Lansare de carte – Timpul splendorii, Andreea Nanu
Librăria CĂRTUREȘTI VERONA și editura EIKON vă invită la lansarea celui mai recent roman al scriitoarei Andreea Nanu, Timpul splendorii – toamna care închide tetralogia AnoTimpurilor.
Lansarea va avea loc joi, 19 mai, începând cu orele 18.30, la Librăria Cărturești Verona din Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15.
Invitați, alături de autoare:
Daniel Cristea-Enache
Christian Crăciun
Alex. Ștefănescu
Teodora Stanciu
Moderator: Valentin Ajder, editorul EIKON
„Am intrat fără să vreau în intimitatea toamnei ca în odaia de nuntă a unei femei necunoscute”. În acest fel este scris romanul Timpul splendorii. Cu această senzație naratorul intră în lumea personajelor. Se încheie aici unul dintre cele mai atipice cicluri romanești, apărut într-un dürftiger Zeit de care el se dezice cu vehemența tăcută a frumuseții calme și vulnerabile. Să recapitulăm: Ziua cea mai albă – iarna -; Numele ei era Uitare – primăvara -; Insula melc – vara -; Timpul splendorii – toamna. Plasând romanul în contextul istoriei noastre literare, el oferă speranța unei diversități care e semn de sănătate estetică. Se încheie, odată cu acest volum, un ciclu epic unic în literatura noastră recentă, al AnoTimpurilor. Ciclu epic de o adevărată kaloterapie, o vindecare prin frumos a lumii decăzute.”
Christian Crăciun
„O văd pe Andreea Nanu ca pe un dirijor care și-a împărțit orchestra, exersând în camere separate: instrumente cu corzi, apoi suflători, apoi percuțiile… într-o arhitectură epică amplă, aproape paradoxală. O scriitură care practică destinul simfonic; un roman de eufonii, de puritate senzorială, de sinestezii care corespund unei viziuni estetizante asupra vieții. Tetralogia Andreei Nanu are nevoie de un cititor rafinat, capabil să palpite în fața unei proze inițiatice care cultivă transfigurările, chiar și metempsihoza… O proză care răstoarnă radical orizontul pervertit din literatura de astăzi. Avem un punct de vedere auditiv și olfactiv – însuși diafanul, inefabilul care fecundează toată carnalitatea și concretețea – și un al șaselea simț, ce învăluie totul… O văd pe autoare ca pe un copil de o puritate absolută care se uită la un acvariu enorm. Privește această lentoare extraordinară, coregrafia peștilor din altă lume. O privire hipnotică și hipnotizantă pe o realitate care merge, invariabil, au ralenti. Totul este încetinit, totul este lăsat ca pe un fund de mare pe care evoluează cele mai ciudate specii de pești.
…Este acolo o forță uriașă, misterioasă ca nașterea și moartea.”
Dan C. Mihăilescu
„Încercând să definească barocul, Edgar Papu a vorbit de un fast al declinului, folosind ca exemplu splendoarea culorilor dobândite toamna de frunzișul arborilor. Dacă ar fi trăit, marele om de cultură ar fi fost încântat să citească romanul Timpul splendorii de Andreea Nanu, care îi confirmă ideea. În acest al patrulea volum din tetralogia sa inspirată de poetica anotimpurilor, autoarea încheie ceea ce s-ar putea numi o saga a familiei Tauber așezându-și personajele în lumina melancolică a toamnei. Pictură, muzică, literatură se întrepătrund armonios, ca într-o sinteză a artelor, pentru a reprezenta dâra de farmec pe care o lasă trecerea unui om ales prin lume.”
Alex. Ștefănescu
„Vă invit să descoperiți Timpul Splendorii… anoTimp al memoriei, al luminii discrete care scoate la iveală vechi interioare de vieți și case somptuoase din Bucureștiul interbelic, al Nostalgiei răscumpărătoare, toate armonizate în polifonia muzicii lui Bach… De la albul înghețat al zăpezii din Ziua cea mai albă, la albul transfigurat, imaterial, spiritualizat al veșniciei din Timpul splendorii, cercul anoTimpurilor și al vârstelor umane se închide în ritmul contemplativ și alert deopotrivă al călătoriei lui Iacob Tauber, eroul acestui bildungsroman, construit epic sub semnul muzicii și al mineralelor, al esențelor prețioase.”
Andreea Nanu
asta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Bucuresti 🙂
un adevarat succes…in sfarsit va avea si romania un adevarat loc in mintea celor ce ne-au vizitat.
intri in librarie si simti un miros de ceai si in fumdal se aude muzica de calitate… o atmosfera foarte relaxanta! chiar si adolescentii zapaciti sunt vrajiti de cum intra!
Desi Stockholm,unde traiesc, nu duce lipsa de librarii “cu dichis”, duc dorul Carturestilor si abia astept sa trec pragul pe str.Quinet. E ceva magic acolo si, bineinteles, si pe Verona.Pleci din librarie cu sufletul impacat si incarcat de vise…
Este un loc cu adevarat superb. Cum am o clipa libera ma puteti vedea intrand in librarie… 🙂
Nu e un loc cu nimic special decat intr-o tara fara Borders. Gasesc penibil amalgamul de Tarkovsky si Harry Potter, Mihaela Radulescu si Nabokov. Ar trebui selectate marfurile, sa nu mai vanda toate gunoaiele, daca tot se vor un loc elitist.
@Rzv
salut. uite, noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista, cel putin nu dpdv al ofertei. criteriile noastre de selectie sunt subiective si gandite pentru publicul nostru, nu pentru cel de la Borders.
publicul nostru este unul de elita , unul interesat de diversitate, deschis, tolerant si creativ.
am fost si noi la Borders, Harry Potter nu lipseste din raft. Mihaela Radulescu nu aveau, deci noi avem ceva in plus.
