Dar din dar te face voluntar! Alege programul de voluntariat care ți se potrivește!
Am strâns mai jos informații despre asociațiile partenere în proiectul nostru, Dar din dar te face voluntar | 18 ani de Cărturești.
Citește despre activitățile lor și gândește-te unde te-ai potrivi mai bine. Apoi contactează ONG-ul ales și programează o discuție despre cum puteți colabora sau înscrie-te la următoarea sesiune de recrutare de voluntari. Fiecare dintre partenerii noștri așteaptă cu brațele deschise noi prieteni care să le ducă munca mai departe!
Ajungem MARI
Programul educațional Ajungem MARI susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Scopul programului este să îi sprijine pe copii și tineri să ajungă oameni MARI, responsabili, independenți și fericiți.
Prin program se bucură de educație interactivă și experiențe de formare 2000 de copii și tineri minunați din sistemul de protecție a copilului, instituționalizați sau din familii defavorizate.
Proiecte
Programul conține proiecte permanente care răspund pe termen lung nevoilor reale ale copiilor instituționalizați și din centre de plasament și pun accent pe creșterea încrederii copiilor în forțele proprii, formarea de abilități și transmiterea unor valori pentru o viață demnă și sănătoasă.
Cele 5 proiecte permanente sunt:
- Dă-ți pasiunea mai departe: peste 1000 de voluntari îi vizitează săptămânal pe cei peste 2000 de copii pentru ședințe interactive de pregătire sau recuperare școlară, ateliere creative, de dezvoltare personală sau de cultură generală
- Explorator pentru o zi: copiii descoperă lumea din afara centrelor de plasament alături de voluntari prin ieșiri educative
- Prinde formă: copiii participă la cursuri vocaționale în afara centrelor, la ateliere de dezvoltare personală, ședințe de terapie
- Îndrăznește să visezi: adolescenții și ținerii descoperă ce pot și vor să facă mai departe prin vizite de orientare profesională în diverse locuri de muncă și prin consiliere vocațională; în funcție de pasiuni și abilități, pot participa la cursuri de calificare, stagii de practică sau se pot angaja
- Vacanța (te face) MARE: tabere de dezvoltare personală la munte, cu multe jocuri și excursii
În cadrul acestor proiecte permanente sunt integrate proiecte punctuale, cum ar fi cele de educație financiară, educație antreprenorială, educație pentru sănătate, mentorat pentru adolescenți.
Voluntariat
Dă-ți pasiunea mai departe! este principalul proiect al programului educațional Ajungem MARI. Voluntarii merg săptămânal, în echipe de câte doi, timp de două ore pe săptămână în centre, la o grupă de 3-6 copiii cărora le transmit pasiunile și cunoștințele lor – engleză, matematică, dans, arte plastice, geografie etc.
- Proiectul e structurat pe module de voluntariat de 6 luni – perioada noiembrie-aprilie și mai-octombrie.
- Voluntarii merg într-un centru de plasament ales la început de modul în funcție de disponibilitate (program, zona în care lucrează/ locuiesc) și lucrează cu aceeași grupă de copii pe perioada modulului. În București centrele se găsesc în toate sectoarele.
- Voluntarii trebuie să dedice acestei activități 3 ore pe săptămână, timp de cel puțin 6 luni.
- Recrutările pentru următorul modul de voluntariat încep în martie.
- Vârsta minimă a voluntarilor este 16 ani, nu este necesară experiența de predare sau în lucrul cu copiii, dar căutăm oameni deschiși, dornici să ajute, responsabili, care să aloce timp constant săptămânal copiilor, să creadă în șansele tuturor, să nu discrimineze și să îi accepte pe copii necondiționat
Înscrierea pentru voluntariat
Voluntarii se înscriu prin formular online pe site-ul www.ajungemmari.ro, apoi trimit un CV și sunt selectați pentru training.
Training-ul durează 9 ore și include testare psihologică, iar cei selectați în urma training-ului semnează contract de voluntariat și sunt repartizați la centre în funcție de ce cunoștințe au ales sa le transmită copiilor, de abilități și de disponibilitate.
https://www.facebook.com/ajungemmari/
ARCEN
ARCEN este o organizație culturală, non-guvernamentală, fondată în anul 2006. În prezent, ARCEN are două proiecte mari pe care le dezvoltă: Catalog București – primul inventar complet al tuturor imobilelor de pe toate străzile din toate cele 98 de zone protejate ale orașului și District 40 – o platformă cultural-comunitară dedicată Cartierului Icoanei și împrejurimilor sale, zonă istorică cu cea mai mare densitate culturală din Capitală.
