… și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți: atelier Vellant | The School of Life
De ce suntem împreună? – De ce vrem separat?
Atelier Vellant | The School of Life: Joi, 27 noiembrie, ora 19:00, în Ceainăria Cărturești
Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate. Pentru a vă rezerva un loc, scrieți-ne un email la inscrieri@carturesti.net
Investim timp, emoții, energie și oferim “cea mai bună parte a noastră” într-o relație de iubire și cu toate acestea, de multe ori, ajungem să ne simțim însingurați și neînteleși. Care este parcursul “poveștii de iubire”? Ce anume se întâmplă în hățișurile relațiilor intime și cum putem schimba finalul poveștii, al acelei povești care începe atât de promițător, dar din care, uneori, protagoniștii nu știu cum să iasă mai repede?
Editura Vellant vă invită la o scurtă incursiune în “căutarea celuilalt” alături de psihoterapeuții Simona Radu-Răuță și Raul Roșu. Pornind de la colecția The School of Life, vorbim despre cum iubim și ce așteptăm de la celălat într-un workshop inspirat din filozofie, psihologie, trend-uri culturale și nu numai, destinat celor “în doi”, dar și celor singuri.
Seria The School of Life adusă în România de Editura Vellant îşi propune să reinventeze o categorie controversată de cărţi – cea a dezvoltării personale – abordând cu onestitate unele dintre cele mai personale dileme ale existenței. Coordonată de eseistul Alain de Botton, seria tradusă la Vellant aduce în librării volumele care ne-au lipsit din biografia şcolară: cărţi despre experienţele noastre de zi cu zi.
Titlurile apărute până în present în colecţia de la Vellant sunt Cum să ne gândim mai mult la sex, de Alain de Botton şi Cum să nu-ţi pierzi minţile, de Philippa Perry și Cum să schimbi lumea, de John-Paul Flintoff.
Într-o epocă a confuziei morale şi practice, cărțile de autocunoaștere au nevoie iminentă de regândire şi reabilitare. Colecţia The School of Life susţine această direcţie discutând o serie de probleme ale vieții, printre care sănătatea mintală, banii, cariera, tehnologia și nevoia de a schimba lumea. (Alain de Botton, Coordonatorul colecției)
***
Simona Radu Răuță
După mai bine de 20 de ani de dezvoltare profesională continuă și practică clinică în Etampes, Paris, Londra și Oxford, Simona lucrează în prezent ca medic primar psihiatru. Simona este Membru al Royal College of Psychiatry, UK, are un master în Philosophy and Ethics in Mental Healthcare – University of Warwick, UK. A lucrat în numeroase unități psihiatrice din UK, dobândind competențe în psihiatria și psihoterapia copilului, adolescentului, adultului și vârstnicului, dar și în terapia de cuplu, parenting, life & executive coaching.
Raul Roșu
Raul este psiholog, psihoterapeut, coach. Înca din anul 2000, Raul a promovat coachingul în mediul de afaceri românesc, devenind unul dintre primii coach români cu un spectru larg de clienți, de la oameni de afaceri pana la echipe și proiecte specifice de coaching în corporații. De asemenea, s-a specializat în psihoterapia gestalt sub egida Școlii Pariziene de Gestalt Terapie și a Societății de Gestalt Terapie din România.
Demersul său profesional este unul atât organizațional cât și individual, în calitate de explorator al stării de bine și sănătății într-o maniera holistică. Astfel, în prezent coordonează activitatea Centrului de Sănătate ARAS, centru cu implicații puternic sociale, fiind una dintre primele afaceri de sustenabilitate socială dezvoltat de un ONG în România. Interesul său este în a dezvolta comunități profesionale care să contribuie la starea de bine și sănătatea mintală.
There are no comments
Add yours