Poveşti din Casa de Ceai: Pina Colada
Alchimistul meditează în laboratorul de ceaiuri. Abia s-a întors din concediu și încă visează la băutura tradițională din Puerto Rico. Nu și-a imaginat că “ananasul strecurat”, cum îl numesc localnicii, e un cocktail care să provoace dependență. Privește lung către brelocul său cu Pina Colada.
A decis deja să creeze un ceai care să redea savoarea băuturii originare. Își pune halatul cu palmieri și ochelarii de studiu și pregătește o bază pentru infuzia visată. Amestecul de ruje și hibiscus este perfect pentru asta. Recapitulează scurt motivele acestei alegeri: măceșele au de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele, tonifică organismul și sporesc imunitatea, iar karkade-ul (băutura roșie din petale de hibiscus) este tonic, reconfortant și combate stresul. Infuzia este de un roșu frumos, dar puțin acrișoară, așa că mai adauga niște bucăți de mere și ananas (uscate în laboratorul său) plus câteva coji de lămâie și portocală. Băutura e aromată, dar a vrut să adauge și puțin din prospețimea citricelor. Când e aproape gata, completează mulțumit cu fulgi de cocos. Acest element va apropia ceaiului savoarea completă a cocktailului său drag. Proprietățile acestui fruct sunt prea puțin cunoscute: crește energia, ajută la digestive și metabolism,iar grăsimile din uleiul de cocos sunt benefice pentru organism.
Ridică ceainicul și zâmbește mulțumit. Când va fi rece, va adăuga gheață și lapte de cocos, visând că este iar pe plajele din Puerto Rico.
There are no comments
Add yours