În anul 2019, ARCEN sărbătorește 10 ani de trasee culturale „Cu bastonul prin București” printr-un program special în perioada aprilie-septembrie. Tot în 2019 „Nocturnele de Poezie Contemporană” ajung la cea de-a cincea ediție.
Voluntariat
ARCEN caută permanent voluntari pentru susținerea evenimentelor, proiectelor și programelor District 40. Ca să devii voluntar în cadrul proiectului District 40, trimite-ne un email la adresa: contact@arcen.info în care să ne spui motivele pentru care vrei să te alături acestei inițiative, câteva vorbe despre tine și, nu uita, să ne atașezi CV-ul tău.
Căutăm oameni care iubesc orașul și care vor, din când în când, să își dedice câteva ore din weekend și câteva ore de seară pentru cartierul Icoanei – District 40.
Ne înțelegem bine cu oamenii creativi care au inițiativă, idei și spirit de echipă.
Mai multe detalii le vei primi pe mail.
https://www.facebook.com/AsociatiaARCEN/
Asociația Ghizilor din Bucovina
Asociația Ghizilor din Bucovina a fost înființată în anul 2010, iar scopul acesteia este de a-și aduce aportul la progresul și dezvoltarea durabilă a societății, proiectele susținute punând accentul pe educație, implicare și crearea unei comunități cu o conștiință eco-civică, în special în rândul tinerilor. Suntem generatori de idei noi, încurajăm schimbarea, având o atitudine deschisă și constructivă. Neavând culoare sau apartenență politică, ne propunem să îmbunătățim calitatea vieții sociale, prin educarea persoanelor implicate, spre un stil de viață activ, sănătos, adoptând totodată un comportament responsabil față de mediu.
Proiecte
Asociația derulează proiecte care să sprijine dezvoltarea unei conduite morale și creșterea simțului de responsabilitate prin implicarea indivizilor în viața socială. În acest sens, în anul 2010 a fost demarată “Școala de Munte”, un proiect ce are ca scop stimularea asociativității, voluntariatului și inițierea în tainele muntelui.
S-au organizat de asemenea, activități locale variate: de protejare a mediului – Campania de reîmpădurire Hai la Înverzit!, de ecologizare – Let’s do it Romania! , socializare și culturalizare – Cultură în Parc, Festivalul Național Concurs de Folk pentru Tineret „Nada Florilor” Fălticeni, HEARTS – Heritage Empowering Affectivity, Revaluing Traditionns and Solidarity.
Prin aceste proiecte asociația a mobilizat sute de voluntari, a promovat zeci de tineri și a organizat mobilități și seminarii internaționale împreună cu alte trei țări partenere.
Voluntariat
Principalele oportunități de voluntariat în cadrul Asociației Ghizilor din Bucovina sunt proiectele Academia de Munte și Fălticeni, un oraș prietenos cu păsările.
Academia de Munte este o școală educativă la care se poate înscrie orice persoană care iubește natura. Cel de-al nouălea sezon al acestui proiect se va desfășura începând cu luna noiembrie, pe o perioada de aproximativ șase luni: susținem cursuri teoretice, o dată pe lună, în incinta magazinului Decathlon Suceava; teoria este pusă în practică pe teren, în munții din România (Carpații Orientali în special) – organizăm lunar ture cu tematici specifice, destinate începătorilor.
Pentru Academia de Munte căutăm voluntari cu experiență în domeniul montan (ghid sau lider) sau care au cunoștințe relevante pentru domeniu – profesor de geografie, biologie, cadru medical.
Membrii și colaboratorii asociației vor susține în regim de voluntariat cursuri teoretice și workshop-uri de inițiere în tainele activităților outdoor: orientare, echipament, floră și faună, alpinism, schi de tură, rafting, canyoning, speologie, supraviețuire, tehnici de prim ajutor.
Voluntarii se pot implica în susținerea cursurilor, alături de membrii asociației sau în cadrul turelor pe munte prin instruirea participanților sau organizarea altor activități tematice.
