Browser Cărturești | Ediția 54
🍁 Anunț de angajare: Se caută librari pentru Maldive
Iată cerințele:
“What works best is somebody with bookselling experience. They’ve got to love people and selling books, and they’ve got to know about books. They’ve also got to be adventurous because this is not for somebody to sit in a bookshop eight hours a day, this is for people to get out there, engage with guests and help people on their reading journey, because reading for pleasure is a muscle that, like any other muscle in the body, is traditionally under-used until people go on holiday.”
🍁 Căile bătătorite ale succesului
Un portret al Penguin Random House și al CEO-ului său, Madeline McIntosh. Despre sistemul logistic și de distribuție creat de PRH care i-a propulsat în ultimii ani, adaptarea la online, baze de date, perioada de lockdown, dinamica editurilor mari și mijlocii. Și un adevăr mereu valabil: best sellers sell the best because they are best sellers. Plus întrebările care se nasc de aici.
🍁 Fața și reversul
Un interviu foarte frumos cu Bogdan Alexandru Stănescu despre ce înseamnă munca unui editor și despre noua colecție Anansi. World of Fiction: „Gustul publicului nu poate fi anticipat și mi-am jurat că în această a doua parte a carierei mele n-o să mă mai las ghidat de rudimentele gustului public. Deja îngustez enorm plaja de selecție când aplic filtrul „literary”, iar acum îi suprapun și un „very”, care mă lasă în fața unor opțiuni reduse, dar mișto. Pentru mine, literatura rămâne spațiul libertății absolute și nu vreau să intru în el cu bocancii plini de noroiul comerțului. Deci, dacă prinde, bine, dacă nu, tot bine. Să nu uităm că rolul unei edituri este și de a forma gustul public, de a impune autori, nu doar de a se lăsa cărată de cerere și ofertă.”
🍁 Bibliografie facultativă. Publishers Association a publicat raportul People Plus Machines: The Role of Artificial Intelligence in Publishing.
Destul de lung și presărat din abundență cu precizări metodologice, dar câteva date interesante despre felul în care e folosită inteligența artificială în industria editorială de până acum și cum poate fi folosită mai departe, pentru îmbunătățiri.
🍁 Cele mai ciudate 10 cărți din lume
Excentrice, bizare, amuzante, aiuritoare. De văzut.
🍁 Covid și spiritul Crăciunului
O sinteză a unei cercetări a International Council of Shopping Centers despre planurile de cumpărare ale oamenilor în vederea Crăciunului.
🍁 The Vine and the Fish: o bandă desenată interactivă
🍁 Give Poetry a Chance:
Din nou, sau abia acum, despre laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Louise Glück.
Și să încheiem cu veștile bune:
🍁 Cărturești Verona și Cărturești Carusel au fost incluse pe lista celor mai fascinante 20 de librării din Europa.
🍁 Blogul Cărturești a obținut locul doi la Premiile Webstock, la categoria Best Company Blog.
There are no comments
Add yours