharest (besides when I visit Crissie-bee !!! ^_^). So today I went […]
[…] Librării Cărtureşti IaşiCărtureşti SuceavaCărtureşti ConstanţaCărtureşti MŢRsub_CărtureştiCărtureşti ClujTimişoara – DemetriadeTimişoara – MercyBucureşti – QuinetBucureşti – Arthur Verona 13-15 […]
[…] o facem. Ziua Poloniei. Pe 8 mai, cam toată ziua. Şi tot la Cărtureşti, pentru că e luna mai şi e tare frumos şi te rog eu sa te rogi să nu plouă anul ăsta. Trebuie […]
[…] AradBraşovBucureşti – QuinetBucureşti – VeronaBucureşti – MŢRCafe Verona (sub_Cărtureşti)ClujConstanţaIaşiL’Institut, Librairie-Café par […]
[…] și pasionaților media. Dacă nu o primești, solicită-ți exemplarul de aici sau vizitează Cărturesti Verona sau Cărturesti Institutul Francez. Nr. 2 | OCTOMBRIE […]
[…] […]
[…] […]
[…] Bucureşti – Verona […]
[…] 5 iunie 2014, ora 18:00 la Grădina Cărturești Verona va avea loc lansarea oficială a cărții în prezența autoarelor, a antreprenorilor a căror […]
[…] ediții care a avut loc în Pub Energiea, toate celelalte ediții s-au ținut în incinta Librăriei Cărturărești de pe Arthur […]