Persoanele interesate de voluntariatul în cadrul acestui program trebuie să își manifeste intenția la începutul cursului – intervalul noiembrie 2018 – februarie 2019, pentru a putea planifica modulele.
Fălticeni, un oraș prietenos cu păsările
În 2017, din grijă pentru mediu și dorința de dezvoltare a spiritului civic, am montat hrănitori pentru păsări în anumite locații din Fălticeni. În 2018, continuăm acțiunea prin creșterea numărului de hrănitori pentru păsări – scopul lor este de a veni în sprijinul păsărilor, dar sunt și un instrument educațional prin care copiii pot învăța despre păsări și responsabilitatea față de mediul înconjurător.
Proiectul se desfășoară în perioada noiembrie – martie/aprilie, iar semințele sunt asigurate de către Asociația Ghizilor din Bucovina.
Voluntarii vor fi responsabili cu alimentarea hrănitorilor și monitorizarea cantității de semințe rămase, putând aloca acestei activități între o oră și patru ore pe săptămână, în funcție de disponibilitate. Fiecare voluntar se va ocupa de o anumită zonă din arealul municipiului Fălticeni, stabilită împreună cu membrii Asociației Ghizilor din Bucovina.
Înscrierile pentru voluntariat se pot face în orice moment, în intervalul noiembrie 2018 – martie 2019, prin e-mail sau telefonic.
Înscrierea pentru voluntariat
Este necesar ca voluntarii să contacteze membrii asociației prin e-mail sau telefonic, urmând apoi în măsura posibilităților să programăm o întâlnire, ca să ne cunoaștem, să discutăm și să stabilim dacă așteptările voluntarilor se pliază pe specificul proiectelor noastre.
Contact:
Email: bucovinaguides@gmail.com / telefon: +40 753 656 426 / +40 748 020 122
https://bucovinaguides.ro/ | https://www.facebook.com/bucovina.guides
Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași
Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT este unul dintre cele mai mari festivaluri de literatură din Europa. Organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, reunește la începutul lunii octombrie sute de profesioniști din domeniul cărții, atât din țară, cât și din străinătate: scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri și jurnaliști culturali.
Voluntariat
Voluntarii lucrează alături de echipa de organizare în perioada premergătoare festivalului și în timpul acestuia, au ocazia să interacționeze cu mari nume ale scenei culturale internaționale. Departamentele în care pot activa sunt: Invitați, Logistică, Evenimente/Proiecte, Casa FILIT, Comunicare/Promovare și Resurse Umane. Responsabilitățile variază, de la însoțirea invitaților, coordonarea echipelor de voluntari până la implementarea planului de promovare a festivalului.
Înscrierea pentru voluntariat
Apelul pentru voluntari se publică în luna august, pe site-ul www.filit-iasi.ro, iar cei care doresc se pot înscrie completând un formular care trebuie să conțină date referitoare la vârstă, experiență și motivație, precum și departamentul dorit. La începutul lunii septembrie se publică rezultatele selecției. Printre criteriile de selecție se numără disponibilitatea de timp, experiența anterioară și/sau cunoașterea uneia sau a mai multor limbi străine. Vârsta minimă de înscriere este 16 ani.
Înainte de începerea propriu-zisă a voluntariatului, ce se desfășoară în proporție de 90% în Iași, voluntarii selectați trec printr-o sesiune de instructaj.
Aproximativ 150 voluntari sunt selectați anual și, în funcție de departamentul ales, lucrează 5-7 ore pe săptămână înainte de festival și 4-6 ore în fiecare zi a festivalului.
GREENPEACE ROMÂNIA
Greenpeace este o organizație internațională independentă, prezentă în peste 55 de țări din întreaga lume, care acționează pentru a schimba atitudini și comportamente, pentru a proteja și conserva mediul înconjurător și pentru a promova pacea.
În România, Greenpeace desfășoară 3 campanii: păduri și biodiversitate, energie și climă și democrație.
Păduri și biodiversitate
Greenpeace România activează pentru protejarea și administrarea responsabilă a pădurilor, deoarece fără păduri sănătoase și prospere Pământul nu poate susține viața.
Pentru viitorul pădurilor din România, Greenpeace propune crearea unei rețele de arii protejate, o administrare responsabilă, precum și valorificarea și consumul responsabil de produse forestiere.