Dragi vizitatori, vă rugăm să adresaţi cererile voastre speciale şi întrebările legate de angajări sau orice problemă deosebită, pe mail sau telefonic. Veţi primi răspunsuri mult mai rapid în acest fel.Vă mulţumim!
Buna,
Vreau sa va felicit pentru ambianta deosebita pe care o creati si o mentineti cu multa atentie pentru carti,muzica si filme,toate de cea mai buna calitate.
Pot gasi la voi in librarie numerele din iunie 2008 ale revistelor Premiere si Madame Figaro? Astept raspunsul vostru si va urez succes in continuare!
“noi nu am pretins niciodata ca am fi o librarie elitista”
mda, sa va stea Mihaela Radulescu in gat.
@rzv
mda, sa-ti stea tie fitele elitiste in gat.putul gandirii si pendula timpului sa te ajunga din urma, ca vad ca ai ratat startul.lasa-ne pe noi sa decidem ce am vrea sa vedem pe rafturi!
salut mindwarp. vreau să te rog, pe tine şi pe ceilalţi vizitatori ai acestui site, să îl laşi pe Rzv să se exprime aşa cum crede el de cuviinţă. nu ne-a obligat nimeni să creem aceste pagini, este risc pe care nu şi-l asumă oricine, dar mizăm pe bunul simţ al fiecăruia. Rzv are dreptul la o opinie şi nu considerăm deloc necesar să continuăm discuţia cu el după urarea pe care ne-a adresat-o.
vă reamintesc că suntem bucuroşi să primim orice sugestii aveţi, vizavi de concept, ofertă, calitatea serviciilor, dar prin e-mail.
mulţumesc.
Rzv, inainte sa iti exprimi o parere categorica si unliaterala, ar fi bine sa iei in considerare toti factorii. Carturesti este,inainte de toate, un business. Si ca orice afacere,scopul principal este sa vanda.Probabil si echipa Carturesti si-ar dori sa poata fi mai selectiva, si axata mai mult pe anumite chestii.Insa stii cum este cu raul necesar.Nu traim intr-o lume perfecta, deci suntem fortati la a face compromisuri. Pe care cu siguranta le faci si tu, si eu si toata lumea,inclusiv Carturesti-ul. Insa cu siguranta, chiar si asa ne-etilic cum spui tu, Carturesti a realizat destule evenimente de cultura si are o oferta destul de variata incat sa poata satisface cele mai rafinate gusturi. Stiu ca este vorba despre arta si cultura si sunt de acord cu tine ca aspectele realiste,materiale nu au ce sa caute aici. Insa traim intr-o lume reala care ne obliga sa ne raportam la ea.
Cu respect,
Ducele
Carturesti e altceva comparativ cu majoritatea locurilor din Bucuresti. E liniste, e cultura, e chill, e aroma…as indrazni sa spun chiar stil. Am auzit si eu comentarii gen “vai dar e de-a dreptul snobism…ceai…carte”. Nu e. Oameni buni deschideti-va mintea. Mai deschideti din cand in cand o carte in locul ziarului de campanie electorala.
Tot respectul pentru Carturesti. Pentru organizare, pentru atmosfera, pentru tot.
PS:Pacat ca uneori e cam aglomerat la ceainarie.:D
Ma enerveaza Carturesti. E tot timpul coada la casa. La Ceainarie nu gasesc niciodata loc. Si nici nu pot face rezervare.
De multe ori ma duc degeaba.
E atat de aglomerat inca nici nu ma pot uita bine la carti.
BUNA ZIUA,
VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA AVETI LA VANZARE ALBUMUL “O VIATA, UN DESTIN, O ICOANA” DE IRINA NICOLAU. POATE PROVENI DE LA LIBRARIA MUZEULUI TARANULUI ROMAN.
MI-AR PLACEA SA LIVRATI CARTI SI PRIN POSTA, CU PLATA RAMBURS, CU COMANDA ON-LINE. AR FI O SOLUTIE BUNA PENTRU CEI DIN PROVINCIE, CA MINE.
CU MULTUMIRI, ANGELA
[…] 14, 2009 by sunflowerluv Cărtureşti is my fave place to relax in Bucharest (besides when I visit Crissie-bee !!! ^_^). So today I went […]
[…] Librării Cărtureşti IaşiCărtureşti SuceavaCărtureşti ConstanţaCărtureşti MŢRsub_CărtureştiCărtureşti ClujTimişoara – DemetriadeTimişoara – MercyBucureşti – QuinetBucureşti – Arthur Verona 13-15 […]
[…] o facem. Ziua Poloniei. Pe 8 mai, cam toată ziua. Şi tot la Cărtureşti, pentru că e luna mai şi e tare frumos şi te rog eu sa te rogi să nu plouă anul ăsta. Trebuie […]
[…] AradBraşovBucureşti – QuinetBucureşti – VeronaBucureşti – MŢRCafe Verona (sub_Cărtureşti)ClujConstanţaIaşiL’Institut, Librairie-Café par […]
[…] și pasionaților media. Dacă nu o primești, solicită-ți exemplarul de aici sau vizitează Cărturesti Verona sau Cărturesti Institutul Francez. Nr. 2 | OCTOMBRIE […]
[…] […]
[…] […]
[…] Bucureşti – Verona […]
[…] 5 iunie 2014, ora 18:00 la Grădina Cărturești Verona va avea loc lansarea oficială a cărții în prezența autoarelor, a antreprenorilor a căror […]
[…] ediții care a avut loc în Pub Energiea, toate celelalte ediții s-au ținut în incinta Librăriei Cărturărești de pe Arthur […]