Literatură şi film cu Doina Ruşti la Café Verona
Vineri, 22 martie, la ora 18.00, la Librăria Cărtureşti – Café Verona (str. Arthur Verona 13-15), va avea loc o discuţie despre literatură şi film.
Punctul de pornire îl constituie cel mai recent roman semnat de Doina Ruşti, Mămica la două albăstrele, apărut la Editura Polirom, colecţia „Ego. Proză” (coordonator Lucian Dan Teodorovici).
Invitaţi: Dan Burlac (producător de film), Daniel Cristea-Enache (critic literar), Claudiu Păun (cameraman), precum şi alte personalităţi din lumea filmului şi din cea a cărţii.
Discuţia va fi însoţită de o proiecţie de film.
2012. Vară-toamnă. Bucureşti. Bărbat însurat, femeie îndrăgostită, copil adoptat, showbiz şi un prim-ministru pasionat de Facebook – totul într-un roman cu final neaşteptat, care se citeşte pe nerăsuflate.
„Doina Ruşti este o excelentă prozatoare, de mare talent şi intuiţie.” (Norman Manea)
„Doina Ruşti, după părerea mea, e un prozator de primă mărime al literaturii actuale.” (Nicolae Breban)
Doina Ruşti este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane. Tradusă în mai multe limbi, invitată la numeroase tîrguri şi evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă, cele mai multe apărute la Polirom.
Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, a fost distins cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România, iar Lizoanca la 11 ani (2009) a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române. Acesta din urmă se află în curs de ecranizare şi a fost editat recent la Berlin, de Horlemann Verlag.
A mai scris Omuleţul roşu (2004), un roman primit călduros de publicul italian, Zogru (2006), recompensat cu Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Patru bărbaţi plus Aurelius (2011), precum şi un puzzle narativ – Cămaşa în carouri şi alte 10 întîmplări din Bucureşti (2010).
Doina Ruşti trăieşte la Bucureşti şi este profesor universitar (istoria culturii şi civilizaţiei universale).
There are no comments
Add yours