Recent, Greenpeace România a lansat Forest Guardians, aplicația pentru mobil care permite utilizatorilor să se implice activ în lupta pentru protejarea pădurilor și, în mod special, a pădurilor virgine, prin identificarea tăierilor ilegale și raportarea lor către autorități
În ultimii doi ani, Greenpeace România
- a contribuit decisiv la crearea cadrului legal pentru protejarea pădurilor virgine
- a realizat Ghidul Voluntarului pentru Păduri
- a lansat platforma salvezpadurea.ro unde oricine poate sesiza posibile tăieri ilegale de arbori
- a identificat și documentat 845 hectare de păduri virgine, dintre care 555 de hectare au fost introduse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasi-virgine din România.
- a contribuit la îmbunătățirea legii contravențiilor silvice
- a oprit distrugerea pădurii virgine Bratocea din munții Ciucaș
- a realizat Harta pădurilor virgine potențiale din România
- a documentat, în parteneriat cu Asociația Kogayon, 70 de hectare de pădure virgină în Parcul Național Natural Buila-Vânturarița. În prezent, așteptăm recunoașterea oficială a acesteia.
Energie
Greenpeace militează pentru adoptarea unui model energetic durabil și sustenabil, prietenos cu mediul – o revoluție energetică în măsură să reducă emisiile de CO2 pentru a preveni efectele dezastroase ale schimbărilor climatice. Pentru aceasta este necesară o tranziție cât mai accelerată dinspre sursele poluatoare de energie – cele bazate pe combustibili fosili – cărbune, petrol, gaze naturale – către cele curate și durabile, provenite din surse regenerabile – soare, vânt.
Focusul campaniei:
- Oprirea dezvoltării de noi termocentrale și a extinderii carierelor existente pentru a limita poluarea mediului și impactul asupra sănătății oamenilor
- O tranziție justă a comunităților miniere către alternative economice viabile, care să asigure o viață decentă celor dependenți în prezent de industria energetică pe bază de cărbune
- Susținerea producției de energie din surse regenerabile
Democrație
Credem că democrația este cel mai curat mediu în care putem activa și nu putem lupta pentru mediu în absența unui context democratic. Prin urmare, Greenpeace, împreuna cu Civil Rights Defenders, au lansat proiectul Empowered Citizens, care își propune să lucreze cu mișcări europene progresive, grupuri grassroots, dar și simpli cetățeni, cu vârsta între 18-35 de ani, pentru a le consolida capacitatea de a apăra drepturi și libertăți esențiale.
Dacă vrei să afli mai multe, scrie-ne la info.romania@greenpeace.org
Asociația Little People România®
Asociația Little People România® oferă programe terapeutice pentru toți copiii bolnavi de cancer din România (programul Nu Mi-e Frică și kitul terapeutic Ghiozdanul Leului Curajos), pune la dispoziția tinerilor supraviețuitori de cancer evenimente complexe, tabere de vară și seminarii (Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer), tratează cu profesionalism programele de coordonare a voluntarilor, oferă sprijin material secțiilor din spital, investește în aparatură medicală și tehnologie de ultimă generație: aplicația mobilă Nu Mi-e Frică! pentru pacienții oncopediatrici, roboțelul AV1, aplicația mobilă VIA pentru tinerii adulți afectați de cancer.
Sustenabilitatea și inovația sunt imperative atunci când ne raportăm la fiecare program creat și desfășurat zilnic cu responsabilitate în cele mai mari 9 secții de oncopediatrie din țară, la Cluj-Napoca, București, Timișoara, Iași, Tg. Mureș, Craiova.
Voluntariat
Ne-ar plăcea tare mult să vă numărați printre prietenii și partenerii curajoși alături de care îi învățăm pe cei 2000 de pacienți afectați de cancer să spere, să creadă în vindecare și să vadă viața frumoasă pe care îi așteaptă după tratament.
Asociația Little People este singura asociație din România care oferă servicii, la nivel național, pentru pregătirea voluntarilor, asigurând prin consecință, calitate și implicare deosebită în serviciile oferite copiilor și tinerilor bolnavi de cancer. Activitatea directă în secțiile de oncopediatrie ne-a confirmat că pacienții au nevoie de tineri și profesioniști care sunt educați să ofere intervenții terapeutice specifice pe toată durată îngrijirii. Tinerii, monitorizați și coordonați de către specialiștii asociației sunt cea mai importantă resursă în livrarea programelor terapeutice create în jurul nevoilor pacienților oncopediatrici.
