Ograda: târg de cultură și agricultură naționale – Ediția de iarnă
Iarna nu debutează chiar în note de belșug. După bogăția roadelor toamnei, sezonul rece aduce austeritatea postului de Crăciun, chiar dacă, după unii, este cel mai ușor din an datorită multelor dezlegări la pește, vin și untdelemn. Oricum ar fi, cu siguranță putem găsi, cu măsură, suficiente motive de bucurie culturală și culinară. Te așteptăm așadar la Ograda, micul târg hibernal de cultură și agricultură naționale, cu bucate de post și de frupt, proaspete sau gata pregătite.
La târgul din librărie am pregătit miere de la Stupii din Livadă, zacuști, dulcețuri și confit de la Gourmet tradițional din Țara Făgărașului, Les Saveurs d’Yveline, Cămara de la Munte, Cafè Verona și Rețete Vechi, biscuiți de la Cafè Verona, pâine din făină bio de la Covata cu Maia și tot așa.
Luni, pe 1 decembrie ieșim în curte la Grădina Verona și sondăm cu lingura și furculița iahnie de fasole, tocăniță de ciuperci, cârnați și ceafă de porc la grătar, frigărui de pui cu legume, plăcinte cu prune și mere sau, mai exotic, plăcintă cu lămâie. Ne apărăm de frig cu vin și țuică fierte cu mirodenii și, pentru șoferi sau abstinenți, cu ceai și suc de mere.
Sâmbătă povestim despre Plăcinte și plăcințele cu Garoafa Coman, iar luni admirăm portul tradițional cu designerul Adrian Oianu și ne desfătăm privirile cu grafică românească de la Colorhood. La plăcinte înainte! De fapt la clătite, pentru că în fiecare zi între 13:00 și 20:00 colegii de la Cafè Verona vor pregăti în librărie clătie de dulce și de post.
Să nu ne punem pofta-n cui!
There are no comments
Add yours