BROWSER Cărturești: de citit | de văzut | ascultat
de citit | de văzut | de ascultat în săptămâna 11-17 martie
🔴 The Story of Storytelling
Un eseu excelent despre originile și evoluția poveștilor – și despre felul în care ele reflectă, modelează și influențează propria noastră evoluție
The coevolution of humans and stories may not be one of the oldest partnerships in the history of life on Earth, but it is certainly one of the most robust. As a psychic creature simultaneously parasitizing and nourishing the human mind, narrative was so thoroughly successful that it is now all but inextricable from language and thought. Stories live through us, and we live through stories.
🔴 Povești cu librării și librari
Un interviu în două părți cu cele două fondatoare ale librăriei independente La Două Bufnițe, din Timișoara: Partea I + Partea a II-a
Un interviu cu Vlad Niculescu, despre librării, cărți, oameni și orașul care îi cuprinde
🔴 Podcast-uri
💭 A început sezonul 5 al INVISIBILIA, un podcast despre lucrurile invizibile care ne influențează comportamentul.
👩 🚼 De ascultat în martie: Mame, un podcast în care gazdele, Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu, intervievează în fiecare episod câte o mamă despre relația ei cu munca, cum se vede maternitatea azi sau care sunt provocările partenerilor de cuplu atunci când apar copiii.
🔴 PREMII & CONFERINȚE
Nobelul se întoarce: premiul pentru literatură se va acorda de două ori anul acesta, pentru a recupera sesiunea anulată în 2018.
💑 📈 #SXSW2019: Esther Perel despre ce putem învăța despre relațiile la birou din terapia de cuplu.
📚 🔮#SXSW2019: Neil Gaiman despre lumea fantastică a cărților lui.
🔴 ENIGME DIN LUMEA ARTEI
🔴 THINK OUTSIDE THE BOX: în apărarea clișeelor
O scurtă istorie a noțiunii de clișeu și o pledoarie pentru utilitatea și chiar necesitatea acesteia
🔴Agenda cinematografică
Premiera săptămânii: Distanța dintre mine și mine, un film cu și despre poeta Nina Cassian
Între 15 și 24 martie are loc One World Romania, festivalul de film documentar și drepturile omului – tema principală de anul acesta se învârte în jurul împlinirii a 30 de ani de democrație în România și în Europa de Est – însă, ca în fiecare an, programul este mult mai divers, cuprinzând aproximativ 90 de documentare foarte incitante.
🔴 Give poetry a chance
3 poeme – de Ruxandra Cesereanu, Gabriela Melinescu și Ioana Ileana Șteţco – traduse în engleză
bonus: Antonin Artaud meets Patti Smith – prima parte dintr-un proiect muzical/omagiu adus poeților francezi Artaud, Rimbaud & Daumal (to be continued)
There are no comments
Add yours