Pentru a deveni voluntar în spital, o persoană trebuie să aibă disponibilitatea:
- să se implice minim 6 luni, 2 ore pe săptămână
- să îi facă plăcere să lucreze cu copiii, răbdare și empatie
- să primească feedback – voluntariatul presupune un proces de învățare prin care veți trece alături de coordonatorii asociației
- să lucreze într-un mediu de spital, în una din cele 3 secții în care suntem prezenți în București, în intervalul orar după care își desfășoară activitatea fiecare echipă:
Institutul Oncologic București, șoseaua Fundeni nr 252, program de la 16:00 – 18:00
Institutul Clinic Fundeni, șoseaua Fundeni nr 258, program de la 17:00 – 19:00
Spitalul de Urgentă pentru Copii Marie Curie (zona Brâncoveanu), program 16:00 – 18:00
Înscrierea pentru voluntariat
Cum poți fi Voluntar în Spital?
- Primul pas ar fi să arunci o privire pentru site-ul nostru: http://www.thelittlepeople.ro/ro/
- Dă like acestei pagini: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/ și vezi ce am postat în ultima perioadă, vei găsi acolo fotografii relevante despre ce facem noi în spital, ce evenimente pregătim, ce acțiuni în comunitate au loc
- Trimite pe această adresă: alexandra@thelittlepeople.ro, un CV și scrisoare de motivație în engleză
- Te vom invita apoi la o discuție de tip interviu
- Apoi, dacă treci cu bine de această etapă, te vom invita la un modul de pregătire, necesar înainte de a începe să mergi la spital
- Dacă vei începe să vii la spital alături de noi, vei intra într-o perioadă de monitorizare și vei descoperi dacă această activitate îți aduce satisfacții. Cea mai bună investiție pe care fiecare dintre noi o putem face este cea în viitorul acestor copii.
Te așteptăm în echipa noastră!
ONG Mare Nostrum
Suntem cel mai activ ONG de mediu din Constanța. Din 1994, creștem respectul față de mediu, dezvoltând anual proiecte care să ajute Constanța să devină un oraș cu adevărat european. Suntem cei care și-au făcut un scop din a implementa conceptul de educație pentru dezvoltare durabilă în comunitate și în școlile constănțene, pentru a construi o nouă generație de schimbă lume. Încurajăm utilizarea rațională a resurselor și monitorizăm atent porțiunile de plajă de pe litoralul românesc, pentru a contura o imagine realistă a prezenței deșeurilor. Facem tot ce este posibil să reducem numărul acestora, printr-un management eficient al deșeurilor și prin obiective clare.
Proiecte
Monitorizarea cetaceelor este o activitate recurentă a organizației și desfășurăm activități care ne ajută să aflăm detalii despre abundența delfinilor din Marea Neagră. Ne pasă de ariile protejate din Dobrogea sau din mare, fiind primii care am lansat trasee interpretative, încurajăm agricultura ecologică și sprijinim fermierii care o aplică să își facă loc pe piață.
Marcăm zilele cu importanță pentru mediu și desfășurăm evenimente publice, care aduc în atenția publicului probleme relevante: Mărțișorul Ecologic (în jurul datei de 1 martie), Ora Pământului | Earth Hour (martie), Ziua Pământului (22 aprilie), Săptămâna Națională a Voluntariatului (mai), Ziua Mondială a Mediului | Green Week (5 iunie), Ziua Delfinului (august), Ziua Internațională a Mării Negre (31 octombrie).
Voluntariat
Activitățile noastre sunt foarte diverse, iar voluntarii se pot implica mereu în câte ceva. Avem activități de birou și de teren (în oraș, în parcuri, pe plajă sau chiar pe mare), însă condiția fizică nu este o problemă, nivelul celor mai multe activități fiind ușor sau mediu.
Voluntarii pot participa la organizarea evenimentelor, dar și la sarcini administrative, instruiri pe diferite teme și la activități diverse în cadrul proiectelor pe care le desfășurăm: monitorizări de deșeuri sau de delfini, workshop-uri, conferințe de presă.
