Sînt Soni. Mă găseşti la Cărtureşti: miercuri, 5 septembrie, ora 19.30
Andrei Ruse (Tabu): „Am schimbat complet finalul în a treia ediţie. E una dintre schimbările majore. Nu vreau să spun care e noul final. Citiţi cartea.”
Miercuri, 5 septembrie, la ora 19.30, la Librăria Cărtureşti Verona (ceainărie), va avea loc lansarea romanului Soni de Andrei Ruse, ediţia a III‑a revăzută, ce va apărea săptămîna aceasta în colecţia „Ego. Proză” a editurii Polirom (coordonator Lucian Dan Teodorovici).
La eveniment sînt invitaţi atît fanii declaraţi ai romanului, cît şi cei dornici să-l descopere – acum cu final schimbat.
Fragmente în lectura autorului
Muzică live de Cătălin Ţeţe
Amfitrion: Sorin DespoT
De la ora 21.00, după lectură şi autografe, participanţii la eveniment sînt aşteptaţi la after party în Club A.
Soni, un roman contemporan despre decădere şi iluminare, sex şi droguri şi care naşte întrebări incomode, va fi disponibil şi în ediţie digitală.
Povestea Soniei, o tînără de douăzeci şi şase de ani care află că are cancer la stomac şi numai o jumătate de an de trăit, ne conduce către înţelegerea sensului şi a libertăţii omului într-o societate urbană tot mai agitată, lipsită de sentimente şi plină de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcadă nebunească spre moarte şi de bravada dureroasă, perfect justificată de circumstanţe, Soni are puritate şi un romantism cu care tinerii vor rezona întotdeauna. Căci, după cum spune personajul principal, „nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri cît mai tîrziu posibil”.
„Soni este o stare de spirit.” (Bookblog.ro)
„Un must-read. Cartea are toate şansele să ajungă una cult.” (Evenimentul Zilei)
„Soni te face să apeşi pînă la pămînt pedala de acceleraţie şi să-ţi pui întrebări serioase despre propria ta identitate.” (All News)
Andrei Ruse s-a născut pe 16 decembrie 1985, în Bucureşti. A iniţiat mai multe proiecte online în domeniul cultural, ultimul şi cel mai important fiind revista şi comunitatea Hyperliteratura.ro (2011). A colaborat şi cu alte site-uri şi a derulat diverse campanii de promovare pentru cărţi, fiind invitat la diferite conferinţe privind promovarea de carte; a organizat, de asemenea, mai multe evenimente, printre care Clubul de Lectură, o întîlnire bilunară care propunea lecturi publice şi discuţii avînd ca subiect cele mai noi cărţi apărute sau în pregătire pe piaţa românească şi autorii lor.
Andrei Ruse este cunoscut pentru primul videotrailer al unei cărţi româneşti, realizînd de altfel un număr consistent de videopoeme, videointerviuri, trailere sau diverse clipuri experimentale, inclusiv documentare, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Poezie. Puterea (2009), la care a lucrat împreună cu Răzvan Ţupa.
A participat la lecturi publice în străinătate (Berlin, 2009 şi 2011), iar în 2012 a primit bursa Jean-Jacques Rousseau din partea Akademie Schloss Solitude. În 2007 a debutat cu volumul de poezie Black Job la Editura Vinea. În 2008 a apărut pentru prima dată la Editura Tritonic romanul Soni, reeditat în 2009. La Editura Polirom
a mai publicat romanul Dilăr pentru o zi (2011).
Vizitaţi si pagina web a autorului: www.andreiruse.ro.
Eu am citit o editie , e superba cartea si sunt curioasa ce ne aduce finalul acestei editii 🙂 .