Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI ajunge la București, în 3 și 8 octombrie 2019
Într-o călătorie impresionantă în lume, Turneul Universitar de Dezbateri TOUCH ME NOT: POLITICILE CORPULUI ajunge la București pe 3 și 8 octombrie 2019, începând cu ora 18:00, la Teatrul Național București (Sala Studio). Cele două evenimente din capitală sunt organizate în parteneriat cu CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității București și SNSPA Școala Națională de Științe Politice și Administrative. Fiecare dezbatere este precedată de proiecția filmului TOUCH ME NOT.Inițiat la invitațiile a șapte universități de prestigiu din România de echipa filmului TOUCH ME NOT – câștigătorul Ursului de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, turneul de dezbateri TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI invită publicul studențesc, și nu numai, la conversație și reflecție, alături de protagoniștii – cheie ai filmului, pasionați activiști pentru drepturile omului din Europa, și regizoarea peliculei, Adina Pintilie. Un dialog despre intimitate, relația cu propriul corp și modul în care ne raportăm la Celălalt, despre capacitatea noastră de empatie.
Prima dezbatere, programată pe 3 octombrie, va fi moderată de prof. dr. Sorin Alexandrescu, director CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii și îl va avea ca invitat special pe dr. Alfred Dumitrescu, președinte al Societății Române de Psihanaliză. Evenimentul organizat pe 8 octombrie va fi moderat de prof. dr. Liliana Popescu, pro-rector SNSPA Școala Națională de Științe Politice și Administrative. Accesul se face pe bază de bilete, disponibile pe eventbook.ro http://bit.ly/Bilete_Si_Rezervari_Bucuresti, iar studenții beneficiază de intrare liberă, pe baza legitimației.
„TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI te invită la dialog”, spune cineasta Adina Pintilie.
„În lumea de astăzi, în care ne confruntăm cu atâtea prejudecăți și ne e din ce în ce mai frică de Celălalt, în care discursuri și forme de discriminare agresive capătă o influență îngrijorătoare pretutindeni, dezbaterile POLITICILE CORPULUI propun o <împrietenire> cu acest Celălalt, care poate fi de multe ori diferit de tine.Invită la o deschidere de perspective și la empatie, arătând că există și alte moduri de a relaționa, de a-ți trăi intimitatea, tipuri de frumusețe, de corp, viziuni despre lume diferite de cele <normative>, dar la fel de umane, de firești, de valide.”
There are no comments
Add yours