Facem înscrieri de voluntari la 2-3 luni, pentru ca cei noi să aibă timp de acomodare, dar și pentru a parcurge anumite instruiri, necesare formării lor. Instruirile sunt gratuite și sunt asigurate de echipa noastră de specialiști.
Înscrierea pentru voluntariat
Procedura de înscriere este foarte simplă: anunțăm mereu pe pagina noastră de Facebook – https://www.facebook.com/ongmarenostrum/ întâlnirea programată pentru recrutare, iar cei interesați confirmă participarea, printr-un mesaj privat, tot pe pagina noastră.
La întâlnire, povestim despre cine suntem și ce facem, iar la final fiecare decide dacă dorește să se alăture echipei, semnând un contract de voluntariat.
Tot pe Facebook vom ține legătura pe parcursul activității împreună. Avem un grup închis, unde anunțăm tot ceea ce voluntarii au nevoie să știe .
O condiție obligatorie este vârsta minimă de 15 ani împliniți, pentru a putea semna contractul de voluntariat (conform legii). Vârsta maximă este…100+! Sunt bineveniți toți voluntarii care vor să facă o schimbare, în jurul lor, indiferent de educație sau experiență profesională. Avem nevoie de oameni implicați, responsabili, veseli și degajați. Căutăm să transformăm voluntarii Mare Nostrum în modele pozitive, pentru comunitate, promotori ai dezvoltării durabile, ai protecției mediului și ai educării populației.
Contact: Str. Bogdan Vodă, nr. 16, Constanţa 900613, România
office@marenostrum.ro | Tel/ fax: 0241- 612422, 0341- 407432
https://www.marenostrum.ro/ | https://www.facebook.com/ongmarenostrum/
MagiCAMP
MagiCAMP le oferă copiilor care își trăiesc copilăria între pereții saloanelor de spital șansa de a-și recăpăta încrederea în ei, puterea de a lupta cu boala și motivația de a merge înainte.
Opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reușea să salveze numai doi din zece. Statisticile vorbesc despre progresul în medicină, dar nu spun nimic despre urmele pe care cancerul le lasă pe trupul și în sufletul copiiilor, nici despre rolul pe care familia și prietenii îl joacă în lupta lor cu boala și în refacerea de după.Pentru copil și pentru familia lui cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numărul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.
MagiCAMP încearcă să le dea înapoi ceva din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă. Joacă la greu – așa cum spune și motto-ul nostru. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toată magia taberelor trecute și pregătit pentru taberele și mai grozave ce vor urma. Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate.
Misiunea
Prin toate proiectele MagiCAMP încercăm să le oferim copiilor diagnosticați cu cancer și aflați în situații vulnerabile motive să se bucure, să își regăsească copilăria și încrederea în ei și în cei din jur.
Voluntarii MagiCAMP
Dintre adulții care contribuie la MagiCAMP într-un fel sau altul, fie la amenajarea taberelor, fie coordonând diferite activități, fie participând la programele sociale ale asociației, fac voluntariat. MagiCAMP nu are afiliere politică și este finanțată exclusiv din donații private. Pentru copii și familiile lor, toate programele sunt GRATUITE.
Poți face o diferență în viața copiilor bolnavi de cancer devenind voluntar într-unul dintre proiectele MagiCAMP!
Înscrierile pentru voluntariat în proiectele MagiCAMP se pot face TOT TIMPUL ANULUI, completând formularul de pe site-ul organizației. Selecția voluntarilor pentru taberele de vară 2018 va începe în luna februarie, presupune mai multe etape, inclusiv interviuri directe, și se încheie în luna mai.
Avem însă proiecte pentru fiecare și pentru timpul tuturor!
Alergi? Înoți, cânți, pedalezi sau ești interesat să îți transformi abilitățile sau pasiunile în modalități de strângere de fonduri pentru copiii în situații vulnerabile? Te ”înhami” la așa ceva? Scrie la mihaela@magicamp.ro.
Ești activ și creativ, ai idei și vrei să le pui în practică? Abia aștept să îți inspiri colegii sau prietenii, să creezi momente de neuitat, amuzante și emoționante, cu scop caritabil? Scrie-ne la contact@magicamp.ro!
