puma-blue_fb-cover

Indie pop cu Puma Blue – live, în premieră la București

Artistul de origine britanică Puma Blue, cunoscut pentru sound-ul indie pop cu influențe ambient și jazz, concertează în premieră la București – vineri, 31 mai, după ora 20, la Control Club.

În deschidere: compozitorul și saxofonistul britanic Miles Spilsbury.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

Cantautor, producător și poet, Jacob Allen alias Puma Blue este originar din Sussex, Marea Britanie și activează pe scena muzicală din 2014. A început ca toboșar, apoi chitarist și compozitor, având ca sursă de inspirație artiști precum Jeff Buckley, Sade, J Dilla sau Radiohead.

Albumul său de debut, In Praise of Shadows, lansat în 2021, a atras atenția criticilor cu mixul atmosferic de indie rock, pop și alternative R&B, cu influențe din trip-hop-ul anilor ’90. Oscilând între Londra și Atlanta (Statele Unite), artistul simte pulsul scenei hip-hop vibrante și influențele muzicii electronice.

Lansat anul trecut, al doilea album Puma Blue – Holy Waters (Blue Flowers, 2023) marchează o evoluție stilistică și poetică deopotrivă. „Am încercat să cad la pace cu ideea de moarte”, spune Jacob Allen. Discul nu se vrea însă a fi un studiu morbid despre mortalitate, ci mai degrabă o cronică a fiecărui ciclu de viață, moarte și renaștere, ce duce în final la reflecția că „nu trebuie să lăsăm întunericul să ne cuprindă cu totul”. O rază de speranță risipește atmosfera sumbră.

(c) Liv Hamilton-1

Spre deosebire de realease-urile precedente, înregistrările pentru Holy Waters au avut loc cu contribuția muzicienilor din trupa live Puma Blue, iar rezultatul este un album complex, ce s-a bucurat de aprecierile criticilor și de turnee sold-out în Europa și Asia.

A hazy dreamland for listeners to get lost in

NME ****

Music of real tension and originality

The Sunday Times

Puma Blue processes [his] pain with a hypnotic tenderness

Billboard

A wonderfully bleary-eyed focus that ties together jazz, ambient, acoustic singer-songwriter and blues in one beautiful stretched reverie

Loud & Quiet

https://pumablue.co.uk/

Puma Blue – Pretty (video) : https://youtu.be/-clS20VzO28

Puma Blue – (She’s) Just A Phase (video) : https://youtu.be/yGLV2ZnveB4

Concertul Puma Blue de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Program: 19:00 open doors / 20:00 Miles Spilsbury / 21:00 Puma Blue

Biletele, în valoare de 95 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-puma-blue-control-club) și în rețeaua partenerilor Eventbook.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.