afis Gala Premiilor RRC 2020

Premiile Radio România Cultural la ediția XX

Premiile speciale ale ediției aniversare cu numărul XX a Galei Premiilor Radio România Cultural, care va avea loc luni, 30 martie 2020, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, sunt:

PREMIUL DE EXCELENȚĂ – coregrafa MIRIAM RĂDUCANU

Miriam Răducanu este „Măiastra”, așa cum a numit-o Gigi Căciuleanu, prinzând, într-un cuvânt, esența a ceea ce reprezintă ea pentru evoluția dansului modern în România.

Considerată drept unul dintre cei mai influenți artiști români, Miriam Răducanu face parte dintre creatorii care depășesc granițele unui anumit domeniu. A fost mentor și profesoară a mai multor generații de dansatori, descoperind și formând personalități artistice, precum Gigi Căciuleanu şi Gheorghe Iancu. Celebrele ei „Nocturne”,  începute în anii 60 la „Teatrul Țăndărică”, au fost prezentate în turnee internaţionale – la Edinburgh, Londra, Beirut, Roma, Tunis, Santiago de Chile, Berlin, Budapesta.

PREMIUL RADIO ROMÂNIA CULTURAL 20 – editura HUMANITAS

Editura Humanitas a reprezentat, în anii 90, un adevărat fenomen cultural, cu un impact important asupra formării unei conștiințe civice, deficitare în anii comunismului la noi. Un singur exemplu: primul titlu al editurii Humanitas, „Fenomenul Pitești” de Virgil Ierunca, apărea în februarie 1990 și s-a vândut în peste 120.000 de exemplare. Cu doar 2, 3 luni înainte, dacă erai prins citind o astfel de carte, ajungeai imediat în beciurile Securității. Acesta a fost începutul. De-a lungul celor 3 decenii de existență, Humanitas a rămas mereu pe teritoriul valorilor și a continuat să fie ceea ce și-a propus din prima clipă: un instrument de educație a spiritului.

PREMIUL LUX MUNDI – compozitorul EUGEN DOGA

Compozitorul Eugen Doga este membru al Academiei de Științe din Republica Moldova, al Academiei Internaționale „Petru I” din Sankt-Petersburg (Rusia), al Academiei de Arte și Științe, Salzburg (Austria). În 1998 a primit Medalia de aur „Omul secolului XX” (SUA).

Celebrul său vals, din filmul „Gingașa și tandra mea fiară”,  a fost recunoscut de UNESCO drept una dintre cele patru capodopere ale secolului al XX-lea.

PREMIUL CELEBRÂNDU-L PE BEETHOVEN – pianista ADELA LICULESCU

Tânăra pianistă Adela Liculescu a fost invitata specială, în ianaurie 2020, a concertului inaugural din suita „Anul Internațional Beethoven”, organizată de Orchestrele și Corurile Radio, pentru a interpreta  „Imperialul”, de Ludwig van Beethoven.

În 2018, la trei ani de la câștigarea  Concursului Bösendorfer, cu Concertul nr. 2 de Beethoven,  a devenit „artist oficial” al celebrei fabrici de piane. Este absolventă a Universității de Muzică și Artele Spectacolului din Viena și are un palmares impresionant de premii: în 2018 a câștigat premiul I la Prix du Piano Berna (Elveția), în 2017 a fost distinsă cu premiul I și premiul publicului la cele două mari Concursuri Internaționale Brahms din Europa – la Pörtschach (Austria) și Detmold (Germania).

Accesul la Gala Radio România Cultural se va face pe bază de invitații care pot fi solicitate la numărul de telefon 021 303 1515, de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00, sau la adresa de email: cultural@rornet.ro.

Evenimentul va fi transmis în direct la Radio România Cultural și va fi înregistrat și redifuzat de TVR3, coproducător al evenimentului. Detalii, pe www.radioromaniacultural.ro

Acest eveniment are loc în:



There are 26 comments

Add yours
  1. irina

    un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.

  2. Sol

    intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!

  3. Elena Lövgren

    Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…

  4. Rzv

    Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.

  5. daniel

    @Rzv
    salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
    publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
    am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.

  6. carturesti

    Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!

  7. Andreea

    Buna,
    Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
    Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!

  8. mindwarp

    @rzv
    mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!

  9. carturesti

    salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
    vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
    mulţumesc.

  10. MandrulDuce

    Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
    Cu respect,
    Ducele

  11. Alexandra

    Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.

    Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.

    PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D

  12. ionescu

    Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
    De multe ori ma duc degeaba.
    E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.

  13. Angela Ludosanu

    BUNA ZIUA,
    VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
    MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
    CU MULTUMIRI, ANGELA