MagiCAMP nu mai este doar un proiect, este deja o comunitate, o familie. Sute de voluntari ne sunt aproape de câte ori pot. Dacă vrei să fii unul dintre ei și să afli cum poți face asta, înscrie-te ca voluntar AICI!
Contact:
Birou București: contact@magicamp.ro | Strada Vasile Lascăr, sector 2
031.437.82.69 / +40766.890.999
Echipa Cluj: Bulevardul Nicolae Titulescu, Cluj
+40726.218.835 | raluca.crisan@magicamp.ro
magicamp.ro
Fundația Noi Orizonturi
- IMPACT – educaţie prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii
- VIAŢA – educaţie prin aventură
- ȘCOLI COMUNITARE – cursuri de formare, facilitare, susținere financiară pentru conducerile școlilor
- ARHITECȚII EDUCAȚIEI – cursuri, resurse și programe de formare pentru cadrele didactice
Cu ajutorul acestora, copii şi tineri între 11 şi 19 ani devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.
Dacă dorești să devii voluntar, scrie-ne pe lidia_bondiuc@noi-orizonturi.
Programele educaționale marca Noi Orizonturi îi ajută pe tineri să se dezvolte emoțional și să se echipeze pentru viață, indiferent de profesia pe care și-o vor alege ca adult. Metoda pe care o promovăm – învățarea prin experiență – îi determină să FACĂ lucruri, să pună planurile în practică, nu doar să asimileze noțiuni teoretice.
Contact: Sediul Central Lupeni
Bv. Păcii, bl. 5, ap. 9 | Și în București, Cluj-Napoca
comunicare@noi-orizonturi.ro | 0254 564 471
Pro Patrimonio
Fundația Pro Patrimonio este o organizaţie neguvernamentală nonprofit internaţională, cu filiale în România (București), Marea Britanie și Franţa. Înființată în anul 2000, fundația derulează o serie de proiecte care au ca misiune principală conservarea, salvarea și reactivarea patrimoniului cultural, cu precădere arhitectural. Acțiunile se concentrează pe proiecte practice de protejare și reabilitare a patrimoniului, precum și pe implicarea și conștientizarea de către comunități a propriei identități, a memoriei și valorii moștenirii culturale.
Fundația Pro Patrimonio susține ideea că patrimoniul este responsabilitatea fiecărui cetățean și constituie un element formator al identității sociale. În viziunea Fundației, tradiția nu este un set de valori rigide, ea ne învață să învățăm despre propria identitate și cultura care ne-a modelat, ne formează în prezent și ne îndeamnă la gândire critică adaptată echilibrat și practic la viața contemporană.
Fundația desfășoară câteva programe de importanță națională și internațională: 60 de biserici de lemn, cu sprijinul Europa Nostra și World Monuments Fund; Casa George Enescu din Moldova; fundația încearcă, printre altele, să creeze o rețea de centre de meșteșuguri pe lângă monumente (Centrul de meșteșuguri tradiționale de la Țibănești, jud. Iași, dezvoltat în relație cu conacul P.P. Carp) etc.
Patrimoniului construit din România se află într-o stare îngrijorătoare, protejarea și conservarea fiind imperative. În prezent, Pro Patrimonio derulează, cu ajutorul formidabil a peste 100 de voluntari, în special tineri, o serie de proiecte în jurul mai multor monumente istorice de arhitectură, destinate salvării patrimoniului, educării și conștientizării în rândul cetățenilor a importanței moștenirii culturale.
Membrii voluntari Pro Patrimonio
Susțineți proiectele Fundației devenind membru voluntar!
Voluntariatul este o componentă importantă în educație, pregătire continuă profesională, formare. Credem că patrimoniul arhitectural din România poate fi păstrat și salvat într-o măsură considerabilă prin acțiuni de voluntariat profesional.
Completează aici formularul disponibil pe site-ul Pro Patrimonio.
Contact: str. Pictor Verona nr. 13, parter, sector 1, Bucuresti
bucuresti@propatrimonio.org | propatrimonio.romania@gmail.com | www.propatrimonio.org
Mai Bine
Viziunea și misiunea Mai Bine
Viziunea Asociației Mai Bine este reprezentată de o lume guvernată de norme și principii etice solide, sustenabilă din punct de vedere ecologic și echitabilă din punct de vedere social.
Misiunea noastră este de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunității locale prin implementarea de proiecte sub o abordare holistică, pe toate cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: mediul natural, mediul social și mediul economic.
