Marți, 23 februarie, Săptămâna Psi pentru Părinți invită părinții, bunicii și educatorii din 7 orașe din țară la ateliere dedicate unor subiecte arzătoare: cum protejezi copilul în mijlocul unui divorț, cum te adaptezi la etapele sale de dezvoltare și cum îi vorbește despre sexualitate.

700-X-330

Întâlnirile vor avea loc de la 18.30 în rețeaua Librăriilor Cărturești din țară. Intrarea este liberă, iar cărțile de parenting și psihologia copilului de la Ed. Trei vor putea fi cumpărate cu 25% reducere pe tot parcursul săptămânii. Iată și temele propuse de psihologii și psihoterapeuții care vor vorbi MARȚI:

***

BUCUREȘTI (Verona): Cunoaşterea corpului: CE si CUM vorbim cu copiii despre sex şi sexualitate
Invitaţi: Iulia Feordeanu, Delia Dascălu

Descrierea evenimentului: Te invităm la un atelier pentru părinţi, în care vei avea ocazia să explorezi dacă şi cum mesajele pe care le-ai primit tu de la parintii tăi despre corp şi sexualitate te-au influenţat în viaţa adultă. Vei putea decide, după ce vei afla ce trebuie sa ştie copiii de la naştere până în adolescenţă despre subiect, cum doreşti TU sa le transmiţi aceste informații copiilor tăi. De asemenea, vei putea primi răspunsuri la întrebări legate de tematică de la traineri şi ceilalți părinți.
Iulia Feordeanu: psihoterapeut, instructor pentru părinți şi formator pentru adulţi, coordonator de programe de educaţie la Asociatia „Sol Mentis”.
Delia Dascălu: psiholog clinician, consilier psihologic şi formator pentru adulţi.​

***

CLUJ-NAPOCA (Iulius Mall): Dragă părinte, ai grijă şi de căsnicia ta!
Invitat: Adela Moldovan

Descrierea evenimentului:
În ultima vreme, părinţii sunt foarte preocupaţi de dezvoltarea copiilor lor, se pregătesc şi se documentează foarte bine despre tot ceea ce trebuie sau să nu facă în raport cu copii lor. Doar că în această frenezie a preocupării pentru dezvoltarea copilului, uităm adesea de fundamentul unei familii sănătoase: relaţia de cuplu. Te aştept așadar, dragă părinte, la o discuţie sinceră despre dificultăţile şi provocările menţinerii căsniciei după sosirea copilului. Copiii întregesc o familie doar dacă ştim să avem grijă de relaţia noastră de cuplu. Cum să fii un părinte de succes, un partener iubitor şi un profesionist desăvârşit la muncă, când parcă peste tot ți se cere imposibilul? Vino să discutăm despre cum putem jongla cu toate acestea.
Adela Moldovan: Sunt doctor în psihologie şi psihoterapeut. Am o experienţă clinică de aproape 10 ani cu copii, adolescenţi şi adulţi. Mă fascinează tot ce ţine de natura umană, oamenii şi relaţiile dintre ei. Îmi iubesc meseria şi încerc să mă perfecţionez continuu. Sunt şi mama a două fete cucuiete, cum îmi place să le spun, experienţă care m-a transformat profund.

Marti-sapt psi parinti 2016

TIMIȘOARA (Mercy): Să creştem împreună: părinţi şi copii!
Invitaţi: Dora Kelemen, Oana Bot

Descrierea evenimentului: Să vezi cum un copil creşte sub ochii tăi e una dintre cele mai mari bucurii ale vieţii! Să îl însoţeşti în această călătorie poate fi un privilegiu! Şi cum fiecare copil e unic, fiecare părinte are nevoie să îşi acceseze resursele pentru multe şi variate situaţii. Ne propunem să îi ajutăm pe părinți să înţeleagă că au toate resursele pentru a face faţă acestei minunate provocări.
Dora Chelemen este psiholog clinician și psihoterapeut la Centrul „Positum”.
Oana Bot
este psiholog clinician și psihoterapeut la Centrul ”Positum”.

***

IAȘI (Palas): Părinții și educaţia sexuală
Invitat: Bebe Mihăescu

Descrierea evenimentului: Cunoscutul psihosexolog își propune să discute cu părinții despre sensibila temă a educației sexuale: când începe, ce limbaj să folosești, cum treci peste senzația inconfortabilă de a discuta cu cel mic despre niște teme atât de sensibile?
Bebe Mihăescu este membru în Consiliul director al Colegiului Psihologilor din România, vicepreședinte în comisia de Psihologie clinică și Psihoterapie, președinte APEH.

***

BRAȘOV: A fi un părinte “cool” şi cât de “cool” e să fii părinte
Invitat: Laura Teodora David

Descrierea evenimentului: Societatea se schimbă continuu şi suntem mereu puşi în situaţia de a prelua obiceiuri care sunt la un moment dat moderne sau, cum le mai spunem, ”în trend”, dar asupra cărora nu avem timp să reflectăm suficient. A fi „cool” este o cerinţă în faţa căreia copiii nu au niciun moment de şovăire, dar părinţii trebuie să îşi ia răgazul de a discerne ce anume şi cât din „a fi în tendinţe” e benefic pentru copil, pentru relaţia părinţi-copii şi pentru transformarea şi adaptarea la rolul de părinte.
Laura Teodora David este conferenţiar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea Transilvania din Braşov. Domeniile sale de competenţă sunt testarea psihologică, psihologia clinică, psihologia educaţională. Interesele sale actuale sunt legate de consilierea familiei, dezvoltarea creativităţii şi a inteligenţei copiilor cu ajutorul jocurilor pe calculator, educaţia copiilor cu nevoi speciale. Este terapeut specializat în psihodramă şi psihoterapie pozitivă.

***

CONSTANȚA (Maritimo): Părinte pentru copii de vârste diferite?
Invitaţi: Cristina Mureşanu, Corina Stoica

Descrierea evenimentului: A fi părinte implică o continuă adaptare la nevoile copilului, dar uneori în contextul evoluţiei societăţii poate deveni dificil să conștientizăm rolurile de părinte în raport cu etapele de dezvoltare ale copilului şi cu diferenţele de gen.
Cristina Mureşanu este psiholog clinician şi psihoterapeut specializat în hipnoza clinică, terapie ericksoniană şi în psihoterapia scurtă strategică.
Corina Stoica este psiholog clinician şi psihoterapeut specializat în hipnoza clinică, terapie ericksoniană şi în psihoterapia scurtă strategică.

***

ARAD: Copilul, combatant în RĂZBOIUL DIVORŢULUI
Invitat: Svetlana Zagorca Hriţcu

Descrierea evenimentului: De cele mai multe ori, în cazul divorţului sau divergenţelor majore ale părinţilor, copilul se trezeşte în mijlocul unui câmp de luptă. Fiecare tabară îi solicită să lupte de partea sa, pretinzând, sub diferite forme, că ea este tabăra potrivită. Pentru că își iubeşte ambii părinţi, el intră în conflict interior, conflict care generează disfuncţionalităţi, blocaje și suferinţă.
Hriţcu Svetlana Zagorka este psihoterapeut experienţial, logoped și autor.