Aria de acțiune este determinată de următoarele direcții de intervenție:
ECOLOGIE SI PROTECTIA MEDIULUI
ECONOMIE SOCIALA
EDUCATIE SI DEZVOLTARE
RESPONSABILIZARE CIVICĂ
Fii voluntar:
Voluntarii sunt de real ajutor pentru noi. Avem nevoie de persoane entuziaste, dedicate şi muncitoare. Fie că ai o oră sau o zi pe săptămâna disponibile, orice contribuţie poate fi cu adevărat semnificativă în demersurile noastre, iar pentru a deveni voluntar nu este necesar să plătești vreun aport financiar.
Poţi deveni un ambasador pentru Mai Bine prin implicarea în sau diseminarea activităților noastre, poţi fi un cyberactivist şi promova valorile şi proiectele noastre în mediul online, poţi contribui la organizarea de evenimente și alte acțiuni creative, ne poţi ajuta în campanii de strângere de fonduri, te poţi implica în unul dintre proiectele noastre permanente, sau poţi propune noi activităţi, la care noi te vom sprijini în măsura disponibilității noastre. Completează formularul de membru şi trimite-l la contact@maibine.eu alături de câtea rânduri în care să ne specifici ce te motivează să fii voluntar.
Contact:
Str. Petru Rareș nr. 6, Iași, 700126, România
Telefon: +4 0332 438 103
E-mail: contact@maibine.eu
http://www.maibine.eu
SOS Satele Copiilor România
Anul acesta, SOS Satele Copiilor România aniversează 25 de ani de când primele două Sate SOS, din București și Cisnădie, și-au deschis porțile pentru copiii fără familie. În toți acești ani, 400 de copii și tineri au crescut în Satele SOS, alături de o Mama SOS și de frații lor biologici sau sociali. Dintre tinerii ieșiți de sub îngrijirea organizației, mai bine de 90% sunt bine integrați social, au o familie și un loc de munca.
SOS militează ca frații să crească împreună, ca într-o familie. De multe ori, frații biologici s-au cunoscut în Satele SOS, iar de atunci au creat legături solide, pe viață. SOS Satele Copiilor România este o organizație neguvernamentală, membră a Federației SOS Children’s Villages International, prezentă în 135 de țări ale lumii. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România, din București, Cisnădie – Sibiu și Hemeiuș – Bacău. SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenție a abandonului, prin Centrele de Consiliere și Sprijin pentru Copii și Părinți, precum și susținere școlară pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeiuș.
Voluntariat
Importante sunt motivația și dorința de a împărtăși din experiența personală, din pasiuni, flexibilitatea, dar și consecvența pentru că ei trebuie să petreacă minimum 6 luni alături de copii. Este necesar ca voluntarii să aibă competențe în domeniul în care urmează să deruleze activități (atestate prin documente, recomandări sau date concrete); capacitatea de a-și gestiona emoțiile în raport cu copiii, acceptarea necondiționată a acestora, asumarea confidențialității informațiilor despre aceștia și o atitudine non-intruzivă.
Voluntarii se pot implica în activități variate: susținere de ateliere de lucru în diferite domenii (IT, tehnologie, astronomie, gastronomie etc.), suport școlar cu câte un copil (ajutor la teme), meditații la o materie cu unul sau mai mulți copii, activități artistice (dans, pictură, muzică, teatru, terapie prin artă), cursuri de prevenție și dezvoltare personală, activități sportive și de timp liber în sat, participarea la evenimentele organizației – organizare, implementare.
Înscrierea pentru voluntariat
Cei care doresc să devină voluntari urmează următorii pași:
- își manifestă intenția, telefonic sau într-un e-mail
- au o primă întâlnire cu coordonatorul de voluntari, în cadrul căreia vor primi toate informațiile: prezentarea organizației și a condițiilor pentru a deveni voluntar, codul de conduita al organizației și stabilirea termenilor colaborării – tipul de activitate, frecvența etc.
- semnarea contractul de voluntariat, în baza documentelor aduse: CI, cazier, adeverință medicală;
- iar, în final, stabilirea programului și începerea activității de voluntar
https://www.sos-satelecopiilor.ro/
https://www.facebook.com/SOSSateleCopiilor/
There are no comments
Add yours